Thursday, 12 July 2012

Aku terkena panggilan hangit!!


Semalam aku ada seminar dekat Hotel Boulevard,alhamdulillah nasib dapat pergi dengan akak dekat ofis ni..so tak dalah aku sesat sorang-sorang..hehe..lepas tu tengah seminar tu dalam pukul 3 lebih aku dapat panggilan.aku pun cakap slow-slowlah dah dalam bilik tu kan..lebih kurang macam ni lah,''hello,hello'', lepas tu dia pun jawab,''Hello,eh dalam meeting erk,ok2 tak apa nanti saya call balik''...eh boleh plak gi tu..aku pun oklah ingat kawan aku tapi tak naik nama pun..huhu...lepas tu dah sampai rumah dalam pukul 7 ada panggilan lagi tapi aku tak sempat angkat,kali ke 3 dia call dalam pukul 8 lebih dapatlah aku cakap dengan En.Hangit tu...lebih kurang ginilah dialognya..

En Hangit : Hello,Assalammualaikum?

Aku : Waalaikummussalam.

En Hangit: Saya En Firdaus dari pihak Astro ya,ni Cik Noor Alina Ayu ka?

Aku : Ya saya.Ada apa ya?

En Hangit:Sebenarnya macam ni,dalam rekod kami cik dah 2 bulan tak bayar astro.

Aku:(aku dengan hairannya menjawab) aik bila masa pulak saya langgan astro?

EN Hangit: habis dekat rumah Cik tengok Tv apa?

Aku :(time ni dah nak angin dah ni,;-)) memanglah tengok astro tapi nama orang lain.alamat tu dekat mana

En Hangit: Err Padang Besar.

Aku :Mungkin parents saya guna nama saya kot.tak pelah nanti saya tanya dorang dulu

En Hangit: mana boleh macam ni cik,cik dah berhutang dengan pihak astro.ni pun atas nama cik.kalau 10 orang macam cik ni boleh bankrup pihak astro

Aku :(time ni nada memang dah kasar dah)Masalahnya saya tak tau sapa yang guna nama saya,nantilah saya tanya dulu mana boleh saya main bayar macam tu aja bukti pun tak da.


siap kau!!!haha

Time last tu aku memang dah hangin semacam dah..macam nak @#$#@$$% dah lah..nasib sabar lagi..hehe...selama ni aku dengar kat hot.fm ja orang kena panggilan hangit,sakan aku glak..kali ni aku plak kena arggghhhh...tidak!!memang dengar macam sora faizal...last sekali ni dialog terakhir..Agaknya dia takut kot,so dia jawablah gini..hehe:


EnHangit : Eh Ayu..Ang tak kenai aku ka?

Aku: Hahh sapa ni,degawan erk?

En Hangit:hahaha aku lah..ang tak kenai aku..haha...

Aku : ceh kurang asam,nasib aku tak maki lagi tadi..hahahha

En HAngit:memang aku tunggu yang tu pun..hahaha


bersambunglah kami certia macam2,rupanya nak ajak aku turun Shah Alam makan ramai-ramai..waaa apakan daya reunion kali ni aku kerjalah..huhu..rupanya kawna aku si degawan buat panggilan hangit dekat aku..kureng betul...nama degawan tu nickname ja tau..dulu belajar kami semua dapat nickname meang pelik2 tak payah aku gitau nickname aku apa nanti kawan-kawan mest igelak..hahaha


Kata Ayu :free nanti,ayu terjah korang ;-)

34 comments:

Yumida said...

blh pulak camtu erk..mmg terkena panggilan hangit

BERT said...

saya pun penah kene gak ngan sorang member ni... suh saya amik kredit card yang dah saya apply kat maybank.. padahal akaun maybank pun takde masa tu haha... las2 tau kawan sndri rupanya ehhe..

CINTA UNTUK KITA said...

hehe kesian ayu..:)

Ayu Iman said...

hehe..lawaknya...iman xpnh kene pnglan mcmtu pun sbb no hpon xramai tau privasi kunun...

