Monday, 8 July 2013

Amalan Sihir menyihir



Salam semua..Alhamdulillah Ramadhan bakal menjelma..puasa tetap puasa kerja tetap kerja..yang tak baik tu jangan tetap tapi tinggalkan.hehe..

ada sesiapa pernah mengalami terkena sihir tak?huhu..just nak sharing,ada orang yang terdekat dengan ayu pernah alami semua ni..nauzubillah mintak di jauhkan benda2 yang tidak baik.tapi kalau nak jadi tetap akan jadi kan

tak tahu kenapa dalam masyarakat kita masih amalkan benda2 ni semua.mungkin kerana sakit hati,nak balas dendam.tak dapat buat cara kasar guna cara halus.bila semuanya berpatah balik pada diri sendiri mula lah tuduh orang yang buatkan.yang dibuat tak nak pikir pulak.mashaallah..

bila terlalu fikir jadi geram tapi tak da lah sampai nak berbalas balik.cukuplah kita berubat untuk pulihkan apa yang mereka buat dan berdoa di beri hidayah kepada mereka dari terus jadi hamba syaitan.perpecahan umat Muhammad SAW memang lah syaitan suka sangat kan.


22 comments:

Nurzakiah Hanum said...

JAUHKAN DIRI

lia said...

kalau masing2 kekal dalam ajaran Islam, InsyaAllah xde sihir2 ni kan...

nuyui a.k.a miss YUI said...

mcm2 perangai org skg ni..

Kakzakie said...

Pernah terjadi pada arwah abang ipar kakak Ayu. Kami sekeluarga tak tahu dia kena sihir - sakit dia kami bawa ke hospital semata-mata tapi ajalnya cepat. Masa kenduri malam ke dua org yg melakukan sihir dtg jumpa kakak akak dan mohon maaf baru kami tahu abang ipar kami kena sihir rupanya...

Kami dah maafkan tapi tak tahulah keluarga abang ipar kami nampaknya masih tidak boleh menerima waktu itu. Moga pakcik itu dah bertaubat.

ejulz said...

Pernah gak dgr terkena kat kenalan terdekat ejulz.. smoga kita dijauhkan dari benda2 camtu..

Harith Iskandar said...

berubatlah.biasanya baca yasin 40kali berturut2 insyaallah mujarab.larat dengan tak larat jer nak buat.
1 lg pendinding diri sendiri tu kene ade.time2 tido tu byk2 lah selawat

Nurfaezah Abdullah said...

kalo org barat main bunuh. kalo melayu main sihir. hmmmm...

Che Rosliza Che Mat said...

biasanya orang dengki dengan kita...menggunakan sihir nie....amit2..

diana said...

mak saya pernah kena..kalau ingat2 balik rasa orang tu tak boleh nak dimaafkan..geram..

Ummi Iman said...

Mmg byk skrg ni ayu.. kena amalkan pendinding diri. Minta Allah jauhkan

Pykaa Pdott said...

Kakak pyka pon duk trkena skrang nie . Tapi yg buat nie org lelaki . Cos dia nak kan my sister smpai guna cara halus . Skrang dlam proses nak pulihkan dia blik . Dah bnyak dah bwak dia pergi jumpa ustaz2 . Alhamdulilah skrang dah oke skit

man said...

amalkan
surah ar-rahman je

Deqla Manjew said...

zaman serba moden ni masih tetap ada amalan sihir menyihir ni.. smuanya sbb hasad dengki.. pernah juga dgr, suami isteri langsung tak bersentuhan gara2 sihir dari bekas keksh suami.. kes cemburu la ni ... ish..

Amanina Mads said...

teringat kt arwah sepupu yg mninggal sbb terkena buatan org.. mungkin sudah ajal dia

9n0L4 said...

heran kan. ade lagi org caye bnde bnde mcm ni.

Cik Nur™ said...

ada satu amal yg dulu nur rajin amalkan...hari2 pasang ayat ruqyah...insyaAllah terhindar dari segala gangguan...

Rosmiza Ali said...

Mintak dijauhkan la dari niat buruk orang ni.. Huhu~~

Cik Aini said...

ntah lah Ayu..
susah nk phm perangai manusia ni..rambut je hitam hati lain2..nk caya lebih2 takut jg tp x caya pun mmg depan mata kan..moga kita di jauh kan.amin

Kesuma Angsana said...

ada lagi ye yng percaya benda2 yang macm ni !

nanieybarnieylurviey said...

Mintak dijauhkan.. Nani selalu dgr siaran mistik24 pasal sihit menyihir ni. Mcm2. Nk plak yg hub suami isteri org hantar sihir pembenci.. Manusia kalau da sakit hati hilang rasional akal mule bertindak mngikut emosi. Nk puaskan nafsu je.. Emmm.. Moga kite berteman dengan org yang benar. :)

Yana Libra said...

moga kita dihindarkan dr semua ni..amin~~

Chic Na said...

Nauzubillah.. org2 yg buat benda syirik ni mmg pendek akal.. jln senang utk membalas dendam tanpa fikir kesan & akibatnya..