Tuesday, 25 September 2012

Untuk 3 hari terbaik!!!!


gempak tajuk gempak tak filem tu???hehe..
dapat jugak tengok Ahad lepas..
memang tak boleh lawan Ombak Rindu tapi..........
meh nak cerita sikit..hehe



Cerita ni boleh tahan,bagi aku jalan ceritanya ok..
buatkan aku ketawa,feeling sedih biasa sahaja kira tak dalah sampai menagis.hehe..
meh nak cerita sikit,kisah ni percintaan antara Ujie(vee) dan Afin(shidee)
.tapi ibu bapa mereka tak tahu hubungan mereka.


nak dijadikan cerita mak Ujie(Ogy) nak kahwinkan dia dengan pilihan emaknya.
emak Afin pun nak kahwinkannya dengan Juwita(Ayu raudhah).
disebabkan afin takut nak hampakan mak dia,sebab maknya pantang afin melawan pasti kena marah.
so afin pun berpakatlah dengan ujie supaya mereka kahwin 3 hari sahaja
 untuk penuhi hajat mak ayah mereka.


akhirnya Ujie berkahwin dengan Afdlin dan afin berkahwin dengan Juwita(ayu).
yang lawaknya dalam masa kita  3 hari tu macam2 benda berlaku.
yang Afdlin buat macam2 untuk tidur dengan Ujie tapi tak berjaya.


yang Juwita pun buat macam2 untuk menggoda Afin tapi tetap tak berjaya..
semua part ni semua lawak.memang aku pun tak larat nak gelak.


pastu part yang tersentuh sikit sebab suami ujie dan isteri afin ni masing2 sangat baik.
kedua2 nak jadi suami dan isteri yang terbaik untuk pasangan mereka.
Cuma ujie da Afin yang tidak mencintai pasangan mereka..
sebelum ending ada jugak terselit percintaan monyet 
masa Ujie sekolah dahulu bersama kekasihnya Remi(zizan razak)
 dan Afin bersama Dira Abu Zahar.kira filem ni banyak jugak pelakon terkenal..
so apakah kesudahannya???dapat afin bersama Ujie???
korang gi tengok sendiri ya..hihi..
bagi aku memang best sebab cerita romantik + komedi ;-)..
untuk filem ni aku bagi 3.9/5..hehe..





Ayu sokong Scha la..hehe
Lelong barang murah-murah
Hot fm jadi hangat fm???
nil ah online shopping terbesar!


33 comments:

Mrs Velentine said...

mcm best...cubit2 sini..

nur anis said...

nak tengok cerita ni....:)

Sue PeLik said...

teringin nak tengok jugak laaaaaaaaaaaaaaaaa!!! huhuhuhu

-sheyr- said...

bakal pegi tgk~hihi

Fiza Suhaimi said...

fiza ada tengok review cerita Untuk 3 hari ni dalam tv.. memang best even setengah jam je.. fiza rasa nak pergi tengok la plak tambah2 dengan cerita ayu yang menggoda ni.. ehh menggoda? hehehe :D

Dezee said...

Hehe..Dezee ajak kawan lelaki semua xnk.kena g tgk sendiri.

dya bunga said...

ingtkan bagitahu ending cite tu.haha..

ros_reeza said...

Macam best je cerita ni kan.. nak tengok jugak nanti...

Deqla manjew said...

dorg ni dah salah psgn ni..patotnye bg la vee dgn laki dia..haha...owh best erk? x mau der hubby tgk citer ni..baru2 ni tgk wyg pun citer resident evil..besttt tp ada sambungan lg kot...

Kakzakie said...

Kakak kalau masuk panggung rasanya dah malaslah Ayu. Tunggu VCD tak lama adalah, tak pun masuk tv..

~PILOT LOVER~ said...

hurm macam best kan... tapi cerita ni banyak controversi bahagian part cerai2 between vanida and shidi :)

Chic Na said...

tengok the making haritu mcm best gak. zizan pun ada terselit eh.

Haryati Faizal said...

mcm besh je....

~Cik Sweety~ said...

kena beli cd la ne..nk g pawagam xda masa rasanya..heee..

Geletek iklan cni taw..(^__^)

Miss BaNu said...

versi novel mmg best versi filem pun okey..haha

boni kacak said...

wah...zizan pun ada jugak??hehehe

Misz Mieza said...

Best ke? MM nak tengok tapi incit hubby tak suka citer2 cani.. Dia layan citer2 hollywood jer.. Huhu..

Oh, btw datang cubit2 nuff kat sini skali.. Heheh.. =)

Si Matatajam said...

Mmg kak M teringin sgt nak tgk...Katanya ada kontroversi vee ngan asben dia bab lafaz talak...

Everything's Everythings said...

Kisah cinta yg kelakar.. mesti tgk ni owh ;P

BERT said...

best ek.. boleh layan ni... sbb minat ngan afdlin shauki tu hihi

Rohani Hashim said...

alaaaa, bgtahu la cmne ending.ahaha xde hrpan je hany nk tgk ni. sbb husband tak suke sgt tgk cite2 cenggini kt wayang...

Karukord Jagau's said...

Alaaa....citer x abes...hakhakhak

LYAfrina said...

best erk??
tgu astro 1st laa

LYAfrina said...

best erk??
tgu astro 1st laa

Cendol said...

alaah!!ayuuu cerita la ape sudahnye!cendol tak dpt tngok.haha
ayu ape kaba?sorry lame tak singgah siniii

Che Rosliza Che mat said...

oooo ayu dah tengok...endingnya kenapa tak cerita hihihi...

wan nurul hezrina said...

e=ramai gak review ttg citernie..nak tgk gak tapi taktahu bila.huhu

Nurul Husna Mohd Hassan said...

macam best je :)

Cik Nur said...

ade komedi gak ke..? ingtakan sedih je.. xtahu bila nak pi tengoknya ayu..hihi

Arina Shamsul said...

saya tak sabar nak tengok filem ni, :)
tunggu masa yang sesuai la :)

nik ros said...

nak tgk citer ni jugak.ramai yg kata best

N.Aima K said...

apasal 3.9 je?

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

nampak best jer