Ayu Iman said...

hehe..lawaknya...iman xpnh kene pnglan mcmtu pun sbb no hpon xramai tau privasi kunun...

Nyue said...

ahahahh...nyue xpernah kena...tp pernah kena kan kwn pangilan hangit..eheheheh,.....

Ayu Iman said...

hehe..lawaknya...iman xpnh kene pnglan mcmtu pun sbb no hpon xramai tau privasi kunun...

nanieybarnieylurviey said...

lol.. nasib tak kena maki..

Miss BaNu said...

HEHEHE lawak2..nasib la x pernah kena sms hangit tuh slalu la dpt..

Deqla manjew said...

hahaha.. kalo deqla mmg jenis susah nk dpt panggilan hangit..sbb org yg nk kenakan deqla tu takkan berjaya kenakan deqla..hihihi...deqla mudah kenal suara org..tp kalo suara ayu tak kenal la ehh.. tak pernah dgr lg..hihihi... lg satu, kalo agk2 tak kenal dan rasa panggilan tu lain mcm, deqla teros letak telepon..tuutttt...tuuuuttt... tuuuutttt... hahaha...dia yg rasa panggilan tu hangit ke hangus plakk!! :p

CtAyue said...

hehe... lawak sungguh..tp best dpt kwn yg pandai nak gurau cmtu..sj menyakat ayu kan..hihik.

ros_reeza said...

hahaha.. terkena panggilan hangit.. kalau saya pun, akan rasa marah sekejap..pastu ketawa tak hengat...

Arina Shamsul said...

hahahaha..dia sudah kena..

takut juga ada kawan yang kenakan saya..huhu.

Che Rosliza Che mat said...

memang terkena ayu hihihi...

Mrs Velentine said...

bila kuar..nak dengar lah..

mimie.. said...

adoii..igt betoi2 lah kena panggilan hangit dari hotfm td ehehe
sabor jela

nuyui a.k.a miss YUI said...

aduh..sbr jela..

:: Mrs.Eady :: said...

hokalohhh!hahahahaa...kan dah terkene!

Anis Nisa (SH) said...

Nisa prnah kena dengan bff Nisa..kelakar & geram jugak..bff saje nk bg kite happy..hihi..:D

Kakzakie said...

Sesekali terkena juga Ayu ye... mesti masa tu dah nak mara tapi bila tahu gelak sakanlah ye:)

dyabunga said...

haaha..ingtkan panggilan hangit hotfm..

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

hangit2.. hihi..

lelamaisara said...

memang hangit la ayu kena..hhehe..sabar aje la kan..:)

cendol said...

hahaha hangiitt ohh!! lawak lah.naseb tak dpt maki je.haha

nur anis said...

haha..lawak nya..sabor je lah./...nasib tak kena hempuk..

Apple said...

laa.. haha.. ingatkan btl2 gak dari hot.fm td. lol.
Lepas ni ayu lak balas kat degawan. panggilan dari bank. haha..
degawan mmg bunyi namanya agak pelik jadi nama ayu pun konpem pelik semacam.

Wanieys said...

hikhik hangit betullah

Si Matatajam said...

Kesian ayu.. Akak br ja dengaq panggilan hangit kat hot fm td.. Ayu pun terkena rupanya..he he sabaq ja la..

Chic Na said...

hahaha.. sabar jelah. betul2 hangit tu. notty ye kawan ayu tu. :)

Cik Nur said...

hehehehehe...cuakkan kalau betul2 dari hot.fm...

risau..sebelum ni kita gelakkan org..hihih.

sabo jelah kawan ayu tu..

daya jamal said...

haha . lawak2 . daya pernah kena jugak dgn bff sendiri . tapi mulut daya nie memang tak boleh cover . mendapat lahh maki hamun bagai . haha . padan muka !

Yana Libra said...

haa, ayu kena panggilan hangit ke? hehe..sabar je lah ye~ :)

Cik Rongoks said...

hahahhaha..kalau kena yg hot fm pon best kan.

QasehnyaRania said...

sabaq je la..

selamat petang u..
u sehat ke?