Saturday, 15 June 2013

Bercuti di Pulau Redang 10-12/5/2013






Salam Semua..harap semua sihat dan dipermudahkan urusan kita hari ni ya ;-)...baru sempat nak uppdate pasal bercuti hari tu..10-12/5/13 lepas ayu pergi Redang dengan member ofis.alhamdulillah semuanya berjalan lancar..kira first time lah snorkelling bagai ni..hehe

10/5/2013
-bertolak ke terengganu pukul12.30 pagi,5 orang naik kereta.sampai sana dalam pukul 6.50 pagi.
-berhenti di masjid Terapung solat Subuh
-bergerak ke Jeti Syahbandar & naik feri pukul 9.30 pagi
-sampai P.Redang dalam pukul 11.39 kalau tak salah.lama jugaklah atas feri tu..sempat tidur lagi.hehe
-Makan dan bersiap untuk snorkelling pukul 2.30 petang
-petang dan malam aktiviti bebas.jenuh makan dekat sini,sebab package semua sedap2.hehe


 Terapung di atas tasik,siap boleh nampak matahri terbit,memang cantik sangat.

Kali pertama sampai Pulau Redang ;-)
Suasana pantai Pulau Redang..
ni masa petang tak da nak buat apa..hehe
 Ni lah resort yang ayu duduk masa kat Redang..memang ok,harga pun berpatutan ;-)

11/5/2013
- pagi 9.00 pagi ada aktiviti Marine Park,snorkelling lagi.memang banyak lah ikan & terumbu karang yang cantik2..
- lepas makan tengahari patutnya ada snorkelling lagi,tapi disebabkan ombak kuat terpaksa cancel.
-so kitaorang pun pergilah jungle tracking.agak penat jugaklah panjat2 bagai ni..hehe..last checkpoint jumpa patai apa lagi selam lah kat situ hampir dekat tengah laut jugak lah.sebab ombak tak kuat.tapi tak jumpa penyu pun.hehe

 Suasana pagi di Redang..hehe

Matahari ;-)

12/5/2013
-bersiap nak balik,feri dalam pukul 11.00 pagi macam tulah..
-sampai ke jeti dalam pukul 1 petang.
-makan dan beli belah sikit terus singgah ke Masjid Kristal untuk Solat Asar.
-bertolak balik Serdang dalam pukul 6 petang sampai pukul 11 lebih sampai Serdang.hehe

suasana sebelum balik.hehe

 sempat singgah masjid Kristal ;-)

gambar tak banyak..orang lain yang banyak tangkap tak dapat lagi gambar.ni dari nset ayu jala..hehe

kalau nak tahu ni kira percutian budget,package segala bagai paling murah lah..makan,penginapan,tambang pergi balik tak sampai 400..hehe..ok lah kan.dapat jugak pergi release tension.haha

14 comments:

Nys Anis said...

wah , anys pnh duduk ganu 3 minggu ,. tp xsmpai pulau redng .. ;( sedih2 . batu burok je pegi ..hee

Nys Anis said...

wah , anys pnh duduk ganu 3 minggu ,. tp xsmpai pulau redng .. ;( sedih2 . batu burok je pegi ..hee

-farehakamal- said...

wowww, bestnye. nak tanye la. pakej tu ambik kat mane? :)

diana said...

cantiknya pulau redang..;)

Rosmiza Ali said...

Seronoknya bercuti! Mieza sendiri pun tak pernah sampai lagi ke pulau2 kat Terengganu ni.. Nama jer orang Ganu.. Ngeeee~~

keli menari said...

nak jugak pegi situ,hr tu gi trganu, tak sempat ke mane

Cik Nur™ said...

Nur tak pernah pergi lagi pulau redang ni...

teringinlah nak pergi.. :)

Chic Na said...

seronoknya. cikna tak pernah pegi pulau tau..

Zaza said...

cantiknya..tempat idaman nak pg.. =)

nik ros said...

bestnyer dapat cuti2 pulau redang, teringin nik nak pi lagi.sebab tempat tu sangat la cantik

nanieybarnieylurviey said...

Bestnye cuti-cuti Ayu

LYAfrina said...

bestnyer.. klo ayu singgah kemaman leh lya blanje mkn kat kuala kemaman..

Deqla Manjew said...

syoknya bercuti.. deqla x penah ke sana lagi.. nmpk menarik gak tmptnya tu...amboii x menahan pic ayu tgh bergedik santai tu.. haha..

Nyue said...

Bestnye ayu...teringin nk g pulau redang..share la tempat penginapan tuu..package cmnr?hehehe