Monday, 22 October 2012

Kedai mamaku banjir!


Setiap tahun bila hujan lebat pasti kedai mama masuk air..
ntahla macam2 orang besar dah turun tapi tak ada
 tindakan apa pun.setakat boleh tengok jala..
masalahnya dah tahu punca tapi tak da yang buat kerja 
atau kerja tak bergerak ka tak tau la..
yang teruknya peniaga dekat situ...
habis barang-barang rosak..

tak ada pulak ganti rugi,
rasanya setahun lada gak 10 kali banjir tak pun lebih..
yang terusnya peniga lah barang dah rosak kena
 keluar modal lagi untuk baiki..orang atas??
nak jugak aku tuding jari,yela siap yang berpangkat Datuk
 lagi datang tapi apa boleh buat?
entahla aku pun tak faham hal politik ni..s
etiap kali banjir memang akan naik turun pejabat 
tapi apa pun tak dapat senyap macam tu ja last2..



ni yang tahun 2012 ya,
abaikan tarikh tu..huhu


itulah kedai mama yang banjir tu


ini yang dekat sebelah kedai mama


mama cakap air masuk kedai paras pinggang jugak
habis barang2,kedai lagi nak kena cuci
alahai kesiannya kalau dekat boleh jugak balik tolong.huhu




ini lepas banjir tau..hihi
tempahan tetap kena buat letih2 pun..
kesian mama ;-(
amacam ok tak kek kahwin mama ayu buat ni?hehe









order untuk Charcoal mask ayu ambil sehingga esok ya,
Khamis dah cuti..hehe


klik untuk info Charcoal mask ;-)
atau drop komen dekat sini ;-)



48 comments:

Mrs Velentine said...

sian mama ayu.mama ayu ada kedai ke ker??cntk keknya

Cik Nur said...

kalau banjir ni mmg letihkan..
harap pihak yg bertangjawab tolonglah amik tndakan segela.. setahun 10 kali letih ooo..

pssst..cntiknya kek tu.. :)

Che Rosliza Che mat said...

Alahai....nak buat camna bencana alam....cantik kek tue mama ayu bukak kedai kek ya...

cikeyrah said...

cantiknya kek kahwin tue, . . :)

cikeyrah said...

cantiknya kek kahwin tue, . . :)

Nyue said...

wow...mama ayu ad bisnes kek ye..best nya hr2 la dpt mkn kek..ehehehe

♥ Miss Hearty ♥ said...

alaaa..kesiannya.terok jugak banjir tuh..sabar eh ayu :) btw, kek tu sgt ohsemm ! ^^ nanti nak order untuk wedding kite leh? ngeeeee :D

Cik Zaniff said...

ala ciannya..sabo je la ye..
lawa la kek 2..rsanya mesti lg sdap kn..heeee

Deqla manjew said...

kata org hujan tu rahmat..mana tahu hujan2 pun rezeki still dtg bergolek2 buat mama ayu...cantik kek..tinggi nk sama mcm tuan buat kek dah.. hihi..

Anum said...

ala banjir suda

MAY said...

klu pegi pej YB ni komfem dpt bntuan..lagi2 nak mengundi ni..pe lagi..gunekan peluang..

Kakzakie said...

Menjerit pun tak guna Ayu... tapi kalau pandai masa dekat PRU ini gunakan sebaiknya Ayu...

Kakak boleh katakan setiap kali hujan lebat balik mesti mengharungi banjir. Sampai break kereta kakak sekarang dah ada bunyi eeeekkkkk kalau tekat kuat.

Cantik kek mama ayu buat:)

kinara kinatara said...

umm..lina stuju..pihak berwajib nyh susah nak ambik tindakan:)

Jna marcello said...

iskkk susah laa klau mcm tu yu... kena buat sesuatu jugak klau syik banjir jee mmg SUSAH!

pasal kek tu AWESOME!!!

