Sunday, 14 July 2013

Baju Raya 2013




Salam Jumaat semua..alhamdulillah puasa ke 3 kita harini...macam mana cukup lagi ke puasa?hehe..ayu alhamdulillah belum bercuti lagi ;-)..ada yang dah beli baju raya ke?ayu tak beli lagi..nanti last minute jadi macam tahun lepas recycle ja baju yang ada.hehe..dah tua2 ni eksaited tu tak macam kecik2 dulu..tapi tengok jugak trending sekarang ni kan..macam2 baju dah ada ;-)

 sumber: en google

ni antara contoh yang hot kan?banyak jual peplum sekarang..cantik jugak tu..sekarang trend baju plain pastu ada bunga2 manik2..sweet kan ;-)..kena tengok dulu ni..kalau ada yang berkenan boleh belikan.time tak kahwin lah nak pikir 100% untuk diri sendiri kan..hehe..korang dah beli baju raya? ;-)



19 comments:

boni kacak said...

warna merah dengan biru turquise tu cantik sangat.hehe

ejulz said...

purple cantik.. merah pun menyerlah.. :)

Chic Na said...

belum beli lg ayu.. tgh fikir lg ni nk beli baju ape.. huhu..

Ummi Iman said...

Cantik tp segan akak nak pakai mcm ni ;)
Dah siap tempah :)

Yumida Huda said...

merah n biru tu cantik
baju raya yumida xde lagi
x sempat hantar kedai..huhu

QasehnyaRania said...

semuanya cantik2 belaka.
ciksu belom lagi ada.hihi
kain ada tapi dah tak sempat nak hantar jahit

Jue Derella said...

pink lawa..

bb_nona said...

wahh! cantikkkk..
lg cantikk klu lahh dpt FREE SHAWL ker, FREE DRESS/ TUDUNG BAWAL/BEG/ SAMPUL DUIT RAYE EKSLUSIF,,dlm 10 harii je...boleh pilihh pilihan hati,klu sudii,jom join nonaa ye..

meh terjahh sinii ok :)

http://nonasani.blogspot.com/2013/07/segmen-jom-pilih-hadiah-raya.html

Aine Ainun said...

akak xdala berpeplum ni,
biasa2 ja...=)

aReLaN said...

saya nye baju raya pakai baju melayu yang dapat sebagai hantaran kawen tahun lepas je.hehehe

PILOT LOVER said...

baju raya utk one family dah beli... tapi baju raya utk tambahan belum lagi. nak dekat2 hujung bru ingat nk beli..heheh :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

tak beli lg..hihiih

kayyana said...

bile dah besar da jadi mak orang ni baju raya kite bukanlah yang utama.. yang paling utama adalah baju raya buat anak anak... tp tulah.. baju raya dieorang pun mak ayah ni tak belikan lagi.. bz bebeno..

9n0L4 said...

tema warne pun belum tetap lagi. haha. last minute jugak nmpk gaye. :)

Deqla Manjew said...

seblm puasa lagi deqla dah tempah.. tp yg tu baju kurung biasa ngan moden je.. teringin gak nk peplum raya.. tp nnti beli yg dah siap la.. ;)

mama3heroo said...

salam ptg..singgah sini..m3h berkenan yg kaler merah tu

Amanina Mads said...

sehari sblum puasa dh beli baju raya ayu..hehe
skrg byk jual baju peplum dgn lace..cantik2

Cik Nur™ said...

belum beli lagi, tapi yg pasti nur tak sesuai pakai peplum...

=_="

Ema Johari said...

beli kain tp belum dijahit..tgg turn dr MIL..hehehe