Thursday, 2 August 2012

Makan-makan dengan family..


Alhamdulillah balik kampung baru ni sempat berbuka dengan family..
plan nak buat surprise tapi tak boleh plak sebab kena gitau awal-awal..
alhamdulillah jadi jugak selalu yang tukang plan memang mama lah..

mama decide nak makan ikan bakar,yang lain setuju aja selalu idea mama bernas..hehe..
so kitaorang pun pergi lah makan dekat Kuala Perlis,
dekat Restoran Lynda..orang Perlis mesti tau ni..hehe..
jom layan apa yang kami makan..hehe

 mama pilih siakap bakar ;-)

 adik harris pilih sotong goreng tepung ;-)

 mama pilih ikan siakap  sweet sour juga ;-)


ada lagi sebenar tapi masa tu dah nak buka baru sampai yang lain,
apa lagi tak sempat tangkap ler..hehe..
makanan malam tu agak mahal jugak rasanya jus oren 1 jug
 tambah dengan tomyam
lebih kurang RM120 lebih jugak..aku tak ingat bapa..hehe


Sebelum berbuka sempat berposing lagi..
ni bodyguard pertama..haha

Ni pun berlakon jugak..hehe
bodyguard ke dua ;-)

Ni paling pandai posing..
sikit2 nak tangkap gambaq 
bodyguard no 3..hehe

ni bukan curik-curik..
nak posing jugak..haha

last-last gambar aku yang kurang,ada 1 ni ja..
asyik tangkap pic orang ja..haha

ini pun berlakon jugak..hehe
memang kuat berlakon depa bertiga ni ;-)

Harris lagik 

Gambar posing abah ;-)


Gambar mahal mama dengan abah..
poisng jugak ni..hehe


Saaat paling manis bila semua dapat berkumpul bersama kan? ;-)
jarang dapat berkumpul macam ni..huhu
salam 13 ramadhan kawan-kawan



Kata Ayu : Menunggu time nak balik raya lak..;-)

35 comments:

nur anis said...

best kan kumpul 1 family,..:)

bestnya ayu ada ramai bodyguard..heee

Deqla manjew said...

wahh bestnye ayu... one happy family jek deqla tgk.. amboi abah ayu kemain lagik posing dgn misai tebalnya.. haha.. jgn marah ya ayu.. deqla gurau2 je..mama ayu nmpk muda wlupun ank2 dah besor pjg.. jaga org tua baik2 k.. syg mereka selalu... :)

Ummi Iman said...

Mmg seronok dpt mkn satu famili :)

ros_reeza said...

memang best kalau dapat berbuka puasa ramai-ramai ngan keluarga :)

Anis Nisa (SH) said...

betul tu ayu..adik nisa 3 org dok hostel..time dorang balik kumpul ramai-rmai mmg seronok..:)

Mrs Velentine said...

muka abah ayu garang ek..takutnye,,ehehe,,tp mak ayu comel...sweet sgt...yg bodyguard 2 semua adik ke

nuyui a.k.a miss YUI said...

ayu sorg aje ank tggl pom ea..beshnya..hihi..

muda lg tgk mak n abah ayu..

are_lin@yu said...

anis:tula apa jadi smua depa report..haha

Deqla:hehe insyallah deqla ;-)dkt mak smua ckp cmtu sbb dia epy go lucky kot..hehe

Ummi Iman :tula kan sis mmg best ;-)

ros_reeza:rasa lain kn bla dpt kmpul ramai2..hehe

Mrs Velentine:hehe tak garang pn dear muka ja garang..hihi..smua adk ayu ja kakak..hihi

MamaEma said...

seronok dpt kumpul bersama famili..akak tk sabar nak balik raya nanti..

Cik Nur said...

bestnya kan..! nur belum berkesempatan nak berbuka di luar lagi.. sibukk..huhuh.. berbuka di rumah je dgn family..

nur pun ade 3 adik lelaki..mcm ayu...

nanieybarnieylurviey said...

wah bestnye dpt berkumpul and berbuka ngn family.. nani lak dua hari nk raya baru balik..

btw comey pic mama n abah ayu :)

BERT said...

ceronot kan makan satu family.. kemain sedap lagi menu ayu.. lapar plak tengok haha

izz iizza said...

comelnya gambar mama ayu...nampak muda..:)

Cendol said...

bestnye dpt kumpul ramai2 ngan family.sedapnye siakap bakar!!suke sngt sotong goreng tepung.
acewwaaahh ayu ramai bodyguard!sape berani kacau..hehe

Masz Sidek said...

walaupun mahal tp rasanya berbaloi bila dpt berbuka dgn satu family... mesti seronok... :)

Wanieys said...

dpt kumpul 1family best tu....sis g k.perlis ramadhan ke 3 tp entry msih kt draft hahhaaa

dyabunga said...

pandainya bodyguard ke 3 tu posing..kalah dya..haha

diera_nadiera ulalaaa~ said...

^_^ hikhikhik bestnye..diera da lame xbebuke same2..sume syek sibuk jee.. =_=

izan mama mia said...

bahagianya rasa..ayu,..ni rasa nak cepat balik raya kat kg ni

Si Matatajam said...

Ha ha semua tunjuk talent jadi next top model..ha ha kan semua pakat posing abih...tapi mmg bahagia kan bila kita bleh buka posa ngan family tersayang ni..

lelamaisara said...

betui2...memang saat paling manis adalah bersama keluarga...:)

Arina Shamsul said...

Sesedap mana pun makan sendiri,makan dgn family juga yang paling bes kan dear...walau makanan tidak sedap,kalau dah kumpul2 automatik selera menjadi2..hihihi

Che Rosliza Che mat said...

seronok kalau berkumpul satu famili...

~Sweet Honesty~ said...

bestnya dapat bekumpul 1 famly...ermm.. mama ayu tu sungguh comel.hihihi

Chic Na said...

seronok kan sesekali dapat kumpul satu family macam ni.

adik haris tu comel lah. :)

Hasrina said...

Bestnya awak. saya dekat2 nak raya insyallah baru ada peluang berbuka dengan family.

Nurul Husna Mohd Hassan said...

seronoknya kumpul 1 family :)

ayu cam muka mak :)

UmmiSyarni said...

bestnya makan kat kola perlis.dekat jgk la ngn kampung akak.kat changlun.bleh mai raya rumah nnt :)

9n0L4 said...

sotong goreng tepungggggg. gile kejap. hehe.

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

bestnya sume dpt brkumpul..:)

keli menari said...

seronok makan sama2! salam ramdhan !

wan nurul hezrina said...

amboii banyaknya bodyguard..ayu anak pompuan tunggalker?

Masha Meisters said...

ayu si pp tembam....hehehehe.....memg best kalau mkn ramai2...xsemestinye bulan puasa je....meriah gitew!

Mrs Lurve said...

kalo g kuala perlis mesti singgah punya restoran lynda nie..tp baru2 nie pegi mcm dh sunyi sikit..

QasehnyaRania said...

bestnya...=)