Thursday, 31 May 2012

Hilangkan Jerawat cara Ayu


Sebelum ni muka Ayu suka naik jerawat..
pastu dahlah tangan ni gatal sangat suka picit-picit tinggal parut banyak kat muka..
macam-macam produk dah cuba yang beli online pun ada.mungkin tak sesuai dengan Ayu 
atau salah guna tengok orang guna ok ja..
sebelum tu meh nak tunjuk muka Ayu yang dulu


tengok tu banyak jerawat kan..tu belum yang parut lagi..
memang dekat dahi n pipi banyak parut jerawat..
dulu muka selau tak rata sebab naik ja jerawat ayu suka picit..
habis kudis di muka..huhu..

Dulu beli produk nak hilang parut terus.sedangkan jerawat ada algi..
then kenalah tegur dengan En Anip..di yang bagi cadangan
nasib menjadi tau..hehe

So Ayu pun stop produk yang ayu pakai..
mula-mula just basuh muka dengan air suam..
pastu baru start guna produk ni...


Nilah produk untuk kecutkan jerawat yang ayu guna..
~T3 Mycin ~
memang berkesan ayu sapu ja dekat tempat yang naik jerawat
 keesokan pagi tengok jerawat dah kecut..
ayu beli dekat farmasi dalam RM20 lebih tak silap..

sekarang Ayu teruskan pakai dah dekat 3 bulan
memang nampak ketara..
jerawat dah tak naik..tu yang suka..hehe



Kata Ayu : OK nanti Ayu kongsikan pula pencuci muka yang ayu guna sekarang ya..bersiap untuk bekerja pula..hehenantikan wajah ayu yang terkini..hehe

(Sekadar ingin berkongsi )

22 comments:

Masz Sidek said...

ooo... berkesan yer...
muka sy pun macam ayu jugak...
byk jerawat... kesan2 bekas jerawat pun byk...
sbbkan jerawat tu.. sy cuba facial... alhamdulillah... sekarang jerawat dah kurang...
lepas ni bolehlah try produk yg ayu pakai ni... mana tahu berkesan kat sy jugak...

nanieybarnieylurviey said...

susah kn nk cri produk yg sesuai ngn muke sendiri.. hehe.. da hilang jerawat nk fight parut plak :)

IntaNBerliaN said...

sy pun guna yg ni jugak tau,... mmg berkesan! :-)

Boni JLL3 said...

kenapa boleh jadi cenggitu ye? mungkin pemakanan awak ni

Izara4eva™ said...

boleh try ni nnti.. hehe

izan mama mia said...

kulit remaja mmg camtu..heheeh...jerawat ada sikit,manis tapi kalau dh banyak mmg tak best....huhu...tgg gak wajah ayu terkini..

~Sweet Honesty~ said...

dulu cik sweety senang naik jerawat..tpi sejak pakai produk marykay, muka jadi licin selicinnya.. naik pun cuma seketul dua..pastu hlg la..

Makwe Kintan said...

wah bgusnya...tp sy xbrani nk try...tkut jd cm dlu...skang marykay je yg ok dgn muka sy...hehe

Bui Junaidi said...

BOLEHLAH TRY BAGI MEREKA YG BERJERAWAT KAN..

@ deqla manjew said...

dear, tolong jgn picit lg pas ni..x elok...tgn kita kan mana la tahu ada kuman..kuku pun sama...sbb tu x elok picit2 ni...jgn amalkan...kalo x picit, parut xkan ada...

CINTA UNTUK KITA said...

huhu tgn kyra pun jnis gtal nk pcit2 jrwat kat muka ni..

oooo.. nnti kyra nk beli la produk tu.. dia sapu je ye ayu?

tq for info.. :)

mimie.. said...

wahhh...sgt bagus nih..
tq for sharing my dear ^_^

syakirah izwanie said...

Wahh. Tengkiu for sharing :) Saya pakai Oxy je. Pun cepat kecut jugak jerawat. Mybe, kulit muda lagi. Hihihi

syakirah izwanie said...

Wahh. Tengkiu for sharing :) Saya pakai Oxy je. Pun cepat kecut jugak jerawat. Mybe, kulit muda lagi. Hihihi

Harith Iskandar said...

seri aida di hati ku..ehe :p

Cinta Misteri said...

Eh, CiM guna T3 gak, tp T3 Adapalene. Ok lahh, bila cuci muka rasa semacm je, msti kena sapu gel ni sblm tido

Chic Na said...

waa tak sabar nak tunggu sambungannya. bagus jgk produk T3 ni kan. :)

Misz Mieza said...

Nak kena cuba ni.. MM pon sejak 2 menjak ni jerawat bersepah kat muka.. Penin duk mikir cane nak kembalikan kulit wajah yang clear cam dulu.. Huhu..

Miss BaNu said...

THANKS for sharing yer ayu =)

NOOR FATIN said...

jgn la picit jerawat tuu, nanti byk la parut ayuuuuuuuuu. hehee

Cik Aini said...

T3 ni mmg ai pakai pun..tp kdg2 ja sbb malas menguasai diri.hahaha

Chen MoMo said...

Thanks for sharing..tengah cari produk kecutkan jerawat..dulu mmg susah sangatt jerawat nak timbul, tapi lepas pakai bedak pixy, tetiba diserang jerawat..banyak pulak tu..sebab tak sesuai dgn kulit muka kot..skg tengah nak cleankan muka balik..brapa bulan laa baru muka ok balik.. hurm