Chic Na said...

lah hai kesiannya. mesti banyak rugi kan kalau banjir macam ni. pandai mama ayu buat kek tingkat2. ayu nak kawen nanti senang la mesti mama sponsor kek 10 tingkat. :)

Detective Fiqa said...

haizzz. saya pernah ada pengalaman banjir. memang penat kott nak kemas. err. nak nak ayoo air kalau bersih takpe. ni errr

Momo said...

promote sekali ek?hehe

Haryati Faizal said...

sedihnya klu banjir camni, confirm alami kerugian ye...

nuyui a.k.a miss YUI said...

sedih kalau bnjir kan..mcm2 fkir.

dya bunga said...

rugilah setipa kali bnjir brg rosak..

nanieybarnieylurviey said...

pihak atas tu kena push hari2 bru nk gerak.. susah bile babitkan org besar ni.. ckp kang sensitif plak.. xckp kang rakyat yg tanggung.. Grrr..

cntik la kek tu Ayu :)

NoEn said...

tiap2 tahun ke banjir
siannya

cantik keknya

Nur farahiza said...

ya allah kesiannye , ayu kek too berape selalu mama ayu ambik , cantikla

lelamaisara said...

la...mama ayu ada kedai ea...lawa kek tu..huh...kemas lepas banjir memang penat tau....pastu mesti banyak barang yang rosak...

CikMai said...

kesiannye mama awak. moga lepas ni terhindar dari musibah..

izan mama mia said...

kesian kat mama ayu kan..wah..mama ayu mmg pandai bt kek yaa..patut ada kedai..hii...

Romeo Laut said...

Susah mau cerita.... Bahagian saliran selalu problem. Sabar.

izan mama mia said...

ayu,..nnt bg no phone ayu kat komen blog ..rasa cam nak gak laa charcoal mask tuu..tapi takpa,..saya tunggu bulan depan yaa..nnt ayu dah nak balik raya kan....ehe :)

yaya ade said...

ayu, sy buat entry psl charcoal mask kat sini :) jemput baca.

http://yayacaramel.blogspot.com/2012/10/charcoal-mask.html

Irsya Healthy House said...

cantiknye kek :)
cian mama ayu nak kene kemas2 pas banjir. memang meletihkan...

Sue PeLik said...

kesiannyaaa banjir. hurmmm

Deq's Qienz said...

Sian mama ayu..dugaan nk wat cmna kan..ehh nih area perlis ke??

boni kacak said...

hmm...siannya kat mama ayu...harap ayu sekeluarga akan tabah hadapi musibah tu tau.. ingat.. segala yang berlaku pasti akan ada hikmahnya :)

LYAfrina said...

prob skarang..sbb x ade sistem perparitan y betull..jd air terpereangkap kt tengah2...

wah..mmg cantik la kek y mama ayu buat..

Izara4eva™ said...

eh blog ni da lain.. lama xsinggah sini.. :)

Karukord Jagau's said...

apa bole buat...bencana alam...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

sian mama ayu...dugaan tu...cantik kek tingkat tu hehehe

Si Matatajam said...

Sian mama Ayu..Di sebaliknya musibah pasti Ada hikmahnya kan Ayu...Err Mama ayu bukak kedai kek ka?...

Nurul Husna Mohd Hassan said...

ayu pun mesti terer buat kek kan? :)

Cik Aini said...

owh..ni yg dekat pertonas tu eh?
kiranya kedai mama ayu dekat area tu lah..tahu2 :)

cantik kek tu?nti kalo ai tempah dpt diskaun tak.hehehehe

C'Jai said...

moga tidak ada kerugian yg besar ye ayu..ujian semua tu..sabar,,,

Yana Libra said...

cantik kek tu..moga bisnes mak ayu sentiasa maju ye~ :)

Cinta Misteri said...

dugaan Qurban haji tahun ni...harap mama ayu bersabar, mesti ada ganjaran lain, abaikan juga org2 besar yg slalu dtg melawat tapi tak buat apa2.

tapi skang bila kami dah abaikan date kat gambar tue, ayu kenalah cepat bertindak tukar date kat camera dgn segera....hehehehe

9n0L4 said...

anak tokey kedai rupenye ye. hehe.

wan nurul hezrina said...

wawa mak ngan anak usahawan nie=)lawa sungguh hasil tangan mama ayu=)

::CIK LYNN:: said...

kesian mama ayu...kek tu msti sedap :)

QasehnyaRania said...

BESTNYA MAMA ADA KEDAI KEK..AYU KAWIN NATI MAMA BOLEH BUAT SPECIAL KAN..
TAK APA U UJIAN TU..SABAR YER .

N.Aima K said...

alahai dugaaann...