Thursday, 6 December 2012

1 dalam SEJUTA..mana nak cari??


Ketika aku menulis ni saat aku dah terjah 1 blog 
yang begitu agung kasih sayang seorang Suami kepada Isterinya..
Cintai Abil buat Fauziah...tadi masa BW blog K.M
 ternampak cerita cinta teragung ni..
terus aku terjah dan tonton dekat You Tube link yang K.M bagi..
memang menghayat hati bila tengok...
mana nak jumpa seorang suami yang macam Abil ni..
memang 1 dalam SEJUTA..
saat isterinya terlantar sakit dialah yang melakukan semua...
bait-bait ayat dalam blognya bagai isterinya 
boleh membaca lagi suatu hari nanti..
kuasa Allah siapa yang tahu...


memang tabah hati seorang suami yang bernama Abil Fikri Ahmad
setiap entrinya ada lawak jenaka buat isterinya
Ya Allah tabah nya dia..kita yang membaca yang jadi sebak
moga mereka tabah menghadapi ujian Mu Ya Allah...

nasib K.Gee dah tahu mendapat seorang suami yang sangat baik,penyayang
tabah menjaganya..tiba-tiba aku terbayang nasibku
jika aku ditempatnya ada kah insan sebaik ini akan menjagaku nanti?

Dia yang Maha Besar..Maha Mengetahui
sesungguhya ujian ini dari Nya..
moga pasangan ini tabah menghadapinya....
Ya Allah permudahkanlah segala urusan mereka..
berikan yang terbaik buat insan yang di uji ini
Amin..


dihari bahagia mereka...

saat ini....

Kisah mereka disini...Warkah Buat Isteri





KataAyu:ofismate pun siap sedih baca cerita agung ini..kisah mereka pernah keluar dalam Astro Oasis..Entri Jameela..

49 comments:

Bui Junaidi said...

MMG RESPEK DEKAT ABG ABIL...ADA TENGOK ENTRI JAMEELA HARI TU,SIAP BERGENANG AIR MATA KAK BUI MENONTONNYA..HUHU

Nyue said...

k.yu ad baca kat blog akk M & dh view video..setuju 1 dlm sejuta.... meruntun jiwa sgt2..

nur anis said...

sedih kan..kita doakan yang terbaik buat mereka...

nanakimie said...

huhu..tula ada baca kisah ni dulu,sanggup sang suami benti keja utk bagi sepenuh perhatian dekat isteri....nana da lama xsinggah blog ni,harap2 ada keajaiban untuk mereka satu hari nanti...amin...

Anum said...

sedihnya

boni kacak said...

benar.. susah nak jumpa lelaki seperti bro abil ni sekarang.. yang susah senang bersama isteri tercinta... yang tak pernah tinggalkan isterinya di kala isteri memerlukan

Ratu Hatiku said...

Tulah..bukan senang dlm dunia nie nak dpt seorang suami yg setia mcmnie..sanggup berkorban apa saja..

Cik Aini said...

dah tgk td kat blog kak M..
kalo lah nasib kita sama mcm kak Gee tu..adakah suami kita mcm Encik Abil Fikri tu?huhuhu
sgt2 tersentuh hati..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

ok akak nk g baca jg kisah dorang ni...

Cik Aini said...

eh,smlm kan ayu..ai mimpi g belajar tomoi siam,nk lawan ngan Ayu.hahahaha
amacam?ada bran?kahkahkah

Cinta Misteri said...

CiM folow blog mereka sejak Gee trlantar lg. Skang, brkat kesabaran Abil, Gee dh pun boleh duduk di wheelchair jln2 amik udara ptg. Menakjubkn, hubby CiM yg dulu ikuti cerita cinta agung mereka sblm mmprkenalkn pd CiM.
Harap hubby CiM akn syg CiM lbh dr Abil sygkn Gee

Deqla manjew said...

terharu jugak deqla ni... mungkinkah hubby deqla mcm ni jugak nnti?? kite xtau kan apa yg akn jadi akn dtg.. huhuhu.. sebakk...

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

pernah juga membacanya... mmg sedih...

semoga pasangan ini tabah mengharungi ujian Allah..

sHaRiNa eLyaNa said...

sbr dan tabah tu yang mampu kita ucapkan..nanti sha baca ya

QasehnyaRania said...

ya mmng 1 dalam sejuta..
semoga dipermudahkan urusan buat mereka

Abil Fikri Ahmad said...

Salamm..tqq share kisah kami di sini..Saya hanya menjalankan tugas sebagai seorang suami sahaja..Tq sekali lagi yea atas sokongan yg di berikan..tq tq tq..

Cik Nur said...

Bertuahnya si isteri dapat suami yang betul2 mjaga dan menyanyanginya..

