Thursday, 1 November 2012

Penangan Adam dan Hawa


Kecoh sekarang pasal cerita Adam dan Hawa kan?
aku pun turut terjebak sekali..hehe..
tapi belum sekali pun tengok cerita ni..
nak dijadikan cerita Raya Haji hari tu tak berapa meriah sangat
 sebab banyak saudara yang tak balik sebab cuti kejap sangat..
so mood raya memang ke laut cina selatan lah kan..

pagi-pagi bangun siap apa yang patut..
pastu tengah hari dah bosan..
kebetulan sepupu yang dekat kampung ada banyak novel.
apa lagi rembat lah 1..novel yang menarik perhatian aku ialah ADAM & HAWA..
disebabkan penangan cerita yang menjadi bualan dekat mana-mana saja 
aku pun bacalah..wahh memang dah jatuh cinta terus dengan watak
 ADAM MUKHRIZ dalam cerita tu..
aku punyalah dok terbayang Aaron Aziz..haha..



inilah Adam & Hawa versi Novel ;-)


Ini pula versi Drama ;-)

Penangan Novel ni sampai aku tido pun termimpikan Aaron Aziz tau..haha
memang lawak betul lah bila Aaron Aziz masuk dalam mimpi aku
Siap feeling cintan cintun lagi dengan dia
Aiseh ada yang jeles tak??haha

bila bangun tido terus terasa macam betul
tiba2 cari mana hilangnya Aaron Aziz ni
tadi ada siap rasa kehilangan lagi..kah kah kah
agaknya ginilah kot rasa bila jatuh cinta dengan Aaron Aziz eh? ;-)

sebelum ni tak da fanatik sangat dengan dia
tapi lepas mimpi tu hati jadi bunga2..haha
sedangkan kenal pun idok dia dengan aku..hihi



watak utama..hehe
tukar muka leh tak?haha



Sekadar selingan di hari Khamis ni..hehe
moga suatu hari nanti dapat menjadi 
tetamu Allah di rumah Nya..AMIN



43 comments:

Karukord Jagau's said...

jom tgk finding nemo :)

Nyue said...

Novel nyue da baca tp drama nyue xdpt tgk coz umah sewa nyue xde astro...uhuhu nk tgk on9, xsempat..huhuhu.......pendengan adam n hawa ni mmg kuat.. :)

Mrs Velentine said...

akak tak tgk drama ni..oh ya...done says

Anum said...

syok wow

Chic Na said...

amboi sampai termimpi2 tu. hebat tul penangan aaron aziz. tgk gak citer ni tp skip2. so tak terasa sgt la feeling dia tu. hukhuk..

nuyui a.k.a miss YUI said...

yg kat tb tak pernh yui tgk =)

Tihara said...

as salam

akak tak tengok, tp kalau pelakon pempuan tu tukar dgn ayu lagi gempak kot.. :)

Deqla manjew said...

byk betol drama adaptasi novel..pas ni silap hari bulan masok panggung lak..haha..deqla x penah pun follow citer ni..best sgt ke ayu?

dya bunga said...

kelakar lah ayu ni.haha.. xjeles pun sbb itu hanya mimpi.haha

tirahzairi said...

episod awl2 dulu layan jgk...skrng xtgk dah...hihi

Cik Zaniff said...

saya pn..xpenah miss lagi..hihi

jemput join segmen
http://cikzaniff.blogspot.com/2012/10/segmen-kau-yang-ku-sayang_31.html
tq

♥ Miss Hearty ♥ said...

wahhh..ayu minat jugak eh abg Aaron.sama lah kite =)

Detective Fiqa said...

saya tak tgk cite ni sebab takde astro hahaha

Misz Mieza said...

I jellessss hokay.. Aaron Aziz masuk mimpi Ayu.. Argh! Takleh jadi ni.. MM dulu si Zizan rajalawak yang masuk mimpi.. Pakwe MM si Zizan tu taw dalam mimpi.. Lawak sungguh.. Kahkahkahkah.. Ni lah penangan peminat tegar JOZAN! Nasib Johan tak masuk skali dalam mimpi.. Klu tak mesti jadi cintun bersegi2 plak.. Bhahahahaha!

