Tuesday, 16 October 2012

Jejak kasih 13 tahun baru ku temui kamu!

abaikan pipi kmbung tu ya..haha
ini sebelum gerak naik bas-komuter ke KL Central ;-)
harus bergambar dahuku yak..hihi..

Minggu lepas memang jadual pack..Sabtu jumpa Dya and Deqla..
pastu Ahad jumpa member zaman kanak pulak..hihi..
takpa eksaited punya pasal sampai Isnin
 aku terpaksa half day flu menyerang..hihi..

ok meh nak cerita sebenar nya kawan aku sorang ni
 dulu tinggal sekali dekat Padang Besar Perlis,
dalam 2 tahun kitaorang kawan ayahnya transfer tempat kerja..
banyak sangat kenangan dengan dia..
memang family kami rapat..rumah pun sebelah ja..
setiap hari masuk rumah aku,keluar rumah dia..hehe..

ingat lagi kitaorang main masak-masak,
main kahwin-kahwin.kebetulan plak aku ada adik lelaki 
,dia pulak ada kakak dan adik lelaki..
umur kami semua lebih kurang sebab tu rapat.
memang lawak masa kecik2 dulu kitaorang buat kebun depan rumah,
masa sukaneka kitaorang tukang pergi
 kutip duit rumah ke rumah untuk beli hadiah..hehe.
rajin betullah kami ni..hihi...

member sepermainan aku dulu ni aku paggil K.ngah..
akaknya aku panggil K.Long..kira masa umur kami 10tahun terus terpisah..
K.ngah ikut family dia pindah Johor.aku plak stay Perlis
.memang tak pernah jumpa langsung lepas tu.
.kami plak tak pernah g Johor,dorang pun dah tak turun Perlis..
last sekali ibu K.ngah dapat contact mama aku..
start dari situ contact dalam phone ja..
bila kami dah besar baru lah jumpa dalam fb..
kira dapat jugaklah contact.

last sekali aku nekad nak jumpa jugak kebetulan 
K.Ngah kerja dekat KL Central.
bolehlah aku pergi.K.Ngah kerja time tu pukul 6-7 ptg baru dia rehat.
so aku gerak dari rumah pukul 5 
naik komuter sampai tepat pukul 6..hehe..
dapatlah kami jumpa..aku kenal lagi dia..
boleh k.Ngah tak perasan aku..hihi..
yola time last kami tengok masa tu baru umur 10 tahun.
sekarang masing2 dah anak dara 23 tahun!hihi

inilah K.ngah,member tecik2 dulu..hihi
comel kan?single lagi nih..hihi

kami perantau,sorang dari Johor,
sorang dari Perlis
dekat KL kami dating lepas 13 tahun tak ketemu..hihi

seorang mesti ada kawan sepermainan
dan kisah yang tak dapat lupakan..hihi








bagi yang nak tahu lebih lanjut pasal charcoal mask boleh klik ;-)

38 comments:

Ikmal said...

Assalam, kawan rapat memang susah nak lupa... ^_^

nanieybarnieylurviey said...

kwn sepermainan x pernah lekat.. sbb slalu transfer.. dlm masa 5 thun 3 sekolah nani tukar. mmg kawan kejap2 je. lepas tu terus lost contact.

next time kite jmpe kt kl central nak? eh.. tetiba plak.. hehe.

hazwan hairy said...

Lamanya....

IntaNBerliaN said...

lamanya... 13 thn br jumpa smula... seronokkan ;-)

Cik Nur said...

13 tahun tu xjumpa.. akhirnya ketemu..
tentu byk ceritakan.. :)

unsecretostory said...

Bestnya dapat jumpa kawan lama nie . Terubat rindu kan :D

misz sheyla said...

hehehe..rindu kan zaman kecik2 dulu..skang semua dah besar panjang

Deq's Qienz said...

boleh je nk jumpa sis..bila sis blik perlis gtau ek..leh blnje saya mkn ikn bakar kola perlis..hikhik :P

Karukord Jagau's said...

ooo jejak kasih ropenya...ingatkan apa td JEJAL kasih....
pipi tembam...comel laa

Cik Nur said...

ayu, baru nur perasan tajuk entry salah... cuba ayu tgk..

boni kacak said...

single lagi?? kirim salam kat dia ye.hakhakhak :P

syakirah izwanie said...

Alalala, lama dah tak dtg sini sebab PMR. Dah bertambah omey la blog ni. Hihihi xD

cikeyrah said...

ya Allah beshnya . . qira pun ade jugak , tapi sampai sekrang tak tau dia kat mana :(

shuhadaothman said...

Hehe. kalau sampai masa DIA nak temukan mesti jumpa jugak kan. dua2 comel! :)


shu tringin nk try charcoal mask ni. hrga cmne ayu? ^^

kinara kinatara said...

wah 2 2 pom comil...:)

Cik Zaniff said...

syoknya dpt jmpa kwn time kanak-kanak ribena tuh..xpenah pn jmpa..lupa lg ade..huhu

♥ Miss Hearty ♥ said...

chomel je ayu disitu :) best la kan dpt jumpe kawan lama..kawan lama kite ramai da kawen.susah la nk jumpe.sobssssss

dya bunga said...

wah..mesti byk cerita kan.hihi..

faiq said...

peh,,jejak kasih,,tahniah

C'Jai said...

Dua-dua pun comel, Ayu...

Si Matatajam said...

Mesti banyak cerita yg dikongsikan yea Ayu...

Chic Na said...

waa bestnya. macamana boleh terjejak kasih tu? lama kot 13 tahun. huhu..

cik na pun nak cari kawan kecik2 dulu tp sampai skrg tak jumpa2. huhu..

Pokok Manggis Depan Rumah said...

alhamdulillah.. jumpa balik kan.. best nye jumap kawan lama..

NoEn said...

comelnya 2-2 anak gadis ni ya
dah lama tak jumpa pasti seronok sgt kn

Deqla manjew said...

teringin jugak nk jmpe teman sepermainan...huhu..owh dia keje situ ehh...

SURIA AMANDA said...

ada x kawan zaman dulu nak jumpa hakak ni? ntah kenal ntah x..selisih bahu pun x kenal kot...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

lamanya ayu 13y bru jumpa balik...best kan

~capital N~ said...

CN pon ade kawan yang dh berhijrah..
sampai sekarang xdapat cari die..
huhu, sedih sgt..

Haryati Faizal said...

beshnye dapat jumpa membe lama...

wan nurul hezrina said...

wahh cunlah pic atastuh pakai charocal mask lah2.hehe

Mrs Velentine said...

bestnya dpt jumpa selepas 13 tahun...wah muka berseri2 skg yea

9n0L4 said...

wahhhhhh. berseri seri nmpk nye pipi yg kembung itu. hehe.

Bulan Syurga Firdausi said...

kawan baik...alhamdulillah moga jadi KhurAin di syurga nanti insyaAllah :0

misshannajr said...

banyak kawan lama yg dah lost cntc :(

Chegu Anuar said...

Kalau den 13 tahun, mesti mcm tak kenal sebab lebar dah tambah 13 cm.. Hehe..

Nurul Husna Mohd Hassan said...

ni baru2 betol jejak kasih ni :)

Cik Aini said...

mesti ayu comel sbb tu K.ngan x kenal..hehehe
tp kita kalo dh kawan lama even lama x jumpa tp pasti dpt cam lg rupa dia kan..nm pun kwn sepermainan kan... :)

Che Rosliza Che mat said...

jumpa kawan tecik ya...lama tue baru jumpa..