Tuesday, 16 July 2013

Lokasi Beli Baju Raya








Salam 7 Ramadhan semua...minggu lepas saja pergi survey baju raya.ramai yang cakap dekat Jalan TAR dan Masjid India murah dan cantik2..memang tak di nafikan ada yang cantik2..tapi harga pun padan jugak dengan cantik tu.hehe

 mungkin ada area yang murah dan mahal sebab tak mahir sangat so tak tau lah kat mana.orang pulak memang ramai,sesak jugak lah nak jalan.pusing punya pusing last2 tak beli jugak baju raya..ada yang berkenan tapi lebih budget pulak.

average harga baju sekarang RM200-RM250..fuhh itu baju sehelai baju.hehe..makanya cantik macam mana pun memang tak terbeli la.budget sikit ja.hihi..apa pun harga sekarang kan.mestilah bertambah naik ;-)

36 comments:

aniswany lazim said...

tringinnnn sgt nk shoping dkt jln tar dgn masjid india tuh.tapi xda sapa nk bwk kite..hukhuk

slamat bepuasa ^_^

lia said...

idak la kalau nak p jalan TAR tu he3

E'in said...

wahhh dh start cari baju raya ea ayu.. lau ein plak, mesti nak kena tempah, baru sesedap rase bile pakai... hihi

Nurzakiah Hanum said...

boleh tahan gak harga

Rose Azadir said...

Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

Ema Johari said...

kat sana pandai main harga juga ayu

kayyana said...

kt situ byk pilihan tp skrg bju fesyen fesyen mmg mhl... yana pun x pi cr bju raya lg...

ejulz said...

biasa la tu. mesti diorang dah naikkan harga masa ni.. sbb masa ni ramai org nak g beli.. dgr org selalu kata sehari sblm nak raya baru dpt murah..

tips nak dpt murah semasa tawar menawar : buat muka bersahaja masa nak pilih brg.. konon2 x berminat sgt. padahal dlm hati nak sgt.. hehehe

ma ❥ said...

itu la baju sekarang mahal sangat risau rasa membazir kalau beli.

Kakzakie said...

Ayu... pada kakaklah baik beli kain yg cantik-cantik di Jakel ke mana ke dah tu jahit sendiri puas hati...

Nisah Idham said...

mahalnya baju.. hehe akak beli baju paling mahal rm120 je ayu, itupun lepas diskaun, hehehhe (beli last minit)

:: Mrs.Eady :: said...

kdg-kdg harga tak munasabah..

Cik Puan Rara said...

baju pun dh sampai 200 kan.adoiii~

diana said...

akak beli kat peace collection kat pendang.dia ada cawangan merata jugak.murah je baju2 depa.cantik2 pulak tu..harga tak lebih dari 2 ratus kebanyakan nya..yang tak sampai seratus pun ada..

Nurfaezah Abdullah said...

kalau fae fae jarang beli ready made baju raya. usually beli kain and hantar ke tailor shop. hehe.

Aine Ainun said...

Terigin nk p jln tar
Tp x sampai lg

PILOT LOVER said...

kite belum beli baju raya lagi...huuhu :)

lelamaisara said...

mahal nye baju...heheheh...

Yumida Huda said...

baju siap mmg mahal..nak nak lagi klo design terkini
raya thn ni yumida xde bj baru..lambat hantar ke kedai..rasakan!

Chic Na said...

kat jalan tar mmg banyak tp tak sanggup nk bersesak2 sbb org penuh aje 24jam.. huhu..

Cik Aini said...

tu la kan
bj skrg dah mahal.mcm2 pesyen.
dulu bj raya 3 4 pasang.skrg cukup la sepasang.hehehe

aReLaN said...

lama tak singgah jalan TAR. last skali beli baju raya kat sini 5 tahun lepas kot. hehehe

Cik Nur™ said...

selamat membeli belah,
membeli belah dengan bijak yea ayu. :)

nur belum shopping lagi..
huhuhu

Chegu Anuar said...

Beli baju warna pink, Selamat Bershopping... -)

9n0L4 said...

teringinnye nk shopping baju raye kat sini. huhu. lame dh tak jln jln sini. :)

boni kacak said...

kalau pandai cari, boleh dapat bawah seratus :)

Mizz ErMa said...

tau xpe..mmg mhl kalo baju2 kat jalan TAR tu..sy pon xtau kat area mana baru ade yg berpatutan..hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

aritu survey jubah dlm rm160.

Haryati Faizal said...

rindu nak shopping kat area ni...

Deqla Manjew said...

biasanya deqla cari tudung kat area sana.. deqla masok kat kedai borong muaz atau faizal textiles.. kalo beli baju yg dah siap pulak , deqla cari kat butik peace collection.. (yg iklan tv tu) smua saiz mmg ada.. yg deqla tau butik tu ada dlm tesco rawang.. tmpt lain x tau..

Kesuma Angsana said...

aduhai sah2 lah sesak kat sinikan !

Kesuma Angsana said...

aduhai sah2 lah sesak kat sinikan !

QasehnyaRania said...

belom lagi survey .hihi

jemput join

http://lobaksusue.blogspot.com/2013/07/qr-mini-giveaway-ketiga.html

Rosmiza Ali said...

Isnin baru ni gi Jalan Tar jugak. Tapi tak beli ape pun. Sakit jiwa. Huhu~~

Amanina Mads said...

survey kt first lady pulak..hehe
aritu ada yg 100 lebih

nanieybarnieylurviey said...

Nani mama jahitkan.. Nk shopping raya memang nani xkan jejak ke sana. Sesak.. Xsuke sesak. Cukup sekali seumur hidup je pergi sana. Serik.