Thursday, 31 May 2012

Ta da produk untuk muka ni lah yang Ayu guna sekarang ...;-)

 
ni gambar sebelum transform..haha

Sebelum ni ayu ada cerita pasal jerawatkan..so bila jerawat dah hilang..
proses seterusnya nak hilangkan parut..
dulu ayu memang nak sangat hilangkan parut sampai beli produk yang boleh mengelupas tu..
aduss mak aiii pedih gila..lepas sekian lama malas nak fikir dah pasal parut ni..
biarlah hilang pelan-pelan..pastu mak su ayu cita dia pakai satu produk ni berkesan..
so ayu pun try lah..nilah produknya ;-)


 nano white Polishing

ini selalu ayu guna 2 atau 3 hari seminggu saja.untuk buangkan sel-sel mati kita..
memang suka guna sapu ja tak sampai 5 minit sel mati akan keluar..
waktu tu jugak rasa perubahan..
bila basuh muka jadi lebih licin dan lembut ;-)
yang kasar2 pun tak da ;-)

Nano white~clay cleanser~

Ni pencuci muka yang ayu guna sekarang
pencuci ni macam ada scrub sekali..
ok jugak pakai muka lebih licin ;-)
Cukup hari ni dah 3 bulan setengah ayu pakai..
ayu rasa perubahan bila parut semakin pudar..
jerawat tak naik dah..
kulit terasa licin dan licin ,pori mengecil..

ni gambar selepas transform..;-)

Ini perbezaannya..


ni gambar terbaru tangkap kat surau tadi.haha
sempat lagi aku nih..hehe


Sekarang masih tak hilang semua..
apa yang boleh ayu cakap parut semakin pudar ;-)
kali ini ayu ambil langkah biar lambat asal selamat..haha
sebab tu ayu ambil produk ni..
biar hilang nanti nampak neutral..hehe

kawan-kawan lak guna produk apa?? ;-)






Kata Ayu : aduhai kerja tak abis lagi..huhuhu..sambil tinggu BW kejap..hehee

28 comments:

BERT said...

kira sesuai la ngan kulit ayu ni hehe.. bagus2.. sy dlu penah terai tapi tak seswai la plak.. dah makin santek la ayu skang hehhee

nanieybarnieylurviey said...

wahhh.. so lucky la ayu.. sesuai ngn kulit :) like3... cntik..

nuyui a.k.a miss YUI said...

xpernh try yg ini.. hihi..

@ deqla manjew said...

alhamdulillah sesuai dgn kulit muka ayu.. deqla pakai safi jew dari zaman sekolah..sesuai ngan deqla...lps ni jgn gatal tgn tu nk picit2 jerawat lg k..nnti jumpa, nk tgk ayu comel tau...hihihi.. :)

Wanieys said...

nano white sesuai lettew dengan kulit ayu..akak pakai rania gold jer hikhik

~Sweet Honesty~ said...

akak pakai marykay.. mmg sesuai la produk tu ngan cik ayu yea..

ejulz said...

dah boleh jd duta nano dah ni.. hehe :)

mimie.. said...

oh...ok la tu klu sesuai..bagus jugak produk ni kan..cantik kulit muka ayu lepas pakai tu kan..
sy pakai safi balqis perfect 10 jek ^_^

Masz Sidek said...

wahh.... memang nampak perubahan...

Boni JLL3 said...

maknanya produk ni sangat sesuai dengan kulit awak. kalau leh kekalkan, jangan gatal2 pergi tukar jenama lain.kang tak pasal2 naik hairan pulak kulit tu.hahaha

CINTA UNTUK KITA said...

ooo keep it up pakai ya ayu..

lama2 nnti msti hilang trus geidk2 jerawat tu kan..

Atiqa_Wahid said...

Wahhh, nmpak sgt p'bezaan tu. Best2. Lebih comey drpd biasa. =)

Yana Libra said...

wah, memang ketara perbezaan tu la ~~

Arina Shamsul said...

nampak sangat berbeza dear...kekalkanlah produk tu:)

saya lak guna simply siti :)alhamdulillah mmg sesuai juga dgn kulit saya

ain vanilla said...

good la dear . hehehe . comey . nmpak perbezaan tu .
^^ nice sis

Harith Iskandar said...

sy biase pakai produk seri aida jer..so far mmg berkesan w.pon sy ni lelaki sbb seri aida pon sembuh cara semulajadi..

now sy tekad dh...terus buka butik seri aida ler pulak kat s.alam ni..mmm :p

sHaR!Na eLyaNa said...

wah berkesan pada kulit ayu kan..kan..kan..

sha guna garnier ja..xda perubahan hehe..da lama pakai..

♥ Cik EylaDiLLa ♥ said...

serius mmg nampak perbezaan nye =)

♥ Cik EylaDiLLa ♥ said...

serius mmg nampak perbezaan nye =)

Izara4eva™ said...

ara pakai garnier jew.. heehe..

sesuai ngn kulit ok la an :)

izan mama mia said...

bukan senang nk dapat yg sesuai ngan kulit kita...kira ayu dh berjaya laa...

Misz Mieza said...

Kita guna produk yang sama.. MM dulu pakai full set produk nano white nih. Memang ketara perubahan dia, siap anak buah boleh tegur lagi, "Maksu pakai produk ape ekk nampak kulit muka halus & gebu jer..."..

Tapi nak dapatkan hasil yang memuaskan ni kenalah disiplin.. Kalau main pakai tak pakai ikut kerajinan, payah ler sikit nak rasa kesannya..

But now MM just guna 'Snow Wash Facial Foam', 'Toner', 'Moisturizer', & 'Serum' je.. Tu pun dah tak disiplin dah skang.. Main tangkap muat jer ikut mood.. Huhuhu.. Pemalas gile nak manjakan kulit wajah skang.. Gugugugu..~

Chic Na said...

berkesan la produk yg ayu pakai tu. maybe jgk serasi ngn kulit ayu. mission complete. hihihi.. :)

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

ahah la..nampk perubahan dh skit..ok la kalau sesuai ngn ayu..dila pakai apa pun muka still kring..cpt je kring..huhu

Miss BaNu said...

nano nano nano nano..aah licin muka ayu sekarang nih..untunglah jenama tuh sesuai ngan kulit ayu =)

Nurul Husna Mohd Hassan said...

tak pernah cuba. saya pakai safi balqis je :)

NOOR FATIN said...

saya tak sesuai dgn nano, penah cuba, dapat sample. aritu dapat sample biore pn xsesuai. wuwuwuw kesian kan.

saya cuma guna sabun taharah je, dari form4. haha sampai skrg, hanya itu saja la ayuuuu. jerawat dah xde, yg ada parut dlu2 je la. heheh xbanyak mcm dluu dahh ;)

9n0L4 said...

halal tak? huhu.