Thursday, 21 June 2012

Tanjung Harapan,Klang..


Hari Ahad lepas sempat pergi Shah Alam jumpa member yang study sana..
dorang pun dah nak habis degree tingaal final exam ja..
bila fikir balik sekejap ja masa berlalu tidak aku pun mungkin sama akan dapat degree.huhu..
apa pun tumpang happy untuk dorang..hehe..

Sebab tak tau nak pergi mana Ain ajak pergi Tanjung harapan.
Aku pun tak pernah sampai lagi..so berpandukan GPS sampailah kami kat Tanjung Harapan..hehe..
nice jugak tempat tu,jalan-jalan tepi pantai ;-)


Nice kan..kalau malam-malam bezlah..
memang banyak gerai makan kat sini ;-)


tak boleh naik pun tapi bolehlah tangkap gambar..hehe


Faiz,Ain,Yuyun n Ayu

PA saya ni..haha..
Asal nak pergi Shah Alam dengan Yuyun ja,
tapi En Anip offer nak jadi tourist guide..hehe




Kata Ayu : tempat ni terasa macam dekat padang kota,penang ..tapi penang best lagi..hehe

33 comments:

nur anis said...

cantik la..kalau dapat naik kapal tu mesti lagi best kan..

Wanieys said...

xpenah smpai lg tp kalau ayu kata mcm kat pdg kota boleh bayang la cam mn...nice view :)

syahirooAhmad said...

suatu ketika dulu , ini lah port kami mancing.. banyak ikan..

Si Matatajam said...

M tak in sama Waniey...tak entah sampai lg. Walaupun dulu 3 thn gak duk sana tp tak pernah terjah plak kat tjg harapan tu...

nanieybarnieylurviey said...

wah blum prnah sampai sne lgi.. cntiknye tmpt die..

saffiya_aleesya @ echa said...

salam kenal yer..saya singgah dan follow sini..jom jemput singgah ke blog saya

~Sweet Honesty~ said...

cantik juga kalo bt scene ala2 titanic ats kpl tuh..hihi

Cik Nur said...

cantiknya...boleh mandi x kat situ ayu..?

Nurrul said...

cantiknya scene tuh.. :)

bestnya jalan2 ngn kawan2.. cari ketenangan tepi pantai.. :)

Syira said...

salam..

pernah pergi tempat ni, tp mlm la..x nampak apa, ingat makan ikan bakar y mahal je..hehe

saffiya_aleesya @ echa said...

terima kasih sudi follow balik yer ;-)

Ummi Iman said...

Dekat dah dgn rumah akak. Pandai ambil gambar. Kapal tu baru ni boleh naik. Biasalah diorang dok conteng dan buang sampah atas ni. Tu yg tak boleh naik kot. Akak kalau dtg sini pun kejap je. Saja tgk laut ;)

Deq's Qienz said...

cnteknya view dia..xprnh smpy pon.tp pdg kota prnh la smpy naik beca kt citu.hihii..

izan mama mia said...

ayu...tempat ni tak jauh dr rumah mama tau..mama kalau pergi suka tgk sunset..heheh

Harith Iskandar said...

cantik ker?xcantik lah.kt situ kotor jerk.sampah byk.mybe nasib baik je pegi tu time org ambik sampah.mmm kite org kat area klang port klang ni panggil tanjung gile.tnjung harapan org xsebut..ehehe

elyna mirsada said...

lepak sakan nmpk..hehe

Yana Libra said...

nampak menarik~ :)

Arina Shamsul said...

subhanallah...cantik view tu dear..:)

Chic Na said...

penah g sini tgk kapal & makan seafood. org panggil juga tempat ni ngn nama "Tanjung Gila". huhu.. :)

Nurulee said...

Cantik gila tempat =D First time dgr nama tempat ni. betul. hihi.

http://thenurulee.blogspot.com/2012/06/aku-penat-jadi-athlete.html

9n0L4 said...

cantiklah kapal tu. restoran ke? ;)

Deqla manjew said...

cantik... nnti nk ke sna la..hihi... :)

aReLaN said...

nice.tak pernah jejak tanjung harapan.wuuuuu

LYAfrina said...

cantiknyer view dia

N.Aima K said...

saya x pernah lg sampai sini T______T

Cik Penguin_Solehah said...

wah,mcm best je ,nak ikut ^_^ #tq akaq=')

::CIK LYNN:: said...

cantiknya tempat ni...kalu lepak petang2 mesti bes :)

etuza said...

cantik pemandangan..patutlah banyak harapan kat sana ..hehe

Dieyna said...

bagus ada pa.. hehe takyah korang drive kan.. hehe

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

cntiknye pmandgn situ...org yg g pun cntik..hihi

LubLy said...

bestnye la haiiii..jeles

Che Rosliza Che mat said...

Tahun lepas..akak selalu ke sana hihihi

wan nurul hezrina said...

cantiknya view