Friday, 7 December 2012

kena buat Ultrasound..

sebelum tu ayu nak mintak maaf tak dapat nak balas jejak lagi
meh nak cita cikit masa kat hospital tadi..

masa aku pergi daftar tadi dalam pukul 10.30pg tunggu untuk jumpa doktor..lama jugak pukul 1 baru boleh jumpa..

masa tu aku pelik sebab rasa sakit2 plak..segan nak bagi kat sini..
harap yg perempuan faham la ye..yg sepatutnya kita cek bulan2.tapi aku sendiri jarang buat.bila dah kena macam ni baru takut

pastu pukul 2.45ptg tadi kena pergi balik sebab kaunter untuk ambil giliran dah tutup
memang ingatkan harini jugak dapat buat ultrasound tapi tarikh doktor bagi 10/1/2013..sebulan lagi tu
kalau betul sakit pin ntah dah merebak

tapi ntahlah ayu sampai malas fikir
baca artikel memang ada 3 tanda.tapi doktor pun tak dapat pastikan.
lepas ultrasound baru dapat tau
lambat lagi tu.

harap tak da pa2 la..sebab tiap2 bulan memang ayu sakit macam tu
start tahun ni.tapi ingat sebab nak datang bulan biar jala
tiba2 bulan ni baru ja datang bulan lepas 2 minggu dah sakit..harini dah hari ke 5 tak hilang lagi bertambah sakit adala...

sekarang tak nak pikir pasal sakit
try cari jalan dulu kalau swasta lebih cepat kena pergi swastala.huhu

dugaan awal tahun Islam..baru datang dugaan dan tak selesai lagi dapat lagi ujian..inshaallah boleh tempuh yang pasti jangan merungut cari jalan untuk berjaya ujian Allah...senyum ja tau sebab ujian tu tanda Allah sayang kita;-)...

opss panjang plak malam ni ayu terjah kawan-kawan ya nak rehat kejap baru sampai rumah..hehe

Published with Blogger-droid v2.0.9

51 comments:

Mrs Velentine said...

harap2 xda apa2..akak faham apa yg ayu maksudkan..

Nyue said...

iye ayu...ujian ini tandanya dia syg kita... apa2 tunggu keputusan dlu la..jgn pikir sgt2..nty memudaratkan kesihatan plak...

nanieybarnieylurviey said...

hrp semuanye ok.. if swasta lgi cpt better g swasta la.. gov lmbt sikit. nk appointment smue.. abiskan duit sikit x pe ayu.. janji kite xserabut otak.. :)

kinara kinatara said...

ummm..kina pom selalu saket 2 bila nak naikkan bendera jepun 2...:)

xp orang cakap normal..
xp saket sye ya rabbi memang sampai rase nak ketuk kepala kat dinding kan..:)

Si Matatajam said...

Harap2 xda yg serius..Moga segalanya dipermudahkan..take care Ayu..

CikZaniff said...

take a rest ye ayu..:)

BaNu Syah said...

sabar ye ayu..hope xde ape2 moga sihat sntiasa

dya bunga said...

insyallah xde pape..

Nana Hashim said...

get well soon :)

Chic Na said...

InshaAllah ayu ada jalan nya. yg penting kita cuba berikhtiar apa cara sekalipun. semoga ayu baik2 je. ;)

♥ Miss Hearty ♥ said...

mudah mudahan takde pape kan..sabar ye dear.nie semua dugaan ALLAH untuk hamba yang Dia sayang ..

aryocahyalesmana said...

wahh... its problem to women yer?? hehehe... bole ikut coment yer?? :)

QasehnyaRania said...

in Shaa ALLAH semoga dipermudahkan ..
sabar yer u

Ibu Lala said...

cuba je la pi cek kat private. lebih cepat kan dari nak tunggu sebulan lagi. gomen mmg mcm tu.

Ibu Lala said...

hye..salam ziarah. jom jengah saya pulak..

Wan Afzan said...

hope everything ok! be strong..

cheeze maz said...

Salam, cuba ayu minum air rebusan serai. anak akak yg sptutnya jalani pembedahan, dh x perlu d bedah slp amalkn air serai.

