Friday, 5 October 2012

Makan-makan time!!!


Khamis yang lepas sempat aku keluar makan-makan 
dengan kawan-kawan yang still belajar dekat UPM..
so aku pun decide 1 tempat..kitaorang makan dekat Bistro Steamboat@maep..
ok la service dekat situ pun ok..makanan pun sedap..

ni second time aku pergi sana,..
first time dulu dengan kawan-kawan En Anip..
kali ni dengan kawan-kawan aku plak..
hidup merantau dengan kawan2 kt UPM serta anda sajalah bersama Ayu 
tanpa family di sisi..huhu
tiba-tiba terfikir bila lah rezeki dapat kerja dekat Perlis..huhu.
.ok no more tacing-tacing jom tengok pic kami!!hehe

Ayu,Jowra,Along,Yuyun



Loy,Atuk,En Anip
(semua orang Perlis ni..hehe)


pandai Jo berlakon erk..hehe


candid time,jahat benor ko taqi..huhu


Yuyun yang sopan..hehe


Motif???hehe


kusyuknya makan..hehe


mahal pic ni..nampak tak pipi mahal saya..haha


pipi Jo lebih kurang aku jugak!kita geng!!haha


cedok Along jangan tak cedok..hehe

gambar sesat..haha


kami dah kenyang!!tuan candid tak da pic lagi..hihi

kami lah ex-UiTM..hehe

tukang candid gambo,Taqi..

4 dara pingitan sebelum balik ;-)


ok jom review lak..
bagi aku tempat ni ok untuk celebrate birthday ka,atau nak try something different
makanan pun banyak choice especially steamboatlah
tapi nasi,lauk dan lain2 pun ada
dessert pun okla cuma bagi aku kalau tambah lagi maybe lagi meriah..hehe

harga pun okla time pergi dulu RM19.90pastu RM20 tak salah
sekarang dah RM23...tapi time aku pergi ni dapat RM20/person..
kira okla sekali sekala,tiap2 hari botak kepala gak..haha
untuk tempat ni 3.5/5 ;-)..cukup kot erk..hihi



baru 50 sen ni..jom tambah earning sat..hihi

26 comments:

Misz Mieza said...

Ui, dapnyer makan.. Steambota lagi.. Nyum2! ^^,

Oh, btw datang tolong tambah tabungan skali.. =)

Haryati Faizal said...

besh kan dpt makan2 ngan kwn2...mcm2 citer bley share kan?

izan mama mia said...

best jupe kwn2 lama yew..

Nurul Husna Mohd Hassan said...

sonoknya kumpul ramai2 p makan :) steamboat tu murah la :)

Tihara said...

bestnye...dulu akak pernah keje kat mardi serdang...byk dah berubah skang ni :)

Cinta Misteri said...

tempatnya nmpk sgt menarik.

kat JB ada byk tempat mcm ni, feveret CiM kat Soule Garden, tapi mahal skit laaaa,.... sekepala RM38++. tapi kalau birthday boy/girl boleh dpt seminggu makan free kat situ asalkan boleh bw 10 org yg lain :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

ayu mkn steamboat beshnyerrrr....

qalief dh sihat ujian drh dia 2 or 3 weeks lg..

p/s:-cenderahati ayu akak hntar almt perlis tau :)

-meeSUPERGIRL- said...

amboi sonoknyee ....

jaakechik said...

sedappnya steamboat! lama tak makan ~tetiba teringin~...heeee

Chic Na said...

bersteamboat ye ayu. seronoknya lepak2 ngan kawan camni. hukhuk.. lama dah tak lepak ngan kawan2 cik na.

Yana Libra said...

tembam pipi ayu..hehe~ :p

Fiza Suhaimi said...

ayu memang ayu sangat dalam gambar tu. hehehe. bersteamboat ni memang best sangat especially dengan member2 plak kan.

9n0L4 said...

sedapnyeeeeeee. lame dah tak mkn steambot. ;)

lelamaisara said...

Seronok lepak ngan kawan kan...akak dah lama tak lepak mcm ni....huhuu

QasehnyaRania said...

haa..elok sangat la tu u
lepas ni ajak dorang pergi RESTORAN ISLAND BBQ STEAMBOAT pulak..kt subang

cik ada update citer tu tengah hari tadi..
jemput la singgah ;D

Si Matatajam said...

Bestnya bersteamboat ngan kengkawan...

nuyui a.k.a miss YUI said...

yui suka tmpt mkn cmni.. =)

ros_reeza said...

sedapnya steamboat :) best kan kuar makan ramia2 camni.. bertambah kesedapan makan tu :)
hihihi..

memang mahal pic pipi Ayu tu :) hikhik..

Cik Nur said...

uu..steamboat..sedapnyerr..
teringin nak buat kat umah..tapi tak kesampaian..asyik bz jee..huhuh

Ema Blog said...

tak pernah lagi makan setamboat kat sini..dulu pernah cari..last2 tersesat..hehehe

nur anis said...

bestnya makan steamboat!!!!

Deqla manjew said...

wahh bestnye makan2.. bile nk makan2 ngan deqla pulak ni??? huhuhu

Jie Susanos said...

Sdap tgk org mkn..hehe

Nisa Greennnpanda said...

amboi..sdap mkn, hehe...

wan nurul hezrina said...

tang makan2 nie mmg tak leh blah..leleh airliuq

::CIK LYNN:: said...

seronoknya p mkn2 :) xpa, ppi tu tonjolkan kecomelan ayu...hehe