Tuesday, 9 October 2012

Jerawat Oh Jerawat..


cakap jerawat tak dapat lari dari orang yang macam aku ni..huhu..
bila jerawat dah kurang parut lak degil tak nak hilang..
sekarang memang aku dah berhenti try mana-mana produk 
biar hilang natural jala..haha..tapi lambat lah sikit..

 sampai hilang punca tak tau nak bagi hilang camna..huhu..
so sesiapa yang tertipu dengan gambar-gambar yang aku publish dekat entry blog,
Cik Ayu mintak maaf ya..itu semua kesan kamera ja..hihi..
makin canggih sekarang sampai jerawat pun boleh bagi hilang! hihi..
so inilah aku yang terkini makin ok sikit lah dari dulu
 hasil pakai Nano White dengan T3..
kadang aku berhenti pakai gak bila musim jerawat ni naik..huhu

nampak tak parut yang berleluasa itu??haha

meh nak zoom tengok..hehe


Sekarang kulit rasa ok sikit sebab pakai 1 produk ni ;-)
makin meningkat usia supplemen kena ada jugak kan 
kalau terus ok nanti ayu review
so kawan-kawan produk apa korang guna??
cer share sikit..hihi




Charcoal mask ada sikit lagi,
seperti kat entry ini
so kalau ada yang nak gitau ya,
t ayu tolong pos kan ;-)

38 comments:

Mrs Velentine said...

muka ayu mmg banyak bintik hitam ke

Ros said...

Salam ziarah...

:: Mrs.Eady :: said...

jarang ade masalah ni..

nur anis said...

saya dulu jerawat jugak ayu...lepas tu saya pakai sabun muka auralife..sekarang jerawat tak banyak dah..datang time period..cuma parut tu ada sikit tak hilang..tak tahu macam mana nak hilangkan,..huhu

Deqla manjew said...

xpe dear.. ayu ade jerawat pun menten cute..sweet..takde jerawat pun takleh jugak..x sihat namanya...haha

Masz Sidek said...

kemera sekarang memang canggih... muka sy pum mcm ayu juga... mcm2 produk dah cuba... harap berkesan...

Ema Blog said...

akak jenis berjerawat pasir..

izan mama mia said...

gosok ngan kertas pasir...haahahahah..gurau jer ayu

MRS Rongoks said...

ika pakai oxy. hahaha.
nk jugak gtau nie.

nuyui a.k.a miss YUI said...

yui mcm biasa..safi rania..hhiih.

Kakzakie said...

Kakak alhamdulillah dari dulu tak ada maslah jerawat tapi bila kena anak sulung kakak sebab dia sinus kesian tak berhenti sentiasa ada je.. dah bawa specialist pun tak ada perubahan... sebab makan di asrama susah nak control.

boni kacak said...

saya tak pakai apa2.. cuma minum kacip fatimah je.hahahaha

Izara4eva™ said...

mcm best je produk nye.. hehe..

Lyaa Suriany said...

beutee skin kah.
hehe
tp mmg la jrwt ni
kalau skali dtg melawat kwsn
mmg menjadi jadi

E'in said...

alhamdulillah.. nasib baik muke e'in tak berjerawat..

lelamaisara said...

hehehe..tertipu jap...

dulu akak pon cam tu Ayu..tapi lepas kawin kan kurang dah..tak yah susah2 pakai produk mahal.....

Haryati Faizal said...

akak pakai produk safi dari tahun 1999 smpai sekarang, penah jugak cuba yg lain tp tak sama mcm safi...

Cik Nur said...

nur pun byk parut..huhuh..:)
produk kita samalah dear..belum boleh bgtahu, sbb baru sgt lagi..hehehehe

BERT said...

akk jerawat takde.. masa time datang bulan ada la datang jerawat tu pun sebijik je kat muka.. yang sadisnya ada bintik hitam la yang kene rawat selalu hehe

fieda said...

kak fieda duk guna safi ranis gold..supplement baru try vco catalyst..ayu try la..produk tu mcm bagus tau..

Chic Na said...

pakai je bedak sejuk ayu. original tau. hehe..

eh ayu cik na nak charcoal mask satu. lupa nak cakap semalam.

ros_reeza said...

oh canggihnya camera ayu sampai hilang jerawat ye .. hihihi..

Deq's Qienz said...

ohhhh tidakkkk..katakan tak nak pada jerawat..hikhik

shu said...

smala kita..saya pula jerawat slalu naik area dagu..huhu..

kayyana said...

make up make up wat cover jerawat.. takpe.. usaha tangga kejayaan.. nnt dah jumpe solution mesti cantik.. =)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

akak guna vco catalyst ayu...mmg ok dgn muka akak skang ni try la hehehe

Detective Fiqa said...

masalah kita same >.< mm tolongg!!!

dya bunga said...

dya guna fair and lovely..hihi

Si Matatajam said...

Kak M guna dherbs ngan sendayu tinggi ja Ayu..

nanieybarnieylurviey said...

Ayu... Cantik la yg latest ni!!! :)

Jerawat oh jerawat.. serious x suke.. dulu masa form 4 form 5 tgk org ada jerawat merah2 pipi nani ckp cntiknye.. skang amekkaw... Menyesal sudaa.. terlajak kata duit abis.. :P
stress kot ngn parut..

Che Rosliza Che mat said...

cr guna natasya untuk malam sahaja...

wan nurul hezrina said...

nurul alhamdulillah mmg dr dulu jarang ada jerawat..bertahun2 sekali baru naik mmg jarang naik sbb mmg cenggitu dr dulu.jenis darah kot..tapi cuma kena jaga kelembapan kulit sbb terdedah kat aircond hari2

Misz Mieza said...

Produk apa tu dear? Hehe.. MM [on amik supplemet tambahan dah skang.. jaga kesihatan la pulak.. Hehe.. =)

Cik Aini said...

owh produck ni lah eh?
kira nmpk kesan lah kan,best ni mcm ni :)

chegu anuar said...

Wooww.. ni mcm iklan ni AYu.. Haha

Nurul Husna Mohd Hassan said...

akak pakai safi je :)

Yana Libra said...

ayu guna produk ape?

::CIK LYNN:: said...

betol, ayu...susah btol nk hlangkn parut2 degil tu...ish...geram tol...lynn penah try nano white n t3 tu tp xbkesan pn...huhu