Friday, 12 July 2013

Rindu bertamu di hati...



Salam Jumaat semua..alhamdulillah Ramadhan ke 3 hari ni..penuh lagi tak?alhamdulillah ayu penuh lagi setakat sekarang ;-).. tahun ni tahun ke tiga Ramadhan sebagai perantauan...tiba2 terasa rindu masakan mama..kejut bangun sahur..selalu mama dah siap masak semua baru dia kejut,rindunyaaa...dah jauh macam ni kena buat sendiri lah..hehe..nak masak tu tak la kot,sekadar roti dan kismis jadi peneman..

rasa bahagia sangat kalau ada dekat kampung kan..nak balik pun lambat lagi..mana yang masih tinggal dengan family tu hargai lah..saat berjauhan nanti..camnilah..rindu tak keruan..hehe




25 comments:

Nurzakiah Hanum said...

salam jumaat

man said...

sbr2..raya blk lah kg

ejulz said...

Sama la kita ayu.. puasa di perantauan.. :(

aizamia3 said...

yang mana diperantauan semua tak sabar nak balik kampung beraya bersama keluarga.. ;)
moga ramadhan kali ni membawa lebih kegembiraan buat kita semua..

9n0L4 said...

kalau tak dpt pose sehari pun lagi, takkan nak bgtahu org kot. hahaha.

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

alhamdulillah la ayu still penuh. Shakira ni puasa pertama semangat2 dah, nak dekat berbuka pukul 6 stgah petang amekkaw dia keluar dengan tak segan silunya..hehehehehee sabar je!

Kakzakie said...

Betul Ayu hargai kasih yg ada. Bila dah jauh kelak baru tahu.

Apa lagi bila sudah jadi isteri org kena bahagikan banyak keluarga..

mama3heroo said...

salam jumaat&selamat berpuasa

mama3heroo said...

salam jumaat&selamat berpuasa

Aine Ainun said...

Kan...nanti nak balik bercuti mst excited, tula aura duk jauh..=))

Deqla Manjew said...

yela ayu.. dgn family terasa kemeriahan bersahur dan berbuka tu.. sabar ye ayu.. nnti blk kg amek la cuti lama2..lps rindu pd dorang puas2.. hihi

lia said...

kena balik kg la weekend ni ;)

Ratu Hatiku said...

tulah psl..akk yg dah khwin nie pun rasa mcmtu gak..uhuhuhu

Cik Aini said...

hehe kan..
ai kat kg tgh bahagia la.tggu esok blk sana cnpom roti juga la jd peneman..

Mizz ErMa said...

hihi, sy pon penuh lg jgk stakat nih walaupun pg td xsedar nk bgn sahur..uhuk, ='(

diana said...

sabaer ye..berapa minggu je lagi,nanti dapat la rasa masakan ibu tu..

Diek Sha said...

singgah sini :) salam ramadhan

Cendol said...

ayuuu...heheee selamat berpose di rantauan..cendol akan ingat pesan ayu ni utk hargai saat dgn familyy..cendol teringin juga nak try puasa di mesir tu ha tp dah rindu sgt ngan family..cendol puasaaa pagi,tengahari buka periuk..haha :P

Cik Nur™ said...

sabar yea ayu....
nanti balilah kampung tau..

Rosmiza Ali said...

Tu baru rindu sebagai perantau Ayu.. kalau dah jadi bini orang nanti lagi kerinduan.. Huhu.. Nak balik selalu macam masa bujang dulu dah tak boleh.. Kena setia di sisi suami.. Kalau suami bagi izin balik baru boleh balik.. kalau dapat suami yang sekampung atau senegeri senanglah hidup.. Hehe..

Chic Na said...

time tak puasa pun teringat apatah lagi time puasa kan ayu.. nnti blk perlis puasa ngn family ye..

HeNRieTTa JoSe said...

Time puasa lah time pling rindu kg....

Mimi Azirah said...

Cian die rndu kat masakan mak ye

QasehnyaRania said...

betul tu.
ciksu awal2 lagi dah traffi light merah .huhuhu

Amanina Mads said...

hehe.. puasa thn nie baru dpt puasa dgn family.. dh habis belajar tu yg best puasa kali nie.