BERT said...

amboiiiii siap mpi2 bgai... ni yg jeless ni huhu... layan drama pun best jgk..

NoEn said...

hehe
sy baru tengok sampai 20 episod...xsempat nk tengok

nanakimie said...

amin...insyaAllah...:)

Cik Nur said...

Ameen..!
Moga suatu hari nanti ya Ayu.. :)

Sampai termimpi2 ni...parahh..hahahaha..!

Mya Abdullah said...

Sekarang mentang2 dah ada pelakon boleh mimpi keluar diorang ..
Kalau dulu Mya baca buku tu takleh nak bayang sape2 :) .hhihihi

Izara4eva™ said...

ara blom trjebak lagi tpi sume org da tjebak teruk ngn cite ni.. hehe

sHaRiNa eLyaNa said...

A.a mmg hnsem hehe

Jna marcello said...

ayu dpt x na sms nk order mask face tu?

wan nurul hezrina said...

ermm nurul plakkan baru nengok episode 11..sedap gak layan citernie=)

nurulpun teringin nak g makkah harap dpt g ngan mama n abah n hubby

MAY said...

HAHAHA..TEROK BENAR NI....SMP MIMPI...


*AYU KENE MENTENKAN UV YG DTG BLOG AYU...TU LA RASE TIPS YG DPT DR BLOGER OTAI...ERM....TAKSILAP KAN, MASA FOLLOWER BLOG CM ADE 180 ORG JE PUN DAH DPT BE...

Nizam Ijam said...

ramai yang suka citer ni

saya dah update
selamat hari raya aidiladha :)

kinara kinatara said...

kina dah baca novelnya..huhu:)

suka..dulu kecoh novel adam hawa..sekarang ceruta adam hawa pulak...huhu:)

Cinta Misteri said...

Hahaha..ayu ni, org sebok tengok tv dia baru nk baca novel. Tp novel lg best kot.

Finding nemo confirm CiM pegi ngan bdk2.

Miss BaNu said...

novel pernah baca..drama pun prnah tgk tpi dh ketinggalan byk episod dh terlepas hehe sy xde laa minat sgt dgn aaron aziz tuh tp bolehlaa

Si Matatajam said...

Amboi siap mimpi tu...dasat2...

N.Aima K said...

saya PEMINAT TEGAR adam dan hawa ni haha

::CIK LYNN:: said...

novel adam & hawa tu 1st novel yg lynn bli...mmg layan habis...tu bila ada drama adam & hawa excited gila...hehe

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

ayu best oooo novel dia kan...akak esok nak khatam lagi tau kihkihkih

-meeSUPERGIRL- said...

best neh ramai org ckp best .. semua cte yg dtg dr novel sume best annn

Eiqa Almond said...

Jadi tergila-gila bila tengok cerita nie, ahhaa

boni kacak said...

bila nak mimpikan saya pulak ni??hehehehe

Cik Aini said...

ai pun ada gak novel tu..tp xdak lah tbayang muka Aaron Aziz sbb ms beli dulu x kuar lg cita ni so xleh nk imagin lah AAron Aziz smp ke mimpi2 mcm org tu kan.hehehe

Deq's Qienz said...

Kita x lnggan la ayu..nk baca novel pon mls..hihii3

Yana Libra said...

dah lama baca novel dia dulu , masa sekolah..hehe..mmg aisya sofea best gak novel2 dia~

QasehnyaRania said...

HIHI LAYAN KT BLOG KAK FIEDA JE

MORNINK U ;)

Che Rosliza Che mat said...

Sis belum baca lagi novelnya...nak carik jugak...

Nurul Husna Mohd Hassan said...

tak baca lagi novel ni. kat tv pun tak tengok jugak :)

Busyra Bt Takiyudin said...

banyak cita skrang adaptasi novel/.. :)

nanieybarnieylurviey said...

best ke citer ni??