Thursday, 26 April 2012

Meow, Kucing Yang Mempunyai Berat 18 Kilogram


Meow berjalan terkedek-kedek. 
Ia ialah seekor kucing yang bersaiz besar. 
Berat kucing bewarna oren dan putih itu ialah 40 paun (18 kg) 
dan Pusat Perlindungan Binatang Santa Fe sedang menjalankan misi 
untuk menguruskan Meow.
 Pemilik asalnya yang berusaha 87 tahun tidak lagi mampu menjaganya,
 jadi kucing jantan itu diserahkan kepada sebuah rumah perlindungan di tenggara New Mexico yang kemudiannya menghubungi rumah perlindungan Santa Fe untuk membantu.


Jurucakap Rumah itu, Ben Swan berkata:-
Kucing ini memang gemuk, tetapi ia sangat comel.
Meow kini tinggal dengan keluarga angkat.
 Dia akan menjalani diet khusus supaya boleh hilang beberapa paun. Matlamatnya ialah untuk dia menyingkirkan sekurang-kurangnya 10 paun sebelum dia tinggal dengan pemilik yang menerimanya. 
Rumah perlindungan itu bercadang untuk mengemaskini status berat Meow
 di laman Facebook mereka.
Tidak dapat dipastikan bagaimana kucing itu menambah berat dengan begitu banyak dalam masa dua tahun. Kucing dewasa biasanya hanya seberat tujuh hingga 12 paun.



Seorang doktor haiwan yang memeriksa Meow berkata berat yang berlebihan menyebabkan Meow sukar bermain. Tambah doktor itu:-
 Ia sangat comel. Ia melakukan apa yang biasa dilakukan oleh kucing lain, cuma ia senang mengah dan cepat letih. Kami sedang melihat apa yang boleh kami lakukan untuk membantunya.
-Dailymail UK.

Kata Ayu: kalau ada si comel besar ni lenguh tangan gak kalau dukung.hehe

17 comments:

alyaazman said...

COMEL LAH KUCING TU :)

Iena Eliena said...

gemokkk nyeeeeee
tp comellllll

aRa ❤ aFiq™ said...

pengsan ni lau kena tindih ngn kucing ni..hehe.. tpi comellll

aRa ❤ aFiq™ said...

pengsan ni lau kena tindih ngn kucing ni..hehe.. tpi comellll

BERT said...

perghhh demoknnye!!! macam kucing garfield hehe

Shiema Sufian said...

gemoknyaaa 39kg tu

Zamani said...

Salam~ Zam datang usha2 blog anda ;)
Thanks sbb sudi join segmen Blog Pilihan Zamani 84
Sambil2 menunggu keputusan di umumkan, jom blogwalking
dulu & berkenalan sesama bloggers. Pada yang dah bermula awal,
korang mmg sporting la :D Senarai terkini peserta
(sehingga 24hbApril) telah di update:

http://zamani84.blogspot.com/p/peserta-segmen-blog-pilihan-zamani-jom.html

NOOR FATIN said...

besaqqqqqq gilaaaaa. makan apa haaaa. hak3 jenuh la hang diet kucingg, bagi kuruihhh XD

Cik Yatt said...

arrrrrr...geramnyeeeeee....bestnye klu dpt plok..suke sngt at kcing..lgi2 yg gemok2

Cik Nur said...

tak payah turunkan berat badan dia, bg kat nur je, biar nur jaga.. :)

geramlah, nur pun tgh besarkan kucing nur...hehehe..

meow ni, kalau nak tahu mcm mana berat dia, try angkat beras 15kg...lama2 lenguh..hihih

Elia Si Jejariruncing said...

gemokknyee kucing!

hye dear.. Elia datang melawat blog cute awk.

Sayang awk ketat ketat kalau awk sudi vote setiap hari di setiap link2 di bawah :)

fave kay poh - http://t.co/2v3KTn7K

blogger of d year - http://t.co/RuoMVOF2

Online shop - http://t.co/3V89ev1U

Funniest video - http://t.co/8urhiLNF

thanks tau ;D

are_lin@yu said...

alyaazman : montel kan..hehe


Iena Eliena :comel tak.hehe


aRa ❤ aFiq™:haha tau tak pa ara ;-)

are_lin@yu said...

BERT :hihi comel kan dear ;-)


Shiema Sufian:try dukung tgk shiema..hehe


Zamani:ok zam t ayu terjah ;-)

are_lin@yu said...

NOOR FATIN:haha tau tak pa mmg jenuh ni fatin ;-)


Cik Yatt:mesti terlena ni klu dpt peluk..hehe


Cik Nur :hihi amiklah nur try bela dulu..hehe


Elia Si Jejariruncing :tq elia komen sini ;-)

[ wanni ] said...

comel ! best buat bantal ni :)

roziahojijie said...

Comey gyla kucin nei .... Geram tgk .. :D

ain vanilla said...

woww . tembam nyeww .