Tuesday, 2 December 2014

Dugaan ketika Bertunang

salam semua.

Alhamdulillah hampir 4 bulan menjadi tunangan orang,tinggal beberapa lebih kurang 2-3 minggu ja nak jadi isteri orang.tak di nafikan lah masa tempoh bertunang ni ada dugaan yang diberi.yang penting memang kena sabar sangat2 dan ignore ja jangan ambil sesuatu maslaah itu terlalu berat

macam ayu sebelum tunang lagi dah rasa dalam sebulan dua sebelum tunang tu en.Anip la lain macam sikit perangai.sebelum ni ok ja.tapi kena sabar la kan.kalau dia marah ka merajuk ka diam jala kena kawal perasaan bila dia dah ok memang time tu luah habis2 lah geram la kan tertiba nak emosi hehe.alhamdulillah dia faham

bila lepas bertunang pulak sebulan awal tu memang dugaan betul kalau orang fikir masih baru kan tak dalah teruk sangat tapi kitaorang time tu lah semua benda tak kena nak gaduh ja kerja.masa tu lah syaitonn ni kuat sangat hasut macam2 fikir tak nak kahwin dengan dia lah banyak benda buruk2 ja kena hasut.memang kalau tak sabar terkeluar jugaklah nak putus tunang.tapi kena fikir balik lah kan semua benda dah settle family pun dah kenal 5 tahun boleh tahan takkan hal kecik pun nak sampai putus tunang kan.

alhamdulillah dapat atasi tempoh2 tegang tu.lepas ja pada sebulan tu dah ok dah tak dalah teruk2 sangat kalau ada pun gaduh manja2 ja haha.lagi pun kitaorang duduk jauh2 tempuh bertunang ni baru sekali 2 ja jumpa,bagus jugak tengah darah manis ni kan.memang sekarang ni pun ayu tak keluar sangat terperuk ja dekat umah.takut jugakkan apa2 jadi.

kesimpulan nya kena lah banyak bersabar nanti lepas kahwin banyak lagi nak kena hadap kan.ni baru sikit ja hehe.inshaallah mintak2 apa yang datang nanti mampu lalui.

13 comments:

Fiqah Feeona said...

Biasa la dik..itu hanya mentaliti orang sekeliling jer..Kalau ikutkan lain orang lain pendapat mesti gaduh tak kira tunang ke husband ke adik beradik ker..tapi kita sendiri kena pandai bawa diri sepeti homat-menghormati dan bertolak-ansur..

idzwa kamaruddin said...

kawin cabaran dia lagi besar ok :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

Moga semua baik2 ya ayu..

ewanthology said...

ada hikmahnya..bergaduh masa bertunang terasa susah nak putus sebab ikatan pwrtunangan dah ada..klu bergaduh masa bercinta confirm senang2 je boleh mintak putus.

orked violet @ SYA said...

dekat2 nak kawen nnti lagi banyak dugaan ayu.. =(

papepon moge hubungan kekal smpai hujung nyawa K.. Be strong, have faith.

BTW, Sya da follow cni, nnti free visit/follow Sya jugak eh~

E'in said...

betul laa.. dugaan time tunang nie tersangat laaaaaa kuat.. huhu..

selamat pengantin baru in advance ayu.. semoga kekal bahagia selamenye.. sorry ein xdpt dtg.. jauh.. huhu

- said...

wahhh dah nak dekat majlis kawen le ni... :) :)

QasehnyaRania said...

darah manis.kena sabar.sabar dan sabar :)
alahai byknya ciksu tlpas dgn blog ayu ni

Yana Libra said...

banyakkan bersabar ye ayu..moga semuanye berjalan lancar :)

Yana Libra said...

banyakkan bersabar ye ayu..moga semuanye berjalan lancar :)

Cikna said...

Wah, menghitung hari je la skunk ni ye.....;-)

Murni Mohd Yusof said...

singgah sini :)

mohon berikan sokongan kepada entri saya, berikan LIKE dan G+.

http://murnimohdyusof.blogspot.com/2014/12/jom-aktifkan-mykad.html

nitaherbal said...

kunjungan sore ,,,