Friday, 7 September 2012

Perkahwinan itu Perniagaan?





dah baca??
apa pendapat anda??hehe



Kata Ayu:pagi2 kerja dah kejar..huhu

23 comments:

nanieybarnieylurviey said...

Sgt tak suke those yg mcm ni.. bleh plak letak harga ikut education.. kalau education tinggi tp tjawab xdpt buat mmg hampeh la..

kesian kt dua insan sdg bercinta tu bile duit tak cukup nk kawin :P

Slmat bekerja Ayu

:: Mrs.Eady :: said...

ngeee ~

+kasih+ said...

memang betul pun.. skrg kebanyakkan mak bapak letak harga bila ank nak kawin bukannya nak cakap ikut kemampuan dan yang seeloknya.. ingat anak tu barang dagangan.. tu yg kdg2 ramey x kawin2 lg...sampai ade yg terlanjur... cer la mak bapak tu fikir kan elok anak tu kawin.. lepas akad, lepas kenduri utk diberitahu kat orang ramey dan perkahwinan tu tanpa hutang yg membebankan pasangan.. kan bahgia cam tu... naseb baek zaman saya dulu saya bertegas dgn perbelanjaan sepanjang perkahwinan mengikut kemampuan kami berdua...

Chic Na said...

err.. dah jd trend kot skrg mcm tu. letak harga ikut kelulusan. mcm nak berniaga la pulak. ;)

Che Rosliza Che mat said...

kadang2 betul jugak tue...tapi tengok jugak kemampuan bakal suaminya mampu ke tidak hihihi

Kesuma Angsana said...

he he he terbaik !

Nadia Elena said...

aik. tajuk je? haha.. T_T

BERT said...

sekali terkene balik makcik tu daaa... sebabkan rasa anak dia bagus nak letak mahal2.. kalo rmai org camni mmg susah la nak elak maksiat.. yang membujang lelame pon ade huhu..

nk jawab soklan tadi.. skang umur 28.. kawen umur 27 hehehe

Kakzakie said...

Banyak kes sekarang pasangan akan berkongsi duit demi cita-cita dan hajat mereka utk hidup bersama terlaksana tanpa pengetahuan org tua..

izan mama mia said...

huhuhu..no komen sbb mama pun ada anak perempuan..tak tahulah nnt..hiihii

Deqla manjew said...

hahaha... baik punye lelaki tu perli makcik tu..mmg dah mcm nk jual keta!!

Masz Sidek said...

perkahwinan bukan berniagaan...
buat ikut kemampuan.... dan bersederhanalah...

wan nurul hezrina said...

tulah lumrah kehidupan..perkara2 mcm pangkat darjat kelayakan mmg menjadi isu=)

Everything's Everythings said...

Hahaha.. demand sungguh ya bakal mertua tu.. bagus jawapan si menantu dia xD

dyabunga said...

hahaha..mcm perniagaan pun ada..

dyabunga said...

kalau cm tu, andartu lah..haha

Miss BaNu said...

hahaha dasyattt tuh!

Cik Nur said...

bagi nur biarlah berpatutan, sebab pebelanjaan lepas kawin lagi peting berbanding hantaran ni.. kadang2 tu, lepas kawin pokai, sbb duit dah habis ke kenduri.. jadi, mmg xpatutlah kalau paksa2 mcm berniaga pulakkan...

Cik Nur said...

bagi nur biarlah berpatutan, sebab pebelanjaan lepas kawin lagi peting berbanding hantaran ni.. kadang2 tu, lepas kawin pokai, sbb duit dah habis ke kenduri.. jadi, mmg xpatutlah kalau paksa2 mcm berniaga pulakkan...

Dezee said...

Ada sebab kot kenapa mak dia cakap macamtu..entah2 dia nk uji tahap syg and kesabaran bakal menantu dia.kalau mcmtu balasnya jangan harap la..XD

kaishin said...

erm kan dah kena setepek..hehe

Yana Libra said...

keluarga belah perempuan kena tengok jugak kemampuan lelaki tu..kalau lelaki tu dr family susah,kena tanggung family..maybe mak perempuan tu tak patut ltk banyak sangat..

kalau nak banyak gak, perempuan tu tolonglah laki tu~ :)

Wanieys said...

klu mcm tu la hurmmmm..renung2 kan haha