Wednesday, 26 September 2012

Kerana 1 bulan bonus ku di potong!!!!


mula-mula dapat aku terkejut jugak kenapa dapat sikit?
yang lain banyak ja..sebab rate kitaorang lebih kurang sama..
sepatutnya mesti dapat sama jugak.akhirnya dapat jugak jawapan
 sebabnya aku masuk lewat sebulan dari financial year.

so untuk tahun ni time tu aku tak di kira 1 tahun bekerja lagi,,
yang lagi sedih tarikh aku masuk dengan financial year
 beza sehari sahaja terus bonus cut half..
ohhh memang betul-betul kecewa kalau 30 hari ok lah jugak kan..huhu.
tapi dah memang rezeki takat tu jakan.kena terima dan redha..
so sepatutnya dapat lebih kurang 3bulan lebih kena cut..hukhuk..
terima jala kan..hehe..
senyum tetap senyum,kerja tetap kerja..chaiyokkkk!!!!!!
mungkib Allah tundakan rezeki kita hari ini,
untuk Dia banyakkan pada masa akan datang ;-)
rezeki datang dalam pelbagai cara,bukan dalam bentuk duit ja tau!
itu kita kena ingat..hehe


Jom doa sama-sama..
moga murah rezeki kita ;-)



Amin Ya Rabbi Alamin...


jom pergi KLCC!!!
jom tengok apa watak kita ;-)


Kata Ayu:Semakin hari semakin buzy...so kena sabar banyak-banyak..hehe

29 comments:

Cik Nur said...

insyaALLAH akan datang akan datang berganda2...

ejulz said...

Insyaallah ada rezeki kat tmpt lain.. :)

dya bunga said...

sabar ye ayu

Fiza Suhaimi said...

Amin :) betul cakap ayu mungkin Allah tundakan rezeki kita hari ini, mana tahu esok lusa yang akan datang Allah swt datangkan rezeki yang melimpah-ruah kepada kita.. jadi bersyukurlah.. ;)

Deqla manjew said...

betul tu ayu.. mungkin masa akn dtg berlipat ganda lagi rezeki ayu.. boleh la share dgn deqla masa tu kan.. haha..

nanieybarnieylurviey said...

Aameen..

Straight betul eh.. sehari pun dikira. Tak pe Ayu..
Untung jgk dpt bonus. Mcm nani ni mmg xde laa

Mooniqueen said...

Dear, u keje kat SDP ke?

Mrs Velentine said...

wah bestnye walaupun x byk..hehe

Mrs Velentine said...

cubit2 sini

~Cik Sweety~ said...

setuju ngn ayu..mana tau dpt rezki kawin plak lps ne..hehehe

sHaRiNa eLyaNa said...

xsiapa tahu rezeki msing2..xpa..insyallah nxt month dpt rezeki yg lbh..rezeki bukan hnya pada duit..mana tau dpt keta bru ngee

Chic Na said...

Alhamdulillah. dari tak dapat kan. huhu..

Sue PeLik said...

huhuhu sayangnyaaaa tapi tak per laaa kan yu tak der rezeki! huhuhu

C'Jai said...

sabar ye ayu..mungkin Allah nak bagi lebih di masa akan datang...

nik ros said...

insyaAllah, ade rezeki lain yg menanti.keje rajin2 ok.

boni kacak said...

setuju..rezeki datang dalam pelbagai bentuk..hehehe

Misz Mieza said...

Betul kata Ayu tu.. Mungkin Allah tundakan rezeki Ayu.. Mungkin ada rezeki lain yang lebih besar untuk Ayu di masa depan.. Yang penting, kita sentiasa bersyukur dengan rezeki yang diberikan tak kira sikit atau banyak betul tak? =)

-meeSUPERGIRL- said...

sabar je lahh ..

izan mama mia said...

tak per..ada rezeki tahun depan...

jaakechik said...

dpt bonus? best nya.. tp 1hari dah cut half? ohh ruginya...

nur anis said...

semoga ada rezeki lain nati ye ayu..:)

lelamaisara said...

oh...tak pe la...mungkin tak da rezeki Ayu..mungkin len kali..sabar ye....

wan nurul hezrina said...

alahai sabar ek..nak buat camno..huhu..mana tau rezeki lain ado..

Nurul Husna Mohd Hassan said...

tahun depan banyak la nanti :)

Haryati Faizal said...

bersyukur atas apa yang Tuhan berikan...manatau pas ni lg murah rezeki...amin

mama aryan said...

insyaAllah moga rezeki kita terus dimurahkan

9n0L4 said...

ade rezeki kat lain la tu. cubit link kat bwh tu. ;)

Cik Aini said...

insyaallah..
just ingat : kalo mmg rezeki kita x kemana tp kalo bkn rezeki kita mmg xkan jd rezeki kita walau kita usaha mcm mn skali pun :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

Insyaallah rezeki ayu takat tu kedepan mn tau rezeki lbh lg