YaALLAH..

Aleeya Atinza Saaid said...

da lama gak baca blog dia..sedey kan..suami dia mmg seorang yang setia, penyayang dan tabah..

Tihara said...

as salam

moga merekalah pasangan bahagia hingga ke syurga..yang ni baru betul, bahagia hingga syurga, wallahualam..beruntung wife dia..

Si Matatajam said...

Bertuah sangat kan Kak Gee dapat hubby cam Sedara Abil tu...Moga rezeki depa lebih murah dan mempermudahkan segala urusan..

Misz Mieza said...

Apa yang berlaku pada isteri dia Ayu ? MM tak pernah baca lagi.. Baru nak terjah..

Chic Na said...

mmg tak dapat la nak cari lelaki mcm ni. huhu.. byk kali gak tgk, aritu keluar MHI. mmg terharu je tgk pengorbanan suami dia.

♥ Miss Hearty ♥ said...

semoga dia tabah dalam menghadapi ujian Allah ini.Amin...

kinara kinatara said...

ummm..moga di berikan kekeuatan kepad aabg abil untuk terus menjadi uami yang satu dalam seribu..

Arina Shamsul said...

mmg meyayat hati..kisah mereka ni dik..mama tengok di entri jamela hari tu.

Kakzakie said...

Masa kakak tengok video yg pusat zkat ke rumah dia tu Ayu... mengalir airmata kakak tengok Abil punyalah istiqamahnya dia...

lelamaisara said...

kite doakan yang terbaik untuk mereka..:)

Masmira Masri said...

ok blog abg abil ni mya selalu terjah asal baca jer mya nanges mmg sedeyh smoga abg abil tabah
oh yer sy follower yg ke 1111 wowww no baek punya

jemput singgah n follow sini
http://myaleo.blogspot.com/2012/12/idola-ku.html

MAZLIZA ABD RAZAK said...

memang 1 dalam sejuta...
sanggup habiskan masa untuk isteri, walau keadaan macam tu.

etuza said...

sangat2 bertuah wanita memiliki suami seumpama itu. Sangat2 bertuah dan kena bersyukur
lawatan dan kunjunga dari...http://ezawarna-warnakehidupan-etuza.blogspot.com/

nanieybarnieylurviey said...

Alhamdulillah if dpt suami mcm abg abil ni..

smoga Allah permudahkan urusan mereka.. Allah sdang menguji..

lmbt terjah Ayu ari ni

Misz Mieza said...

Hai Ayu! MM datang lagi.. Hehe.. Nak bagitau MM ada tag Ayu kat SINI.

Jom kasi gempaq! ^_^

ejulz said...

smoga mereka tabah selalu dan dipermudahkan segala urusan.. alangkah bahagianya ejulz kalau dapat jadi suami yg baik spt abg abil kepada si gule.. :(

Ayuni said...

Tv al Hijrah ader siar pasal abg Abil nie dalam Soal Wanita dulu baru Entri Jameela nk siar....

Yana Libra said...

pernah baca gak blog ni..dah lama kan isteri dia jd camtu..moga isteri dia sembuh seperti sedia kala..

Haryati Faizal said...

penah baca gak citer pasal diaorg ni, mang sedih sgt...

izan mama mia said...

mg mereka tabah

C'Jai said...

syahdunya...moga2 masih ramai lelaki seprti en abil...

C'Jai said...

syahdunya...moga2 masih ramai lelaki seprti en abil...

hnahdy said...

xbaca lgi. tapi mcm sedih ja ni

Dayana Bahar said...

Susah nk cri.. semoga sinar bahgia jd milik mrrka nti

izzah said...

ya Allah...bezanya isteri dia dlu n sekarang..moga ada keajaiban berlaku n isteri dia sembuh seperti sebelumnya,insyaAllah..

dya bunga said...

dya pernah buat review pasal en abil..beruntung gee dpt suami setabah en abil

BaNu Syah said...

mmg sedih baca

Mrs Velentine said...

bertuah dpat suami mcm abg abil ni..

jaakechik said...

abg abilni mmg bagus, jaa memula baca blog dia dulu mmg nangis kaw2 punya laaa... even blog dia x berapa nak ada perenggan tp jaa layankan jugak sbb kagum!

Ain Dzaya said...

dulu salu update baca belog beliau..sangat respect sbb still ada lagi lelaki yg macam tu
:)

Ain Dzaya said...

dulu salu update baca belog beliau..sangat respect sbb still ada lagi lelaki yg macam tu
:)

wan nurul hezrina said...

tgk dah youtube..dah tau dah blognie jumpa kat blog manatah dlu tak ingat..tapi mmg bila bca kegigihan abg abil leh buat kita insaf