Monday, 31 December 2012

1st Gathering Group Segar Follower

Alhamdulillah pertemuan pertama GSF akhirnya berjaya juga walaupun tak semua yang dapat hadir,8 orang ahli yang pergi tetap meriah menggamatkan suasana..29/12/12(Sabtu) menjadi sejarah apabila pertama kali bertemu di alam nyata buat kami.

Sebelum bertolak Sabtu pagi tu,ayu menunggu Deqla dan K.yue di TBS,Bandar Tasik Selatan sebab dah janji bertolak sekali dan berjumpa Dya sekali sebab Dya nak ambil baju GSF dekat Deqla..sedih Dya tak dapat join sebab ada hal..tak apa lah lain kali ada rezeki kita buat lagi eh..hehe

ni bukti kami jumpa haritu..hehe


Akhirnya kami naik bas ke Melaka pukul 10 pagi dan sampai pukul 12 tengah hari.Sampai ja terus makan dulu dekat Melaka Sentral sambil tunggu Mama Arina nak datang ambil kitaorang.Lepas makan ja kami terus cari Mama sebab dia cakap dah sampai..dekat 1 terminal tu jugak kami tawaf sebab tak jumpa kereta Mama..haha..dan akhirnya jumpa jugak Mama..mula2 segan jugak first time nak jumpa kan..hihi..nak naik kereta pun lawan bertolak tak nak naik dulu..haha

Lepastu kami pun bertolak ke Kak Long Chalet..geng utara dah sampai semalam lagi..Kak M, Ai dan Nur..dan akhirnya kami berjumpa dalam keadaan yang tidak di sangka2..tak apalah kan benda nak jadi bukan kita boleh elak..Kun Fa Ya Kun..maka jadilah ia..alhamdulillah semuanya dlaam keadaan tenang dan tiada apa yang berlaku.Kami pun bertolak ke Kak Long Chalet.

Sampai saja Kak Long Chalet dalam pukul 4 lebih tak salah terus siap dan bermula lah game kami..hehe..entri Ayu tak banyak bukti gambar, yang banyak tangkap pun Hubby Mama dan K.Yue..nanti bila GSF yang pergi up entri ayu bagi link dorang eh.hehe

ini group A(Mama,Deqla,K.Yue,Niza{adik sepupu mama},Ai)

Group B (K.Lela,Siti{adik mama},K.M,Nur,Ayu)

Ini adalah game yang pertama..tapi tak ingat nama pa..haha
kena kepit belon dan passing dekat ahli kumpulan

Ini game kedua tak salah cari gula2 dalam tepung
game ketiga tunggu ahli lain update eh..gambar tak da..hehe

haha..gambar ni paling comel...masing2 gelak tengok muka kawan2..hihi

ini game terahir yang sempat kami main..hehe
makan tembikai dan roti,grup yang habis dulu dikira menang.hehe
tak tahan tengok muka Ai n K.yu..haha

Mama control ayu..haha

K.lela yang sopan santun..hihi

nampak betapa besar buah yang kena makan..
cepat K.M..haha
tembikai lebih besar dari Deqla..hihi

inilah hasilnya..grup yang memang ofkos B!..cayalah..hihi


Hampir Magrib jugak kami bermain dan sebelah malam nya ada sesi BBQ,Karaoke dan penyampaian hadiah.selepas settle semua,kami berborak ramai2 dekat bilik geng Utara sampai dekat pukul 3 pagi!hebat bercerita sampai tak ingat nak tidur..haha.memang best sangat happening ja dapat jumpa semua..


 Sesi karok...suara Nur mantap!hihi

Deqla ambil feel..hihi..suara deqla dah tahu memag sedap di makan..hihi

mama yang menjadi juri sedap ja makan..haha
mama buat surprise birthday hubbynya,sweet sangat..hehe



ini sesi penyampaian hadiah...
terima kasih buat Dya kirim keychain,
K.waniey juga kirim hadiah..dan buat hubby mama sponsor hamper..


Sesi tukar hadiah..hehe...
tunggu dorang update entry masing2 eh sapa dapat hdiah sapa..
yang pasti Ayu dapat hadiah dari Nur!
tq sangat Nur,suka rama2 tu;-)



Pagi Ahad kami just berkumpul sembang2,tangkap gambar dan bersurai dekat pukul 11 jugak..sebak sangat waktu semua pakat nangis,nasib boleh steady lagi tau kalau tak berguguran teresak-esak nangis..hehe..tapi serius best sangat dan rasa macam dah kenal lama macam2 kami kongsi walaupun sekejap..nanti kita buat lagi eh?hehe

peace...rindu saat ini ;-(

 ni sebelum sesi sebak,happy la lagi..hehe


Untuk GSF yang pergi cepat up entri eh..
sebab anda semua banyak gambarkan.,
so up cepat2 eh


Ok next entri ayu review  pasal 7 blogger sporting+segar  yang ayu jumpa ni beserta gambar eh?.hehe..stay tuned!hehe

41 comments:

Si Matatajam said...

