Wednesday, 27 June 2012

Teringin masakan mama ;-(



Disebabkan malas nak keluar lunch,tambah dengan cuaca panas macam ni nak kena merempit lagi,tak jadilah aku keluar makan tengahari ni..

aktiviti tetap,duduk depan PC and BW..hehe..tiba-tiba terbayang macam-macam lah kat kepala ni..macam tengah puasa pulak..hehe..ni lah yang paling aku teringin,masakan mama yang paling feveret saat ini...

 sambal tumis udang

sambal tumis sotong



Kalaulah ada depan mata sekarang,alangkah indahnya..hehe..tambah pulak ada ikan goreng sekali memang sedap dimakan lah ;-)..Sekarang kena bertahan lapar lah,nasib ada roti gardenia ni..hehe


Sedap jugak ni..
betul tak tipu..hehe




kawan-kawan lunch makan apa,story lah sikit..hehe

33 comments:

nanieybarnieylurviey said...

eh eh.. sama ler kite. :) best kan kalau dpt mkn ngan nasi panas, nak plak hari tgh hujan..

ros_reeza said...

Sedapnya sambal udang :)

my febreto.. hehhee..

Deqla manjew said...

deqla pun suka masakan mak...kalo dye wat sambal perggghhh terangkat! hihi..setuju, roti tu mmg sdp..

p/s : ayu, undi cam tu je ke? buatla entri sekali.. :)

Ayuni said...

hikhik, sye ske butterscotch tu...

Wanieys said...

puasa la hr ni dear :)...tp akak suka sambal sotong dapnyer...betul2 gardenia butterscotch sedap...selalu gak beli hihi

Yumida said...

sedapnye sis...klo depan mata ni..hmmm..2-3 kali nak bertambah nasi

Asyiqin Haulisah said...

saya mkn asam pedas. aumm. awak kita suka sambal tumis udg petai. aumm lagi.

nur anis said...

saya lunch jajan JJ je..hehe

Chic Na said...

semuanya sambal. ayu ni peminat sambal eh. huhu.. mmg favret butterscotch tu. lapar pulak tgk dh la puasa hari ni. dugaaann.. ;)

Apple said...

Sambal udang pernah, sambal sotong tak pernah. Lol.
Saya percaya anda MUNGKIN agen gardenia. Lol. Jk. Pernah gak makan ni kosong. Haha.. masa2 kelaparan, leih lazat dari apapun lah..

~Sweet Honesty~ said...

sweety mkn muffin je arini..huhuhu

Syira said...

salam..

makan sup tawar je..

tp rasa macam nam makn sambal sotong lak...hehe

Miss BaNu said...

hehe mkn nasi kandar hehehe sambal udang sy pun sukeee..

Nyue said...

dah nyue pg td touching igt family, ayu post plak rindu nak mkn masakan mama...ohh sentap abis....

Deq's Qienz said...

sedapp aihhh..nak ckittt..

LYAfrina said...

marveless..terliur..mmg msakan mak kt terbet kan.. lya pon suka mkn y mak mertua lya masak..mmg sedap..dia pndai masak...

Boni JLL3 said...

huwargh!!! sedapnya Ayu!!!! nak sikit boleh?? sila pos ke rumah saya ye.. hehehehhe.. lama gila tak singgah sini... banyak yang terlepas ni

Yana Libra said...

rindu sambal udang mak~~ :(

hari tu balik mak tanya nak mak masak apa, tp seganlah..takut menyusahkan aje..huhu ~ :((

tgh hari td makan nasi campur je, tapau kat kdai belakang ofis~

Michelle Hopell said...

sambal tumis sotong?
err nakkk =D

dyabunga said...

dya suka sambal udang petai tu..sedp2..walaupun xmkn udang

ejulz said...

kesiannya.. bukan ayu makan kat A&W ke aritu..? hehe

Ummi Iman said...

Sedapkan? Akak pun suka sambal.
Mkn roti je ;) roti tu mmg sedap.

Deqla manjew said...

jgn jeles ye ayu.. semlm deqla mkn sambal sotong.. mak masakkan...mcm tau2 jew ayu buat entri ni..haha..kebetulan kan...

Solehah Shamsuddin said...

solehah pn ske mkn masakan mak jgk.yg pling best,dy nye smbal belacan mmg sdap xleh lawan la

wan nurul hezrina said...

lalala daku ngah puasanie banyak lak entri makanan.nyampah tau..hikhik

yang roti last2pun mmg sedap.merah kalau mkn berkeping2

Nurrul said...

nak jugak ! nanti kalau mama kak Ayu dah buat pos kat rumah Nurrul siket taw :P

*dah lama gak Nurrul tak mkn camnie..

Che Rosliza Che mat said...

Akak pun suka roti tue...memang sedap..

N.Aima K said...

dua-dua pn fevret saya!!

lelamaisara said...

fooo yo...makanan kegemaran tu...sedapnye..lagi2 kalu mak yg masak kan...:)


psss...alesya suke sangat roti tu ayu...:)

princess lieza said...

wowww..sedanyee...
sy pon nk teringin jugakk...hehe
btw nice blog..
jgn lupe jengah blog sy k:))
http://liezafiqrie.blogspot.com
tq3:))

Masha Meisters said...

betul la...roti tu memg sedap...masha suke tau :)

9n0L4 said...

kalau dh lapor, roti kosong pun terase sedap. hehehe.

QasehnyaRania said...

sambal tumis udang petai atau peria mmg peberet ciksu..tambah2 udng lak..hehe
nk upload la baru buat minggu lepas..haha.. dh basi kan

done kredit 4 u..