Wednesday, 25 July 2012

Tahun baru gaji baru...


Alhamdulillah 25 haribulan setiap bulan masuk gaji...
gomen pun sama ka?hehe..aku kerja private.
so untuk company aku,financial year habis bulan Jun..
kira masuk bulan Julai gaji baru lah kiranya.
hari tu dah buat review KPI bulan 5 dengan bos..ranking pun bos dah bagi..

so bulan ni lah terjawab berapa kenaikan akan dapat.
susahkan orang tentukan gaji kita..kalau gomen tak macam ni kan?
hari tu review ok lah untuk staff baru macam aku ni..
tak dalah tinggi sangat semua bos bagi average ja,sama rata untuk semua.




Akhirnya terjawab sudah..
gaji kali ni lain sedikit,sekali dengan adjustment.
orang gomen dah dapat kan?sekarang ni giliran orang swasta macam aku plak..hehe
Alhamdulillah memang tak pernah duga,ingat 18% ja tapi lebih rupanya..
rezeki Allah bagi,dalam bulan ramadhan plak tu ;-)
syukurku padaMU

memang dah niat hari tu,nak kongsi rezeki dengan kawan-kawan
tak tahu camna nak buat memang tak da idea
sebab tu terlahirnya segmen sulung..hehe..
 bolehlah berkongsi sedikit rezeki dengan
 kawan-kawan walaupun tak seberapa 
nanti siapa yang bertuah terima dengan hati yang terbuka ya
walaupun tak semua yang dapat,harap segmen ayu 
dapat mengeratkan ukhwah sesama kita
menambah kenalan semua,ada yang bertambah tak?huhu
bagi yang rajin mencari kawan mesti bertambah kan ;-)






Kata Ayu :syukurku padaMu ya Allah,rezeki untuk kedua ibu bapaku juga ;-)
gambar tadi adalah roti tisu..hehe

21 comments:

CtAyue said...

bestlah.. rezeki bulan pose kan.. tahniah.. :)

Makwe Kintan said...

huyoo lbh 18% byk tu..kmi kje gomen ni naik pn 13% je...itu pn ikut gred...=)

Deqla manjew said...

alhamdulillah...naik byk tu ayu...mesti gaji dekat2 2000 dah ni..atau lebih? bila nk blanje deqla? hihi..

wan nurul hezrina said...

wahhhh rezekituh..meh lah belanjer kita=)hikhik

are_lin@yu said...

CtAyue:aha tula rezeki ramadhan,..tak jangka pn dear ;-)

Makwe Kintan:alhamdulillah ayu pn xjngka..okla tu dear,nyk gk..blh buat raya..hehe

Deqla manjew:bolehlah deqla..tolak kwsp pa tak sampai 2rbu gk..hihi


wan nurul hezrina :hehe jmo2 dear..trun serdang..hehe

lelamaisara said...

alhamdulillah...
akak tak da naik la Ayu...company akak ni lain mcm cikit..huhuuuu

:: Mrs.Eady :: said...

alhamdulillah ~

nanieybarnieylurviey said...

Alhamdulillah...
nani pun private jgk tp bos ni mcm pelik sikit sbb suke ikut system australia.. susah la skit lau ngan aussie ni.. :)

aReLaN said...

lebih dari 18%?banyak tu.saya keje kilang ni dapat la merasa 3-4% setahun.wuuuu..papepon, syukur la atas rezeki yang kita dapat kan.hehe

Cik Rongoks said...

mohon belanja. hahahaha

Si Matatajam said...

Alhamdulillah rezeki kurniaan Allah di bulan Ramadhan yg mulia dan penuh keberkatan..

Zie said...

alhmdulillh, org gomen dpt hbuan ank2
wah bnyk tu lbih 18 yer... rezeki2

Cik Nur said...

Alhamdulillah..moga murah lagi rezeki ayu lepas ni.. :)

Masha Meisters said...

alhamdulillah....rezeki tu....leh lanje kite buka pose....kiki

MAY said...

sedap ar gaji baru..gaji baru my masa awl tahun ari tu..tp my pun private..ikut suke ati managemnet la bile die nak bg adjusmnt.

Haryati Hamzah said...

penah gak dulu keje gov, klu nak naik gj prestasi kene bagus, pastu ikut boslah nak bg brp %, takde pun tangga gj yg dh tetap cam gomen....

Wanieys said...

nanti boleh belanja akak yer kihkihkih

Chic Na said...

Alhamdulillah. murah rezeki. rasanya private lagi banyak naik dari gomen sbb takde tangga2. :)

jaakechik said...

gomen tak menentu juga tarikh gajinya, tapi kira maintain ler lebih kurang 22-25 hb tiap2 bulan...hehee

Che Rosliza Che mat said...

tahniah ayue...rezeki tue..

Ummi Iman said...

Alhamdulillah rezeki. Boleh simpan duit lebih utk buat apa2 yg patut nanti... :)