Sweet moment...Seronok sangat ngan semua geng..love uolss so much...smlm smp umah dah lewat so nnt la free skit br nak up entry..hi hi...x menahan tengok aksi mkn buah tembikai tu..besaq gedabak..muahaahaa

Deqla manjew said...

wahhh... cptnya up entri.. hahahaha...deqla pun baru up entri panaskan enjin je td.. nk up pun rasanya smua gmbr ayu dah masokkan.. hahaha..GSF terbaikkkkk... best dpt tdo ngan ayu yg berselubung mcm hantu bungkus tu.. terkezut makkk.... :p

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waahhhh bestnyerrrrr :)

Haryati Faizal said...

meriahnya...besh klu bley jumpa geng blogger...

sHaRiNa eLyaNa said...

bestnyaaaa

Lynn Hamzah said...

wwah...bestnyer dapat buat gathering mcm nie...

dya bunga said...

amboi..meriahnya...nnti buatlah lagi..dya yang nangis teresak2 xdpt join

lelamaisara said...

Ayu i miss u sesangat.......semua masih segar dalam ingatan....tak tau mane nak dihuraikan dulu....

Nyue said...

tgk gambar2 ni...rasa sebak plak...mayb sgt terasa kemesraan tu...hehe...asal la time snap pic tu k.yu boleh tutup mata..rosak gambar sgt ! ahahhahah tp xpe..hehe..

gambar dgn ai tu yg paling kelakar sgt2...tp sweet..

nty nyue upload gambar yea..dh tgk semua smlm..tp k,yu xde gmabar time kita tukar hadiah n bergambar dgn hamper tu...rsnya gambar tu bnyk dgn mama arina...hehee

Ema Blog said...

syoknya..cam dah lama kenal..enjoy tgk

Cik Aini said...

wahhhhhh
mmg best kan..sesi luahan perasan plg best :)
nasib x letak pic ai yg idung kembang tu.hahahha

QasehnyaRania said...

bestnya..teringin nak join tapi ciksu bkn GSF.. ;(

best tak stay kat kaklong chalet tu?

lia said...

wahhhh seronoknyer outing dgn kawan2...

hazwan hairy said...

wah bestnya...

Mrs Velentine said...

bestnye...cemburu..huk huk

Dayana Bahar said...

enjoy nya kan. boleh tambah kemesraan... semoga persahabatan kita semua berkekalan hendaknya

izan mama mia said...

meriah..

dEdEQ dE wIshEs said...

MEMANG BESHHH LA TGOK .. WAHHH

Misz Mieza said...

Lama tunggu entri gathering ni.. Seronoknya.. =)

nanieybarnieylurviey said...

memang meriah!! :) hehe.. alahai sian deqla besor betul tembikai kena mkn..

kenangan manis utk GSF thun ni kn?

Solehah Shamsuddin said...

bestnya dapat jumpa. terigin nk pergi,tp apakan daya.

N.Aima K said...

seronok sangat..tunggu bigboss lg ni up entri!!

ejulz said...

x ajak pun.. hehe

ros_reeza said...

Bestnya dapat jumpa ye :-)

deq's qienz said...

sweet memories kan..wahh terbaekkk..nt suh mama buat 2nd part pulok la..cayalah korang..

Ratu Hatiku said...

Bestnya...

kinara kinatara said...

terkilan x dapat pegi...:(

bestnya semua sporting2..:)

LYAfrina said...

bestnyer... dpt rasai kemeriahan tu... insyallah.. klo ade next atherin & lya sihat..leh join ak.. trinin ak nk kenal koran semua

Che Rosliza Che Mat said...

wah!!! seronoknya....meriah...

Yana Libra said...

jelesnye...huhu~~~~ :p

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

terbaekkkkk la....mesra gilerrr kan...rugi betol xjoin...lain kali kalo nk buat lg plan betol2 akak pon nak join ayu hehehe

Arina Shamsul said...

Memori terindah dan sangat2 manis buat mama hujung tahun 2012 ni.terima kasih semua..rindu korang sangat2..:) emmuah! Hahaha.

Arina Shamsul said...

Memori terindah dan sangat2 manis buat mama hujung tahun 2012 ni.terima kasih semua..rindu korang sangat2..:) emmuah! Hahaha.

Chic Na said...

baru jumpa tp macam dah lama kenal je. tgk semua mesra alam je. sungguh jeles ok. hukhuk.. nanti buat 2nd gathering mmg tak nak lepas peluang dah. :)

shuhadaothman said...

seronoknyaaaaaa. next time buat la lagi mama arina........ :)

IntaNBerliaN said...

wah bestnya... meriah! :-)

Ayuni said...

ala, klau wat kat KL insyaAllah sye dtg...

Cinta Misteri said...

seronoknya baca n3. u all mmg terbaek laaa

Cik Nur said...

adehlah ayuu..
bila baca serius rasa rindu sgt2...

nak nagisss..!huuuuuuu

wan nurul hezrina said...

wahhhhh seronoknyetr..nurul alik kelantan masa nie..nak wat lagu mana..beshnyer bleh berjimba2 lagu2..huhu..

sedihnya tak dapat itut..huhu

nanakimie said...

best sampai2 terus ada game ye,heee.