Sunday, 30 September 2012

First time jumpa hantu!


Sebelum ni aku dengar pengalaman orang ja jumpa hantu,
sampai saat ini aku tak pernah jumpa lagi..
tapi nasib aku kali ni lain,aku jumpa hantu!arghhhh bunyi macam seram..
hantu ni siap bawak motor kapcai lagi!
haaahhh tak boleh tahan hantu bawak motor..
nasib baik dalam cerita saja..hehe..



Semalam aku tak tau nak buat apa,apalagi tengok wayang lah kerja nya..
tak banyak sangat cerita yang ada so aku pun decide
 tengok cerita lawak lah tapi ada hantu lah pulak..hehe.
.so aku pun tengok Hantu Kapcai!..
jom meh nak cerita sikit pasal hantu ni...


HANTU KAPCAI

Filem ni kisah antara dua beradik Ajib (zizan) dan Akim(lupa nama,hehe)..Ajib ni seorang mat despatch kalau tak salah aku sorang mat rempit jugak.yang Akim plak wataknya baik sikit kerja dekat kedai bunga.nak di jadikan cerita Tiger(Remy Ishak) seorang gengster ajak Ajib race.Lepas itu,Ajib pun setuju tapi Tiger main tipu dengan letakkan minyak atas jalan supaya Ajib kalah.Ajib pun meninggal dunia lepas ekciden tu.


Ajib seperti menjadi hantu kerana dapat muncul semula tetapi Ibrahim(Fiiz Fairuz sahaja yang dapat melihatnya).Banyak benda lawak yang berlaku anara Ajib dan Ibrahim memang boleh buatkan kita gelak saja masa dalam panggung.kiranya Ibrahim menjadi perantaraan antara Ajub dan Akim untuk Akim tunaikan hasratnya.


Tiger dan Ah Long plak tak habis2 mencari keluarga Akim kerana Ajib berhutang dengan mereka.last sekali Ajib dipaksa race dengan Tiger untuk selesaikan hutang Ajib dengan Tiger.Akhirnya mereka semua ditangkap polis termasuk lah Ibrahim kerana mengadakan lumba haram


Ayah Tiger seorang Yb menganjurkan perlumbaan untuk mereka berlumba secara halal ;-)..sekali lagi Akim pun masuk untuk berlumba dengan Tiger..siapakah yang menang??bagaimanakah nasib Ajib yang dah meninggal?Nasib Akim?korang pergilah tengok..hihi

bagi aku cerita ni lawak sangat memang aku pun tak larat nak gelak,cerita ni best sebab Fizz Fairuz dan Zizan memang menjadi lawak mereka.bagi aku ceirta ni terbaik dari cerita Hantu bonceng dan Adnan Sempit!sebab aku banyak gelak ja..haha..so aku bagi 4/5 bintang ;-)


31 comments:

Everything's Everythings said...

Ad Zizan ni mesti kelakar ;D
Igtkan gambar last tu dia siap pakai suit lengkap utk perlumbaan haram tu.. kelakar pula mcm tu xD

elyna mirsada said...

hehe..nmpk cm bez,tp tgk lg 6_^

Deqla manjew said...

Yeahhh deqla mmg nk tgk....hubby ade ajak...taikun pun hubby kata nk tgk..hihi

Miss BaNu said...

ramai yg ckp filem ni mmg lawak habis haha

izan mama mia said...

suka juga layan cerita lawak

MAY said...

ade muke hantu kuar x?sbb skrg x blh tgk cite hantu..:( klu muke zizan je kuar x pe la.hihi

Chic Na said...

serius ke lg lawak dr adnan sempit? wah kena tgk nih. tp tgk vcd jela. hekhek..

Sue PeLik said...

yer ker ayu??? huhuhuhu. nak tengok jugak laaaa nak tengok jugak!!! huhuhuhu.

p/s- huhuhu ayu muda setahun erk??? hihihi tak per laaa tak payah panggil akak. terasa macam barangan antik laaakk huhuhu

-meeSUPERGIRL- said...

cte neh mmg lawak ! hehe

eh knp mcm lmbat je loading blog neh?

dEdEQ dE wIshEs said...

I LOIKE ZIZAN .. KIHKIH ..

ALA .. LAMENYE XTGOK WAYANG .. SOBSOB

Chegu Anuar said...

Yuu.. Kalau jumpa hantu betoi agak2 muka jadi lagu mana? Hehe

Solehah Shamsuddin said...

wah zizan berlakon. bestla cmni

NAAZIRA RAHIM said...

mcm best jew...nk tgk lah nanti2 kalo free...hehe :)

Mrs Velentine said...

mcm best nak tengok lah

nuyui a.k.a miss YUI said...

tgk pon mcm lawak dah ni..huhu.

nur anis said...

nak tengok...:)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

ada zizan best ni hehe

Arina Shamsul said...

mesti best..sebab saya suka tengok lawak :)

9n0L4 said...

best ehhhhh cite ni. nak gi tgk jugak lah. ;)

ros_reeza said...

Macam best je, teringin gak nak tengok :)

Cik Nur said...

mesti letihkan tgk citer ni.. bukan letih ape..letih gelak..hihihi

Haryati Faizal said...

tgk sedutan dr filem ni cam besh... mang besh ye rupanya...

Che Rosliza Che mat said...

macam best jer...movie nie...pasni nak suruh hubby sis download movie nie kikiki

Ain Dzaya said...

ayu dah citer..macam best pulak..egtkkan cerita cam besa2..je..nie jelez nie...sbb 2 minggu nie ain biz kot :(

QasehnyaRania said...

tgk zizan mau gelak kuaq ayaq mata ;\

Cinta Misteri said...

4/5...byk tu msti giler lawak. CiM tunggu antu ni kluar kt astro 1st je lah.

dya bunga said...

rugi plak xtgk..cuti ni nk pergi tgk juga..haha

Nurul Husna Mohd Hassan said...

kalau ada zizan confirm lawak :)

N.Aima K said...

wah lagi best dari hantu bonceng? ni kena tengok niii!!

wan nurul hezrina said...

suka sangat ngan zizan..cumil lagi dia buat lawak.hehehe

Cik Aini said...

kahkahkah
dah tgk...
lawak giler :)