Thursday, 28 June 2012

Alasan??no way,sekarang tukar cari peluang ;-)



Taknak jadi orang gagal,
jom kita mencari peluang untuk menjadi orang yang berjaya ;-)

33 comments:

Yana Libra said...

jangan cari alasan, tp cari jalan penyelesaian kan~ :)

are_lin@yu said...

betul tu dear..hehe

dyabunga said...

dari kegagalan kita akan menemuai kajayaan kan..:D

nanieybarnieylurviey said...

betul tu. cari alasan mmg tak leh maju la. so kena bijak cari peluang yg ada.. tp dlm cari peluang memerlukan kebijaksanaan agar tak tersilap langkah. tp kalau silap tak pe. ia mengajar manusia erti kegagalan. cume jgn silap smpai against the norms and religion suda. :) *nk jgk selit words omputih. hehe..

Deq's Qienz said...

kata² semangat nihh..oke, dear thanx ^_^

ERYZA said...

betui tu.. Ayuh mulakan langkah dari sekarang. Usaha tangga kejayaan. Caiyok

Che Rosliza Che mat said...

Kata2 yang boleh membangkitkan semangat nie...hihihi

nuyui a.k.a miss YUI said...

jom kt sama2..

Deqla manjew said...

sekali sekala kena jadi org gagal, baru kita kenal penat lelah utk menjadi org berjaya...lebih tahu menghargai...kalo trs berjaya pun x elok jugak kan..xde pengalaman...huhu

Nurrul said...

kata2 semngat untuk Nurrul bagi memastikan subjek add math lulus dgn A+ ! :D

MULAKAN SEKARANG !

Hasrina said...

nice qoute :)

nur anis said...

ingat waktu sekolah dulu...down masa PMR, tapi tu yang buat kita bangkit hadapi SPM...takkan selamanya nak gagal kan..:)

Wanieys said...

kata2 pemangkin semangat untuk akak ni dear....thanks ayu :))

Haryati::Faizal said...

betul tu...gagal sekali tak bermakna akan gagal selamanya...jadikan kegagalan semalam sbg satu semangat tu terus berjaya... go!go!

masyiFadz said...

harus encari peluang untuk berjaya...

cendol said...

nice quote here!! suke bace.bersemangat !

N.Aima K said...

bet0l3x

CINTA UNTUK KITA said...

u r right dear! totally right.. hehe mcm kyra takkan ptus asa utk kejar cita2 jd engineer 1 hr nnti.. brkat ksbaran mgkin, Allah bg eksekutif akaun ni sbgai mta pncrian utk tak ptus asa kjr apa yg kyra nk.. insyaAllah.. amin..

sma2 kita tak ptus asa and truskn usaha ok! :)

Boni JLL3 said...

saya suka kata2 ni ayu!! :)

lelamaisara said...

tak nak gagal..kalu leh nak menag aje..hehehehe..;)

Si Matatajam said...

I love this quote....

Arina Shamsul said...

usaha selagi berdaya :)

Masha Meisters said...

pernah dengar lagu ni tak ..."jika kau fikirkan kau boleh..bla..bla..bla.." hehe

Miss BaNu said...

terus mencari peluang bukan alasan..

Nurul Husna Mohd Hassan said...

kalau takde kegagalan, maknanya takde la kejayaan :)

Chic Na said...

takde kot org yg tak pernah gagal. betul tak? kejayaan tu bermula dr kegagalan. jom usaha. ;)

ஜ miss klanika ஜ said...

live your life wif no regrets :)

ADEEYA said...

Like like like :)

Misya Mialen said...

Sy suka dgn kata2 ni. Chayo2.;)

Cik Nur said...

sukalah dgn kata2 smangat tu...!

aReLaN said...

nice.kita gagal bukan sebab kita gagal at the first place tapi bila kita tak bangkit dari kegagalan awal kita tu.hehehe

~Sweet Honesty~ said...

jgn cari alasan..jom cari peluang..hihihi

9n0L4 said...

org positif mmg sentiasa menjadikan sesuatu yg negatif terjadi pada diri sebagai satu semangat utk lebih berusaha. ;)