Friday, 7 June 2013

Nak datang meminang??








Salam Jumaat Semua..moga hari Jumaat yang indah ini segala urusan kita di permudahkan..
 
ada orang nak masuk minang?minang sapa ya?haha itulah persoalan ayu bila mama call bagi tau..nak ikutkan memang ayu anak perempuan tunggal dalam family.haish terkejut jugak sapa lah nak melamar kita kan?takkan mak en anip pulak kan?dia tak da gitau apa pun..huhu

last2 terjawablah sudah persoalan tu,hari Ahad lepas ada kenduri dekat rumah ayu.mungkin ada lah kot terberkenan nak buat menantu.kesian mama jenuh nak menjawab sebab beria2 nak masuk minang.susah jugakkan?tak pernah ayu alami situasi macam ni.

nasiblah mama pandai mengelak,sampai pakcik tu cakap anak yang tak nak ka mak yang tak nak ni.haha..alhamdulillah mama faham situasi ayu.dia pun tau ayu dah berkawan dengan en anip.mama tak tau camna nak tolak sebenarnya bila pakcik tu cakap nak letak berapa pun tak pa.suruh jugak pilih "si dia" tu yang katanya dah kerja bagai.memang en anip tak kerja lagi.inshaallah ayu pegang janji dia.mak pun nampak kesungguhan dia.

gelabah jugak en anip bila tau perkara ni.kesian pulak kat dia.inshaallah ada jodoh ada lah kan..kita usaha dan doa.ini semua kerja Tuhan.inshaallah Dia tau mana yang terbaik untuk kita.mintak dipermudahkan segala urusan kita.Amin



KataAyu:sejak2 ni banyak dengar berita yang tak baik,dugaan mungkin ;-(

24 comments:

lia said...

ni mesti anak dara ni bebetol lawo sampai pakcik tu bole berkenan, nak masuk minang terus...

InsyaAllah kalau ada jodoh dgn bf skng, ke alam perkahwinan juga akhirnyer...

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

wah best..rasa macam puteri pulak ayu ya.. hehe ayu, kyra ada follow blog ayu.. tapi tak tau samada ayu boleh follow me back ke tak. sebab kyra in google+.. anyway, happy blogging :)

duniafana said...

haha...ni kes berat ni...en.anip tu kena cepat la.

Kakzakie said...

Ahaha.... mestilah Anip gelabah Ayu. Bimbang buah hati jadi milik org lain... Doa sama-sama moga jodoh Ayu dicepatkan supaya tak adalah org lain dok mengintai-intai:)

♥ Miss Hearty ♥ said...

wahh..menantu pilihan nie :) semoga ayu ada jodoh dgn en anip ye. setiap perhubungan ada dugaan untuk menguji sejauh mana kekuatan kesabaran kita :)

Deqla Manjew said...

wahhh .... ramai berkenan buek menantu anak dara tu ye..hihi.. kesian anep, mau tak gelabah bila buah hati nak dipinang dek org.. bole sesak nafas tau..haha.. alhamdulillah mak ayu faham kan.. ;)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hehe... menantu pilihan pakcik tu..

xpe.. tolak secara baik...

nuyui a.k.a miss YUI said...

pkwe mana tak gelabahkan bila tahu cmni..hihi

HeNRieTTa JoSe said...

Uiks...mesti en anip tu susah ht.hehehe....maklumlah, bunga idaman dah ada org laen berkenan....moga ayu dipertemukan dengan jodoh yg terbaek....

Kesuma Angsana said...

hehehe, kalau dah jodoh x kemana nanti yer dear

Cho Zila said...

alamak gitulah kan moga dipermudahkan semuanya.. kalau ada jodoh nanti sampailer kan...

Miss Zahirah said...

mesti cun bangat ni smpi beria2 tny nak bape.. hihihi

BaNu Syah said...

wahh ada yg dah berkenan ni hehe insyaallah ada jodoh x kemana kan..moga smua dipermudahkan utk ayu..

Amanina Mads said...

ayu nie mesti lawa dan ayu sampai org nk masuk meminang.. en bf kena la cepat2 cari kerja. hehe

Haryati Faizal said...

hihi...kena cepat2 ikat tandalah klu camtu...

Cik Nur™ said...

haishh..mahu tak berderau bila dgr org msuk meminang....

selamatlah mak ayu pandai menangani situasi tu...

Deq's Qienz said...

wahh bestnya..tahniah ayu..smg sgalanya dpermudahkan..dugaan tu tandanya allah sayang..trima gan redha dan sabq ya..

Cinta Misteri said...

hikhikhik.....
CiM dah alami situasi ni, dan CiM plak takleh kata apa2 redha jer. nasib baik laaaa pilihan keluarga tu ok alhamdulillah.

alhamdulillah bekas bf dulu pown terima dgn redha kitorg takde jodoh.

Chic Na said...

patut mama ayu tanya balik pak cik tu 'pak cik yg berkenan ke anak pak cik yg berkenan?' kihkihkih.. anak dara comey sgt tu yg ramai berkenan. ;)

Puan Bui Junaidi said...

BAGITAWW DGN BOIFREN KENA CPT2 MASUK MEMINANG LEPAS NI..KALAU X KENA POTONG LINE NNT..HIHIHI

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah ramai kenan nk wat menantu ni hihi

Si Matatajam said...

Fuhh nasib baik mak Ayu pandai mengelak, Kalau tak melopong la Anip...hi hi hi... Betoi2 admire kat Ayu la tu smp sanggup bawak berapa ja hantaran tu...

Chegu Anuar said...

Bgtau En.Anip tu, kurangkan utk status BF tu.. Tukar ke status En.Suami.. Hahaha

nanieybarnieylurviey said...

Sian en anip ayu. Tak pe.. Kalau jodoh x kemana :) :)