Akak menjemput rakan2 menyertai GIVEAWAY 001 CHEEZE MAZ .Link cara2 penyertaan ada di : http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/giveway-sempena-iphone-5-gadget-impian.html

Jika tiada masa menyertainya, harap sangat2 dapat membantu akak dengan :
1) Tekan butan G +1 bagi entry http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian.html
2) Vote akak di denaihati. Cara nak vote akak ada di entry : http://cheezemaz.blogspot.com/2012/12/giveaway-001-tugasan-ke-2.html

ejulz said...

smoga sihat slalu..

miss cahaya said...

owh, agk siyes jgk ye penyakit ayu ni smpai 5hari x ok lg. Mudah2an ayu cpt smbuh :)

-meeSUPERGIRL- said...

cpt sembuh ye..

boni kacak said...

uish... harap2 tak ada apa yang buruk terjadi kat ayu. saya doakan agar segala2nya ok kat sana tau...

Norzie hany said...

Harap2 semuanya okay ye ayu.

Anis Nisa said...

dear,ujian tanda Allah syg..semoga takde ape-ape ye..byk kan berdoa..

Dayana Bahar said...

harap2 takde apa2.. kalau ada duit leh cek kat swasta je huhu

elyna mirsada said...

hrp ayu ok,n minta dijauhkan sakit yg merbahaya,amin..

Bui Junaidi said...

TAKUT JUGAK DGR STORY AYU NI..

E'in said...

hope everything is fine.. stay strong ayu...

Misz Mieza said...

MM doakan semoga ayu sihat2 selau.. In shaa Allah, everything will be fine.. =)

hnahdy said...

tabah ye

Nizam Ijam said...

sabar r... tu kan pengalaman yang berguna :)

saya dah update :)

jaakechik said...

ayu ni kena apa sbnarnya yer. nak tahi jugak. jgn jadik mcm jaa sudah. jaa penah operate kat perut sebab endometriosis dulu tau...

Ayumi Comot said...

hope takde pape yang serius la...moga cpt sembuh ye ayu...

Izara4eva™ said...

ara doakan smoga ayu sihat selalu.. rehat la ye syg :)

Cik Nur said...

harap tak ada2 apap yang serius..
jaga diri ye ayu..jgn risau2..
nur sentiasa doakan ayu sihat selalu..amin..!

LYAfrina said...

lya harap xde y serius berlaku.. apa2 pon.. byk2 berdoa ye ayu..

deq's qienz said...

xpalah ayu mg semuanya baik² saja ya..take care :)

eimah siti said...

hopefully tak serius la....

Solehah Shamsuddin said...

insya-Allah ayu xda pe2.solehah doakan ayu sihat2 je

Masz Sidek said...

moga ayu cpt sembuh... kalau tak tahan elok pergi ke klinik swasta ye ayu... keluar duit sikit tak apa janji ayu ok... sihat..

Ain Dzaya said...

semoga sis tabah lalui semua nie... :) dengan senyuman :))

Ain Dzaya said...

semoga sis tabah lalui semua nie... :) dengan senyuman :))

Rara Nasiha said...

be strong ayu and do take care of urself :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

kalau lambat better ayu g private..akak qalief hari tu kan gomen lambat akak bawa juga qalief g private.tp utk gomen akak ikut jer app mcm biasa..moga ayu ok n xder apa2 yer...ujian tu tanda dia sayangkan kita

Syira Qahira said...

salam

semoga tiada masalah yang merunsingkan ;)

Haryati Faizal said...

semoga ayu tabah mengahadapi dugaanNya ye...sabar byk2 moga2 takde apa yg serius...

Deqla manjew said...

hrp sgt xde apa2...

ya Allah Kau selamatkan la sahabatku ini..amin..amin ya rabbal alamin.

Che Rosliza Che Mat said...

Inshaa Allah tiada apa2...

nanakimie said...

senggugut ye dear?hu...lma jugak 5 ari xok,harap xda pape la kn..

sHaRiNa eLyaNa said...

hope semua nya baik2 ja dear :)

Yana Libra said...

moga semuanya baik je ye ayu!

wan nurul hezrina said...

oo cmnie citernya..sib ayu terus refer doctor skang..awal2 kita bleh tau app pnyebab nya