Tuesday, 18 June 2013

Pengalaman menjalani Ujian Kompetensi UKM





Salam Semua...Sabtu lepas 15/6/13 ayu sempat pergi UKM untuk jawab ujian untuk menjadi staf UKM..Alhamdulillah selesai semuanya..tunggu result jelah..hehe..kalau ada rezeki inshaallah step seterusnya interview pulak..banyak jugak lah benda kena buat.ingat kejap last2 pukul 12pm jugak baru settle.

memang ramai sangat orang rasanya ada jugak 300-400 orang.terkejut jugak takkan 1 jawatan sampai banyak ni kan..rupanya banyak jawatan.cuma jawatan yang ayu pohon paling ramai calon.haha..rasanya ada jugak 100-150 orang.

Ujian 1 : Psikologi- berkaitan diri kita.lebih kurang 300 soalan objektif.ada jugak soalan yang kelirukan kita.yang pernah buat mesti tau.hehe

Ujian 2 : Pengetahuan Am - banyak berkaitan sejarah,isu semasa dan UKM.ada 30 soalan objektif.boleh lah tapi memang dah agak ada salah.haha

Ujian 3 : Esei BM.350-400 perkataan.tajuknya Peranan masyarakat dalam membentuk Keperibadian Golongan Muda-Mudi.boleh tahan jugak ayu menggoreng..haha..bm lah katakan.tapi ntah hangus ke tak tu tak tau.haha

Ujian 3 : Esei BI - Which one more valuable health or wealth?sekali dengan sebab kena bagi di sebabkan lama tak karang terkial2 jugak lah..haha..redha jala..huhu

Alhamdulillah selesai sudah..kalau ada rezeki dapatlah g interview.kalau tak da rezeki kat situ nak buat camna kan.dah usaha..doa dan tawakkal ja lah pas ni ;-)


kataAyu:Minggu ni agak buzy sikit.maaf ya kalau tak sempat singgah..huhu..nanti ayu bayar hutang..hehe

25 comments:

Nurzakiah Hanum said...

all the best

lia said...

uishhh tough jugak nak masuk UKM kan... semoga berjaya, amin...

Aine Ainun said...

Ayu..
akak doakan ayu tau..amin...=))

Kakzakie said...

Usaha dah buat AYu... teruskan doa moga berjaya. Kakak doakan moga dapatlah hendaknya.

Deq's Qienz said...

alhamdulillah settel kan..apapon doa byk² kot² ada rezeki ayu..xper bw kemudian settel ya pnting dulu ;)

Farah Waheda Wahid said...

semoga berjaya sayangku... *_^

Deqla Manjew said...

perghh byknye ujian kena jawab.. takpe ayu.. cuba yg termampu.. good luck k..=)

Rosmiza Ali said...

Insha Allah, kalau ada rezeki ada la tu.. =)

nuyui a.k.a miss YUI said...

good luck tau ayu..moga kptusan yg baik =)

Kesuma Angsana said...

payah jugak yer... apapun gd luck yer

Solehah Shamsuddin said...

ishh jenis2 bahagian soalan mcm ssh je.yg bahagian psikologi tu mcm banyak je.ssh x?

Haryati Faizal said...

in shaa Allah kalau ada rezeki tak kemana ye ayu...

Mizz ErMa said...

wah, byk bahagian jgk ek test dia tu..jawatan ape yg ayu apply tu? pape pon, gud luck yer..insyaallah, =)

QasehnyaRania said...

wah. dasyat juga.

u, in shaa ALLAH kalau da rezeki di sirtu mmg tk kmana k


meh tgk ni
http://lobaksusue.blogspot.com/2013/06/pemilik-halal-cheese-powder-dan-pure.html

unsecretostory said...

Goodluck . In sha ALLAH . Kalau dah rezeki xkan kemana . Sama sama kita doakan yea , AMIN .
Btw , GOODLUCK ^^

ejulz said...

nak tukar tmpt keje ke? bkn ayu keje kat upm ker?

gud luck k.. :)


Terus doakan untuk sahabat ejulz ni k.. terima kasih "Doakan untuk dia"

Cik Nur™ said...

byknya soalan..
apapun, semoga berjaya ye ayu.. :)

aReLaN said...

insya-ALLAH kalau ada rezeki dapat la tu kan. doa lah selalu.

PILOT LOVER said...

gud luck ayu.. semoga ada rezeki ini untuk ayu...ammmiiinnn :)

Chic Na said...

dah buat yg terbaik kan. redha & tawakal je. all the best ayu. ;)

Amanina Mads said...

semoga berjaya ayu

Cik Aini said...

in shaa Allah..kalo dah rezeki Tuhan tu x kemana Ayu :)

Anonymous said...

Assalam..ade dpt pnggilan intebiu x?

Anonymous said...

Assalam..ade dpt pnggilan intebiu x?

IDRIANA said...

hai.. just nak tau ap yg perlu kita bawak ye? riso la pulak. tq