Thursday, 27 September 2012

Kad bank hilang..tak pasal2 kena minat MU..apa kes??




hati dah cuak jantung macam nak luruh dah masa pergi bank nak cash duit semalam..
cek punya cek kad bank hilang!!haish mana aku letak pulak ni..
merata tempat pergi,kedai ang aku singgah semua aku pergi..
balik rumah cari pun tak jumpa gak..

aduhai memang sah hilang,sehari sebelum tu aku pergi bank
 untuk keluar kan statement ja..
memang rasanya aku terlupa ambil kad ni!..
apalah nasib kalau ada orang dapat cash out duit aku ni..
duit gaji pun tak sempat ambil lagi..
then terus search no maybank online n 
dapat block kan kad..

masalah aku tak dapat detect dah ada orang buka akaun aku ke tk.
.nak check online username Maybank2u pun aku dah lupa..
nahhh sydah nak tak nak kena tunggu esok jugak..
memang tak lena tidur semalam kejap2 jaga..
duit sebulan belanja tu..kalau lesap memang sedekah free tu..huhu..
pagi tadi masuk lewat terus pergi bank..
tunggu bank buka pukul 9.15 pagi..
dah buat kad n cek akaun alhamdulillah ada rzeki aku..
duit semua ada..selamat ;-)..
yang eksaited siap dapat kad Maybank edisi team MU lagi!..

lebih kurang ginilah..hehe

ohh tidaklah aku tau menahu pasal bola..hehe
sapa minat Mu jom tukar..hihi..
so peringatan untuk semua kalau dapat tahu kad hilang
 and tak jumpa cepat2 call 1-300-88-6688
 untuk Maybank untuk block terus akaun 
takut ada yang pandai n boleh buka akaun kita ;-)







Kata Ayu:tak sempat nak terjah lagi hari ni,ada seminar kejap lagi..nanti ayu balas kunjungan ya ;-)

37 comments:

wantie said...

hehehe.... best gak kan. nampak lain dari yang lain.

idak le org tertarik nak curi kad tu. sebab memang tak nampak mcm kad atm pun.

Chic Na said...

cool la kad maybank ayu tu. cik na nakkk.. lain kali hati2 ayu. maybe tertinggal semalam.

nuyui a.k.a miss YUI said...

kira ok leh blok awal..

Mrs Velentine said...

Alhamdulillah...syukur selamat...ehm cubit2 sini termasuk nuffnang

nanieybarnieylurviey said...

serious rs mcm nk pergi tukar ari ni je kad bank baru.. nk MU jgk :)

nur anis said...

wahh....siap pemain MU tu..kenapa tak pemain malaysia ek? huhu

Nazayiena said...

Syukur alhamdulillah selamat.Nasib baik Ayu cepat bertindak.

unsecretostory said...

Selamat xhilang duet kak ayu . Kalaw x penat jea rasa kerja sebulan tue .
Alhamdulillah :)

♥ Miss Hearty ♥ said...

Alhamdulillah nasib baik selamat duit tu :)

Deqla manjew said...

lorh dear.. hati2 lepas ni k..wahh.. kad baru.. cantik2.. deqla pun xtau menahu pasal bola..hihi

shu said...

glory glory man united! kad Maybank ya..blhla p tukar nnt..hehe..

Yana Libra said...

nasib baik duit selamat lagi~ :)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

huhu...kalo moon pun risau dah....

mmg xlena tdo dibuatnyerrr...semua kerja pon serba xmenjadi

wan nurul hezrina said...

sajalahtuh dia nak kasik kad MU team.hahaha..mmg bahaya kalu kad ilang kena cepat2 block sbb ada yang terlebih teror mengadam pasword2..huhu

Nurul Husna Mohd Hassan said...

nasib baik semuanya ok :)

N.Aima K said...

bahayalah ayu ni...lain kali hati-hati tau

Nisa Greennnpanda said...

nsb baik duit slamat ye..
wah.. MU!!! >_<

p/s - ayu kasi address s'gor, hehe..

Sue PeLik said...

huhuhuhu nasib baik ayu! lepas neh kena lebih aty2 lagi! :)

Cik Nur said...

wahh..cantiklah kad tu...siapa yg minat MU boleh la tukar..hihihi.. :)

nur pernah jadi kes macam ni ayu... nasib baik perasan...kalau tidak..mmg org boleh kuarkan duit kita tu...

lepas ni mmg kena beringatkan..

Haryati Faizal said...

letak kt mana tu bley ilang, sib baik ada rezeku lagi kan, alhamdulillah...

~Cik Sweety~ said...

nasib baik selamat duit2 tu..len kali hati2 yea cik ayu..

w said...

perghhhh..seriusly mmg sgt2 ohsem kad tuuu...kne g tkr kad maybank nihh.. ;)

Detective Fiqa said...

haiyooo. jgn carelss tauu . huhuhu .
MU pun MU lahh hehehe

boni kacak said...

wah..cantiknya kad maybank terbaru.. adeh.. nak buat2 hilanglah..pastu apply kad baru.

keli menari said...

haha tak pasal2 dapat MU !

-meeSUPERGIRL- said...

cantik woo kad bank die .. hehe

Masz Sidek said...

alhamdulillahh... selamat duit gaji dlm tu... nangis kalau hilang...

BERT said...

pasni ht2 ayu.. xmo cuai lg keh.. nsb baik duit smua slmt..

lelamaisara said...

alhamdulillah masih rezeki Ayu....

Miss BaNu said...

nasib semuanya ok dan selamat kalau x naya jer duit kena kebas kan..

ejulz said...

Yeaayyyy.. bertambah geng MU.. hehe.. nak buat kad baru la camni.. hehe

mama aryan said...

x tau pun ada kad maybank MU..

Si Matatajam said...

Ha ha tetiba ja minat MU la kan.. Bagus tindakan Ayu tu wat report cepat2..kan tak tau la ni ramai yg 'keja' kat bank tu..

Cik Aini said...

comel la kad maybank MU tu..mcm kad mainan lak :)
alhamdulillah,syukur x ilang duit kan..kalo x,mkn megi la jwbnya :)

Solehah Shamsuddin said...

solehah ske MU sgt2, tapi xmo la ambik kad tu. ayu,kad tu dah jmpe ke skrg ni?

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

sesapa yg minat MU blh la tukar kad hehe

dya bunga said...

cantiklah pula kad tu..hhaha..jom tukar kad..haha