Saturday, 13 October 2012

Kelebihan Charcoal Mask



Buka blog tertanya kawan blogger tanya kelebihan charcoal mask..Sis Jaa yang tanya..so meh ayu kongsi dengan kawan-kawan semua..berdasarkan pengalaman ayu dan testimoni yang ada.


Charcoal mask ini dapat :

  • hilangkan blackwhite n blackhead.(pengalaman ayu:kulit muka ayu kurang blackhead,so yang keluar banyak white head,parut jerawat banyaklah..hihi)
  • dapat tegangkan kulit(Pegalaman ayu:memang selepas pakai ada sedikit tegang sebab mungkin agak kuat untuk ditanggal)
  • muka akan rasa lebih licin selepas pakai(memang ada sedikit perbezaan selepas dan sebelum sebab macam cuci kotoran dekat muka juga,bulu roma halus pun tertanggal)
  • sesuai untuk kulit berminyak(pegalaman ayu:memang kulit lebih kurang berminyak selepas pakai charcoal mask ni)
  • pori atau liang roma semakin kecil(Pengalaman ayu:mungkin kerana whitehead habis keluar liang roma kelihatan berbeza dengan sebelumnya)

Ini yang ayu dapat kongsi kan setakat pengalaman ayu pakai charcoal mask,sekali pakai mungkin banyak yang keluar bila dah 2-3 kali pakai semakin kurang ;-)..mungkin ada lagi kelebihannya bergantung pada kulit masing-masingkan.bagi yang kulit sensitif pula sebelum pakai kena pakai pelembap dulu sebab sedikit kuat semasa hendak buka so untuk mengelakkan kemerahan atau alergik pada kulit.


klik sini untuk:




kata Ayu:baru dapat stok charcoal mask,kalau ada yang nak order gitau ayu ya ;-)

31 comments:

baby comel said...

saya memang kulit sensitif. memang akan melecet bila pakai mask ni. tp memang berkesan buang black/whitehead

kinara kinatara said...

wah..banyak juga kelebihan dya ya...:)

Sue PeLik said...

menarik! :)

Cik Nur said...

xsabar nak cuba.. :)
baca testimani dan pegalaman ayu sendiri dah rasa teruja.. :)

Si Matatajam said...

Bestnya..tapi risau kalau tak sesuai ngan kulit akak yg sensitif ni..

Misz Mieza said...

Wah! Dah dapat stok dah? Yeay! Nanti bolehla order lagi.. Nak abiskan yang ni dulu.. =)

jaakechik said...

opsss malu laaaaaa! hehe... btw, gitu kegunaanya ya. produk dari mana ni ehh? RM berape?

Arina Shamsul said...

Wah semakin tertarik pulak akak nak memilikinya..hehe

Tapi nak tanya produk ni ada cop halal ke dik? Ngeeeee~

ieda said...

salam dik

wahh bagus nie... hurmm akak x pernah dgr layie .. kalau bagus x salah try kan ;)

Yana Libra said...

mmg bagus gak charcoal mask ni kan~ :)

Ayumi Comot said...

ooo..ayu ade jual ke?

ayumi ade beli hari tu kat fb...ok jugakla..tp malas nak pakai, banyak lagi la xhabis:P

Ps: aci la ek ayu bahasakan diri ayu 'ayumi'..takut konpius sbb dua2 nama ayu,huhu...(bajet korea nama ayumi,kihkih)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

simpan kt akak satu tau :)

boni kacak said...

saya pun ada masalah kepala putih tu la...

::CIK LYNN:: said...

serius eh? nak kena try pakai gak la ni...=)

jaakechik said...

tengkiu ler sudi wat entry khas...nanti kalo jaa nk, jaa bgtau ayu okeii...

C'Jai said...

Eh..lain dah kat sini..berwajah baru..sejak guna charcoal mask ye..ngeeeee...

::CIK LYNN:: said...

ayu, nk try order 1...nti ayu bg details ya...:)

dya bunga said...

geram plak bila semua ckp pasal mask ni.haha..nk cuba..

izan mama mia said...

berapa rm ayu

nuyui a.k.a miss YUI said...

insyaALLAH arni yui trnsfer deare.

Deqla manjew said...

utk deqla xde? hukhuk.. nnti jgn lupa bawak bila jmpe lg!!

wan nurul hezrina said...

mmg nak try gk nantilah..tapi nurul tak banyak white/black head tapi oklah nak buang daki2 lebih2.hehe

nur anis said...

memang kuat kat tarikan dia tu..:)

Nyue said...

tq ayu...akhirnya..nyue da cuba n ternyata best...dah review kat blog hr ni..siap mention nm ayu ag..ehhee

Kesuma Angsana said...

bagus ni!

fieda said...

semua kata best ye..

┐('⌣'┐) (┌'⌣')┌ said...

boleh cuba ni sbb i byk blck head....boleh bg detail? rm bp?

┐('⌣'┐) (┌'⌣')┌ said...

kita ada sms taw..

yana yaya said...

simpankan 1 ye .. tq kak

Cik Aini said...

menarik..tertarik da boom lah :)

Che Rosliza Che mat said...

nak kena try jugak nanti nie...