Thursday, 9 August 2012

Tahun ni tak da baju raya ;-)


Tahun ni semua dalam sejarah..first time raya tak beli baju raya means baju kurung..
banyak kali jugak jalan2 cari baju,tapi yang berkenan semua harga melampau sangat..
hari tu survey dekat Perlis pun sama..kualiti kain biasa saja..
minggu lepas pun try cari baju raya tapi tak dapat jugak..
last-last beli baju harian saja untuk datang kerja..

 cantik jugak ni..mesti mahal..hehe

mood nak beli baju kurung pun tak da sebenarnya 
sebab jarang pakai pergi kerja pun pakai t-shirt pun boleh..lagi lah mudah..
so kesimpulannya baju raya tak terbeli..
balik rumah tengok ada 2 pasang baju yang memang aku jarang pakai..
warna pulak kena dengan tema..mama cadang merah gelap tahun ni @ merun..
kira kenalah dengan baju tu..

Dato' Siti punya baju kembang sangat..hehe

last sekali aku decide jahit manik saja bagi nampak lain sikit..hehe..
masa sakit sempat jahit jugak tau..alhamdulillah 1 hari dah siap..
tak membazirkan??hehe..jimat sudah budget raya tahun ni..hehe


 Lebih kurang ginilah baju aku..tapi ni cantik lagi..hehe

Kawan-kawan lak macam mana??
tema apa tahun ni?? ;-)

24 comments:

nanieybarnieylurviey said...

baju kurung biasa je tp tak tahu color apa sbb semua mama yg jahit. serah kat mama 100% beli and jahit..

:: Mrs.Eady :: said...

tema pink belacan..

BERT said...

kreatif ayu boleh jhit manik... sy pon lom beli lg bju ry.. tgu bonus msuk hehhehhe

Nazayiena said...

Cantik tu baju raya,wlpn bukan beli yg baru.

Masz Sidek said...

sy dah ada beberapa pasang baju... dr awal thn dah beli... kumpul2 duit.. lepas tu beli... kumpul lagi duit pastu beli... jadi tak terasa sangat duit mengalir nak beli brg raya..

teratak hati said...

Ok la tu cantik jgk bajunya..sy dh siap mak jahit..

Ummi Iman said...

Maroon tema akak tahun lepas ;)
Tahun ni rahsia ;) konon2 nak buat surprise.
Ala2 jubah ya... cantik

dyabunga said...

dua tiga pasang..hihi..

nur anis said...

baju maroon atas tu dah macam baju kawin je saya tengok..huhu..

tema saya pun merah..tapi merah mak ngah..:)

Wanieys said...

surprise tuk tema thn ni hikhikhik...sis over tahun ni sampai 4pasang muahahaha...buat bnyk bley pakai keje sama pas ni :)

Kakzakie said...

Kakak jahit baju sendiri so tak ada masalah cuma tahun ini tak menjalin manik kerana anak-anak kata tak sesuai nak bawa balik asrama. Dua minggu sebelum puasa kakak dah siap dah..

QasehnyaRania said...

lambat lg ..masih ada masa mencari k ayu..=)

ShimaSalleh said...

mlm raya bleh beli hihi..
Yg ada tu pki aje tak membazir :)
Shima lebih utk anak2 aje.
Theme hijau! :D

Deqla manjew said...

deqla lom beli baju raya.. tp dlm minggu ni jugak nk p cari..yg mana berkenan dan ada saiz rembat aje.. huhu...

aizamia3 said...

baca entry ni.. teringat pulak baju raya belum amik.. :(

Cik Nur said...

nur pun buat sehelai je baju tahun ni, yg lain tu ada baju yang jarang pakai.. kira ok la tu, daripada xde bajukan..

izz iizza said...

ala caftan ni kan..cantik juga pakai raya..:)

C'Jai said...

Tak beli pun lagi utk diri sendiri...untuk anak2 je...

Cendol said...

wah rajin jahit manik sndiri ye.cendol takde tema.beli ajelah mane yg mnyempat.haha

Chic Na said...

cik na suka baju kurung pahang & kurung moden. memang tak banyak baju kurung biasa. cun jugak baju raya ayu tu. merah ke?

UmmiSyarni said...

ok la tu ada baju yg masih boleh dipakai.mesti lg cantik dah tambah manik.bleh amek tempahan jahit manik la pasni.hehe...

9n0L4 said...

takde bau jugak ni baju raya tahun ni. huhu.

N.Aima K said...

baju kurung moden je dik..;)

wan nurul hezrina said...

wahhh mesti suker kaler merahniekan??hehehe