Wednesday, 26 June 2013

Ubat senggugut@Period pain




 

 Ayu bab sakit ni selalu selang.bulan pertama tak sakit bulan kedua mesti sakit..huhu..setakat sekarang just letak minyak panas dan tidur jala..huhu

ada yang sakit jugak tak?ada apa2 petua..huhu

20 comments:

Ratu Hatiku said...

Tq sharing..
Akk senggugut biasa jerk..selalu minum air panas jgn amk air sejuk..

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

Shakira tiap kali period, tak pernah tak sakit..kalau tak kena letak minyak panas, mak urut perut dan tidur, memang tak sah..:)

BERT said...

ohh adaj jugak ubat camni ya hehe.. bagus ayu2.. tapi lepas beranak ni akak dah kurang plak sakit senggugut.. kalau dulu mmmg lenguh2 badan dan sakit perut huhu

Nisah Idham said...

akak pun sakit jugak, tp tak makan ape2 ubat pon.. akak cume banyakkan berjalan (menurut kajian omputeh, senggugut ni dtgnya kerana darah beku yg tak pecah) >> jd banyakkan berjalan/exercise spya pecah. hhehe @ akak tido je.. hehe

♥ Miss Hearty ♥ said...

kite sapu losyen mustajab jee :)

Farah Waheda Wahid said...

nice sharing...dulu pun pernah buat entry pasal ni...

Kakzakie said...

Nanti bila dah kawen hilang Ayu. Kakak dulu masa anak dara sampai berpeluh-peluh, muntah bagai tapi sebaik kakak mengandung terus baik sampai sekarang..

Masha Meisters said...

masa studt dulu lectrr ada advise apply hot compress...
bila masha sakit hot compress masha 'IRON'...hehe

HeNRieTTa JoSe said...

Thanks for the share awk....

wan nurul hezrina abd halim said...

akk yang dah anak 2 nie pun sengugut ayu..huhu so tq sudi kongsi doa nie

Yumida Huda said...

nice sharing ayu
yumida pun bermasalah dgn senggugut ni
blh refer ayat ni bila dtg period nnti

Cik Nur™ said...

Nice sharing ayu...
petua Nur jgn minum ais..hehe

nanieybarnieylurviey said...

Alhamdulillah xpenah rasa sakit mcm org selalu citer tu. memulas skit je.

Deqla Manjew said...

deqla pulak jarang sakit ni.. kalo sakit pun xde la sakit sgt... cuma penah la dulu sakit terok smpai nk patah pinggang rasanya...huhu..

Rosmiza Ali said...

Kesan cakaran iblis? Ye ke? Kalau ikut saintifiknya lain.. Huhu.. MM pun dulu memang senggugugut tiap2 bulan.. Siap terpaksa amik MC kalau kena 1st & second day tu ari kerja.. Kadang2 terbawak2 period pain ni sampai seminggu tau.. Huhu.. Tapi Alhamdulillah, sejak amal makan kapsul herba yang mak MM buat ni senggugut dah takde lagi.. Nanti MM share kat blog ye.. =)

dya bunga said...

dya kalau kne period pain slalu dya tdo je..huhu..dya pun mcm ayu jgk letak minyk panas je

Deq's Qienz said...

ya ka??xtau la pulokm..dq be4 kahwen tu teruk juga la..mmg xleh buat apa time senggugut..alhamdulillah lepas kwen n bsalin qhayra dah ilang..ada juga kdg2 dsebabkan period xtentu. tp xteruk sgt la..

9n0L4 said...

bykkan minum air panas. :)

Chic Na said...

kalau cikna tido je.. hehe..

Dapur Kering said...

Korang ni buat akak rasa jeles.., tuam2 benda panas dah bleh baik, sapu minyak angin, sapu losyen panas pun dah bleh baik. Akak tiap2 bulan terpaksa telan Tramadol baru bleh tido maklumla secondary dysmeborhea... tapi sakit tu penghapus dosa.