Thursday, 14 June 2012

Perlis kecik tapi comeyy!!! ;-)


Sebelum ni Naniey request nak dengaq cita pasal apa yang ada kat Perlis..
so hari ni meh ayu nak cerita sikit pasal negeri Perlis yang kecik ni..hehe.
.keciknya perlis jalan-jalan satu hari pun dah boleh pusing habis tau...
Ok ayu tunjuk tempat yang ada dekat perlis...

1. Kangar town.


Pekan kecik ja..kalau nak tau The Store satu-satunya shopping complex yang ada dekat kangar..
kalau naik bas memang akan turun sini ;-)






2.Kuala Perlis


Kuala Perlis menghubungkan Perlis dengan langkawi.So boleh ambil feri ke Langkawi..
Cuti sekolah memang ramai orang ;-)...
malam minggu pun ramai jugak yang melepak sini..paling sedap kat sini laksa Kuala Perlis ;-)


3. Tasik melati


Tempa riadah petang-petang boleh datang sini...
tangkap gambar kahwin dekat sini pun cantik jugak ;-)
dulu suka jugak datang sini jalan-jalan makan-makan..
sebab ada gerai yang sedap!!hehe

4.Gua Kelam



Gua Kelam tempat wajib singgah kalau datang Perlis..
tak ingat panjang mana..tapi lepas masuk gua ni ada air terjun lagi..
kira tempat perlanconan jugak lah kat perlis,ada cable car yang masuk dalam Gua ;-)


5. Wang kelian 


Ini satu lagi tarikan dekat Wang Kelian..tempat orang shopping..ayu pun pernah sampai sekali ja..hehe
Dengar kata kat sini murah tak tau lah betul tak selalu ayu beli dekat padang besar ja..hehe


6. Arau


Ni lak Arau bandar diraja..
kat sini juga ada UiTm Perlis..ayu study sini dulu..;-)
ada shopping complex,karaoke,dan Istana..
yang special ada istana raja..hehe

7. Ladang Tebu


Sebelum sampai padang besar,akan nampak ladang tebu dulu...
tak salah ayu paling besar dekat malaysia kot...
ada satu tempat orang suka berhenti and ambil gambar..hehe..
view nya tenang hijau ja ;-)

8. Padang Besar 


Sekarang dah sampai Padang Besar 
kecik ja kan Perlis..hehe..
dekat-dekat sini jugak rumah ayu..;-)


sinilah tempat orang shopping-shopping..
5 minit ja dari rumah ayu..
kadang-kadang sesak nak jalan pun tak boleh..
ayu tak tau dorang suka shopping apa..huhu




Kata Ayu : kecik ja kan perlis..memang konfirm satu hari habis melawat satu perlis..hehe

28 comments:

Deq's Qienz said...

peghlih jiran kedah..hihii

nuyui a.k.a miss YUI said...

pnh p pdg besar n gua kelam aje..huhu.

CINTA UNTUK KITA said...

kaki kyra tak pernah lagi jejak perlis tau..:(

Fazi Isma said...

kita blajar kt perlis skrg... wlaupn kcik tp mndamaikan =)

Yana Libra said...

bagus gak buat entri pasal perlis ni..baru tau tmpt2 menarik ..hehe~ :)

Nurul Husna Mohd Hassan said...

nak jalan2 perlis la nanti :)

nanieybarnieylurviey said...

yeayyy... terima kasih ayu.. wah.. byk rupenye tmpt menarik and baru tahu.. =) singgah ladang tebu makan tebu. lama x gigit tebu :)

Wanieys said...

yeayyy semua tmpt yg ayu tunjuk tu akak penah sampai hihihi

izamin said...

selalu pergi padang besar je.. huhu yg lain tak g lagi lah.. boleh bawak fizah? hehehe

Deqla manjew said...

nnti bawak la deqla blk kg ayu...boleh kan ayu? hihihi...

nur anis said...

wang kelian dengan padang besar adalah 2 tempat yang saya sangat teringin nak pergi..huhu

izan mama mia said...

saya pernah pergi perlis tapi tak sempat jelajah semua...best arr..ntah bila nk p lagi

lelamaisara said...

akak tak pernah sampai perlis...

nak g nanti ayu bawak akak jejalan ea...heeee

Yumida said...

nice tempat2 sana..ske tgk sunset tu...

Ummi Iman said...

Bilalah akak nak sampai sini. Mak akak dah sampai dah wang kelian tu. Rombongan makcik2 kt kg dulu.
Suka tgk pemandangan kt ladang tebu tu.

Azlina bt. Azis said...

belum penah sampai lg

Nyue said...

ant negeri yg blom kita sampai perlis...insyallah otw ke sne...huhu

~Sweet Honesty~ said...

byk juga tpt menarik kt sana kan?? bila la nk smpai sna ne..huhuhu

Che Rosliza Che mat said...

Dalam hidup akak..tak pernah sampai perlis huhuhu

Chic Na said...

dalam semenanjung ni, perlis je cik na lum sampai lg. teringin nak p gua kelam & padang besar. tp xtau bila akan sampai. :)

IntaNBerliaN said...

xpnh sampai sana lagi.. :-)

Arina Shamsul said...

insyaallah ada rezeki nak juga menjejakkan kaki ke perlis :)

tak pernah sampai lagi..huhu.

Miss BaNu said...

hehehe bestnyer...jarang sy ke perlis..walaupun sy dok kt uTARA...

Si Matatajam said...

Teringat masa join kem kat gua kelam...

wan nurul hezrina said...

banyak jugak tempat2 menarik kan?mmg nampak cantik kat dalam gambar=)

Cik Aini Lavender's said...

eh2 Ayu...sama la kita =p
tu yg ladang tu kg ai lah tu.hehehe
satu negeri lah kita rupanya ya :)

♥ Cik EylaDiLLa ♥ said...

wahhh kalau g perlis ley g tempat2 yg ade tu :)

QasehnyaRania said...

alhamdulillah semua dah jejak ..hihi

kata kedah jiran perlis..haruslah terjah..yer idok ;D