Monday, 25 June 2012

Duit macam air,kalaulah air pun macam duit..



Duit sekarang sekejap ja habis,dapat 10 ribu sehari pun boleh habis.
al kisahnya tadi pergi bank,kebetulan kad bank plak buat hal 
so pergi lah tukar sekali,mungkin hari ni hari Isnin
 ramai benor orang dekat sejam jugaklah baru settle.
lepas tu boleh lah guna ATM seperti biasa..hehe.
baru tahu nak tukar kad tak kena charge pun..haha..
nasib tak hulur duit tadi(aiseh macam ada duit ja tadi.haha)..

Semangat dapat kad baru,
jangan semangat keluar duit sudah ler..haha


lepas tu bermulah sesi nak transfer duit dan keluarkan duit..
lepas semua dah kira-kira sekali dengan untuk joli(beli barang bukan joli bukan-bukan ya,hehe).. 
perghhhh terkena kejutan elektrik sebentar,baki gaji tinggal RM3++ ja untuk bulan ni..
yang lebih tu memang duit makan ja selalu aku simpan..
kalau untuk saving memang kena keluar simpan dekat lain 
kalau tak memang lagi sakan lah aku bawak keluar..haha..
persoalannya duit sekarang macam air,laju ja keluar,
kalau lah air pun macam duit,
agak-agaknya tiap-tiap hari ada ja orang tadah air kan..haha..








Kata Ayu :ini baru hidup bujang,belum lagi kira-kira berdua nati..hehe

33 comments:

ros_reeza said...

Betul tu.. duit sekarang ni mmg macam air.. Kadang tu x sedar, dah tinggal ckit je duit dalam bank.. huhhu...

Che Rosliza Che mat said...

Hari tue akak buat kad..cepat jugak dapat hehehe

Deq's Qienz said...

say stuju..arini kuar gaji pastuh tolak² semua dah licin arrrghh duit laju dar air tau,,wuaaaa :(

Deqla manjew said...

deqla pun guna kad yg tu..hihi..sama la semngt nk cucuk2 duit je..hahaha...

lelamaisara said...

hee...kalu duit tu air berebut2 orang g tadah..jap ag air pon kena catu...heee

Wanieys said...

duit oh duit dimana kau duit hahhahha...boleh lagu tu ayu....hikhik...klu duit tu air semua dh kaya la hahha

Newskaki said...

Hello, we're Newskaki, Malaysian Bloggers News Network Portal. We are pleased to invite you to our big family of bloggers, no matter you are local or not, just log on to www.facebook.com/newskaki or you can return us an email: advertise@newskaki.com. Not a blogger? It's okay for us, visit us at www.facebook.com/newskaki for latest hot events.
Also, don't miss the tempting Tutti Frutti with 20 percent discount in 1Shamelin only for first 50 Newskaki fans and bloggers! Not a fans yet? Join us now!
See you soon.

cikeyrah said...

setuju sgt duit mcm air,kdg2 tak pasan da abz huhu

CheNamNam said...

eh naper awak tak kena bayar plak yer tapi hakak tukor tuhari kena bayar tau,tak ingat lak baper yang bank charge...hishh compiyus kejappp,agaknyer hakak dah kena kencing ker haper...hadeiii...

buatbest said...

nk g tadah air la..bleh bt belanje..hehe

Ummi Iman said...

Duit mmg sentiasa tak cukup. Mcm kata pepatah besar periuk besar kerak. Mmg kena ada disiplin baru boleh buat saving. Awal2 kena simpan. Tak kisah lah berapa janji ada. Sikit2 lama2 jd bukit ;)

Akak dah lama guna kad ni. Senang urusan ;)

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

klu mcm air,konfem dila slalu g tadah...hihi

dyabunga said...

dya lh org pertama yg tadah air..hahaa

Syira said...

salam..

ada juga gaji kan..

cuma kena pandai berjimatlah...air macam duit org kata :)

cendol said...

huh bahaye tol duit mcm air kan..naseb baik Cendol tak de duit hihih

LYAfrina said...

btl la tu.. duit skarang mgalir mcm air laju je.. kalo terlalu asyik..sedar2 dh kosong poket..kalo dulu rm50 blh buat beli byh mde..tp skarang.. rm50.dpt ape je?

Si Matatajam said...

Money flows like water... Kadang2 terover flow gitu...

Yana Libra said...

betul2..duit tu mengalir cam air je.bulan ni pun tgh sesak dah ni..gaji lambat lagi..huhu~~

kalau dah berdua senang lagi kot? semua kongsi..hehe~

Chic Na said...

memang seronok la kalau duit pun mcm air. cik na mmg tak keja dah. keja tadah je. hihi.. ;)

Masha Meisters said...

haha...betul jugak tu...
memg sekarang wet mcm air kan...bayar kereta,byr api air,bayar sewa umah,bla..bla..bla..habis! kiki

zOeY zAu YaH said...

duit nk simpan kene asingkan n sorok tmpat lain haha..

Apple said...

bukan setakat tadah, dia dah pasang paip dah sampai dalam rumah.. Haha..

ceri? dah lama maybank tak tukar gambar ek? bertahun2 lalu ceri ni maasih menjadi pengganti kad itam kuning. Tapi yang ni boleh jadi credit card nih. hoho..

Harith Iskandar said...

tp nk tadah air pon sure kene bayar jgak.ehehe

~Sweet Honesty~ said...

haha..dah berdua nnti share2 la yea..same la kte ayu..sweety pn dh bajet2..cume tggl brape jek tuk bln ne..adehhh..mna nk cekup duit neee..

msredcheesecake said...

Menakutkan je cara duit kita habis.... Nak2 gi yg boros...

aReLaN said...

skang ni memang banyak pakai duit kan.hmmmm...tak pernah cukup lak rasanya.

Dieyna said...

huhu mmg.. kos sara hidup makin tinggi.. itulah jadinya

ERYZA said...

bestnya kalo betul air leh jadi duit.. Takde pening kepala.... Hehehe

ejulz said...

betul tu.. sekejap je rasa blanja duit.. hehe

Busyra Bt Takiyudin said...

betul tu.. memang tak terasa duit habes.. nak makan , beli mcm2 lagi.. huhu

nanieybarnieylurviey said...

betul tu ayu.. kejap je duit.. baru masuk then keluar mcm air. :)

wan nurul hezrina said...

nurul gaji mmg awal2 save tuk anak2.letak kat akaun saving daowg..pastu belanja dowg cket n yang paling sedikit nisbah tuk diri sendiri=)

C'Jai said...

Ayu ... kalau hidup berdua, rezeki berdua pulak..heheeee...