Friday, 23 March 2012

wahhh bagus dapat bos macam ni...;-)


Salam Jumaat nak updates sikit hari ni..
salah satu sebab aku bertahan jugak lah 
bekerja kat sini bos atas aku ni bagus jugak lah
  walaupun kerja under dia banyak jugak 
tapi hati dia baik..
yang penting walaupun dia cina
 tak da isu perkauman kat sini..
bertuah jugak lah aku kerja bawah dia..
sebab dia jenis gila2,happy go lucky
 but bab kerja memang fokus sikitlah..
so bila masuk kerja kita kena fokus jugak lah..
then baru tadi aku bagitau aku nak cuti minggu depan.
lebih kurang ginilah dialognya..

AKU : Eh,lupa nak bagitau minggu depan I cuti tau..


BOS : Ooo..the whole week ka U cuti?


AKU: Eh taklah Khamis,Jumaat and Isnin ja..I nak habiskan carry forward punya cuti..(sambil senyum)


BOS : Aha U cutilah,rugi kalau tak ambik.Last bulan ni tau.


AKU: Aha tula pasal I nak abiskan.


BOS : Eh U tau tak bulan  4 ada cuti?hah boleh lah U ambik sekali.


AKU : I tau..tapi tu 11 April punya..lambat lagi..kalau minggu depan memang I sambung dah..(sambil gelak,haha)


BOS: Ooo..yalah2..


Mana nak dapat Bos yang galakkan pekerja ambil cuti macam ni..hehe...


Moral Of The Story :

 memang setiap orang ada lebih an kurangnya..belajarlah untuk menerima kelemahan orang lain kerana kita juga punya kelemahan yang mungkin orang tak suka..;-)..walaupun kadang-kadang aku penat sebab dia suka bagi kerja banyak tapi bila fikir kebaikan dia.sejuklah sikit hati ni..hehe


p/s : hope boss besaq pun approve lah cuti..hehe

22 comments:

@ deqla manjew said...

bos bg cuti, tp deqla x bg!! sbb nanti blog x berhapdate..tp kalo hapdate kt umah, ok silakan cuti. hihi

are_lin@yu said...

@ deqla manjew ; haha lawak lah deqla ni..ok2 ayu apply cuti kt deqla skrg yer..izinkanku bercuti..haha..xpa pas abs cuti ayu terjah blog deqla lpas rndu..hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

bos tmpt yui pon bek..mudah sgt sembg pon..

Dabel Aa said...

waa best2...xde kosong ke kat sana...hehehe...tgh cri kerja gak ni

Cik Adieb said...

wah,mudah2an sy pun dpt bos gitu :D

are_lin@yu said...

nuyui a.k.a miss YUI ; bezkan dpt bos mcm ni..hehe..xdalah straight sgt..;-)

Dabel Aa ;kalau brminat pasal r n d lh la try apply..hehe

Cik Adieb ; amin...ayu tlg doakan..;-)

Miss Nadya said...

best dpt bos baik..:)

are_lin@yu said...

Miss Nadya ; tula...kdg stress jgk kja..tp nsb bos ok..hehe

9n0L4 said...

pernah jugak keje dgn bos cina sblm ni. keje dorang mmg sistematik. sume direkod. ;)

CIK MAY said...

bese la tu..ade bos ok dan tak ok...hehe

**tadi tu gbr kad jemputan utk ke resepsi Danny X-Factor..his wife is CM punye schoolmate.. ;)

are_lin@yu said...

9n0L4 ;aha kan..memang teratur..dorang ni kuat kerja..hehe

CIK MAY ;lumrah hidupkan..hehe..oo yaka..bezlah CM boleh g...hehe..tba2 trngin nsi knduri..hehe

Syida Muhajir said...

Tu orang kata untung badan. Syida pun keje ngan cina jugak. Tapi susah sikit nak dapat cuti sebab keje banyak. Walaupun mnanager syida ni agak cerewet, syida tetap bersyukur dapat keje kat cni sebab selalu dapat update blog ^_^v

are_lin@yu said...

Syida Muhajir ;alhamdulillah..nak tmbah sikit..syukur jgk masih ada orng nak ambil kita krja..hehe..kdg2 xblh merungut jgk kn sbb da lg yg krg brnsb baik..;-)

Misz Mieza said...

Klu bos canilah.. Awk keje perform bagus, kompem senang2 je naik pangkat.. Klu tak naik pangkat pun naik gaji jadila.. Hehehe.,

NOOR FATIN said...

bestnyaaa. ingat dulu saya keje dgn bos cinta, aduhaii. pentingkan duit, kebajikanpekerja lgsg xde..

aswadz said...

bos galak kan hang amek cuti sbb dia mls tgk hang kat ofis kot. hehehe...

p/s: jgn marah.

are_lin@yu said...

Misz Mieza ; amin2..moga2 masin mulut MM..hehe

are_lin@yu said...

NOOR FATIN ;hehe prnh baca entry fatin dulu..tu la ikt org jugak kan fatin..;-)

are_lin@yu said...

aswadz;haha maybe jugak kan..haha

^_^ Cik Zaza House said...

zaza pun dpt bos yg baik...wah cuti...selamat bcuti nti :)

are_lin@yu said...

Zaza:bezkan klu dpt bos yg baik..orite zaza klu dkt nti lh kta jpa..;-)

are_lin@yu said...

Zaza:bezkan klu dpt bos yg baik..orite zaza klu dkt nti lh kta jpa..;-)