Saturday, 22 June 2013

Review Lotion Ultra Protect Banana Boat




Salam Sabtu semua..selamat berhujung minggu ;-)..hari tu masa pergi Redang..perkara yang penting mestilah nak kena bawak sunblock kan..tambah pulak main pandai memang tak terkata lah burn nya..

Ayu pun apa lagi prepare bagai lah..siap pergi beli lotion bagai..haha..so penjual kat kedai tu suggest kan ambil yang Banana Boat ni dia cakap ok..apa lagi try je lah kan..



inilah rupanya lotion.teknik penyapuan jugak penting.kena sapu awal.jangan masa nak turun laut@snorkelling baru sapu.at least 30 minit awal.

alhamdulillah muka memang tak nampak burn sangat,kaki n tangan burn jugak.dan 1 lagi kalau selam tu kalau boleh tak yah panggung2 kepala.letak ja dalam air.tak dalah kena panas sangat kan.haha

11 comments:

Tihara said...

bagus jugak eh lotion nih... :)

Aine Ainun said...

Eheheheeee. .
Patutla x pnah dgar lotion ni..
Sunblock rupanyaaa. .★★★

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

dear

kamu di tag ya

http://lotsoflovebyshakira.blogspot.com/2013/06/segmen-doodle-comel-by-fizgraphic_21.html

Mizz ErMa said...

0o, xpenah nampak pulak sunblock nie..maklum la, selama nie mana penah pakai sun2block bagai..hehehe

Cik Nur™ said...

wahh..nanti nak pegi laut boleh lah beli.. :)

Amanina Mads said...

ohh pernah pakai jugak..hehe

Deqla Manjew said...

owh.. bagus ye ayu..ingat lagi dulu deqla mandi pantai, punya la merah muka.. pastu jadi burn.. hahaha..

Yana Libra said...

bestnye dah g redang~

nanieybarnieylurviey said...

Boleh cuba ble ke pulau nnti. :)

9n0L4 said...

tak pernah pakai loen sunblock ni. hehe. main redah je. :)

Chic Na said...

cikna slalu pakau sunplay.. next time leh cuba ni pulak..