Thursday, 15 March 2012

Carey Island


Salam pagi khamis semua....
rindu saya tak???haha..
lama aku tak bersiaran yer..hehe..
ekceli buzy sikit..
minggu ni eden pergi training dekat Carey Island.. 
Korang pernah sampai tak dekat Carey Island??
aku first pergi kelmarin...
sebelum pergi punyalah aku bayangkan 
sebuah pulau yang besar dan
 di kelilingi pokok-pokok hijau kelapa sawit...
wahhh dapat bayangkan betapa nyamannya kat sana..disebabkan dari Serdang ambil masa dalam sejam
 jugak nak sampai bos aku decide 
nak keluar awal..dia cakap nak datang
 ambil dekat umah...
so dengan ketepatan masa dia tu aku pun 
bangun lah awal takut dia sampai awal plak..
kol 6 pagi aku dah bangun ..
awal sangatlah tu bagi aku selalu
 buka mata dah cerah ja..ni masih gelap..
ok lepas siap bagai baru pukul 7 pagi..
tunggu punya tunggu itu bos belum sampai derr..
lambat benor pulak...
dekat 7.20 pagi baru dia sampai..
ok terus gerak ke sana..
nah amik ko bedah bukan sejam tapi
 satu stengah jam sebab jauh dekat pukul 9 pagi..
tapi selamba ja masuk training
 orang last sekali macam V.I.P la plak..heeee...
semua tunggu kitaorang baru mula..
cewahhhhh sebenarnya lambat...
ala terlebih sudah..aku nak cita pasal Carey Island ni..
ok flashback balik ye...
sampai-sampai memang terkejut bebs...
jambatannya punyalah besor (yang sebenarnya kecik ja)
 dah terlalu lah panjang kalah
 jambatan Pulau Pinang..haha..
tipu ja  sebenar nya tu.
macam nak seberang jalan ja...heeeee...
then 12 km dari situ sampailah ke
 Sime Darby Plantation Academy...
wahhhh memang cantiklah bagi
 orang pertanian macam aku sebab suka
 tengok poko-pokok dari bangunan...hahaha..
tenang,aman,damai...
bez ja,..
siap mana mini golf lagi...
memang paling hujung aku pergi..
line nset pun tak da..
aduyaiii..
satu hari tak dapat call En Anip..hmmmm....
tapi itulah ceritanya...
korang kalau ada training oklah g situ
 kalau nak makan angin tak bolehlah
 kecuali kalau nak tengok estate..;-)




p/s : masih belum berjaya nak update guna nset..nape erk gambar asyik loading ja tak boleh masuk..huhuhu

6 comments:

@ deqla manjew said...

owh.. p jln x ajak... patot la lama x bersiaran.... :)

are_lin@yu said...

hehe..klu p mkn angn ajak dh n ajk deqla blnja..haha..

CheNamNam said...

kenkadang pergi tempat jejauh dari orang neh tenang jugak kannn..:)

salam singgahhh..:P

are_lin@yu said...

haah..untuk ketenangan memang sesuai sebab tmpat dia bnyk huijau ja..hehe

NOOR FATIN said...

xpenah pegi jugak ayu.. hehehe penah dengar la.. :)

are_lin@yu said...

fatin :2la ayu first time..glak jer..hehe..ingt pulau btl2..