Wednesday, 7 November 2012

Berat aku naik wehhhh!!


alkisahnya begini semalam aku teman en Anip
 pergi Mines dia nak beli sim katanya...
so lepas makan tiba masa nak balik aku ternampak
 mesin timbang berat tu,apalagi teringin la nak timbang berat
 sebab sejak seminggu ni nafsu makan menjadi-jadi 
tengah malam sebelum tidur aku lapar lagi,
so kadang2 tu meggie pun jadilah...
menang dalam sejarah bila berat aku jadi cam gini,
tak pernah-pernah tau ....


warrggghhhh..tiba terus hilang nafsu makan ;-(
sebelum ni 48-50 kg ja
3 kilo naik baru seminggu selera makan 
kalau tiap2 minggu??haha
tak sanggup eden oiii...



terus suruh en Anip snap,gemukkah aku??
dia cakap gemuk,lagilah geram grrr...
kalau nak ikut tinggi aku yang 154cm ni
berat tak boleh lebih 54kg tau
nanti jadi overweight
tak sanggup weh...


sempat senyum lagi tu haaaa
nak kena maintain 48 kg gak,...
dah azam dari dulu lagi
 time kahwin nak berat 48kg ja..haha
nampak eksaited tu..wakakaka




KataAyu:Penat meeting baru habis,tapi kerja tak habis2 lagi..waaa..sambung!

43 comments:

Anum said...

kena rajin senam

LelakiSemalam said...

aah...nampak tembam la...:)

Deqla manjew said...

haha.. kalo citer psl diet2 ni deqla xtau nk nk komen apa..sbb berlawanan ni..deqla nk gomok..hikhik..tp tgk body ayu menten lagi tu..xde la gomok pun..toksah takot, mkn je selagi bole mkn! hahaha

Mieraa Handayani said...

Tinggi kita sama tapi mira lagi berat daripada tuh (meraung)

Maya said...

kalau BMI tak cecah >25, it's just fine la. maya dlu pun risau jgak. dari 45 naik mendadak sampai 58. haha. sangat berat okeyy >.<

Mrs Velentine said...

samalah..akak pun nak kurang berat ni...

Cik Zaniff said...

ok la tu..dlm kategori kurus lg..huk2..

♥ Miss Hearty ♥ said...

wahhhh..lawa je die posing.tak gemok mna pon lah Ayu.maintain omei je :)

Nisa Greennnpanda said...

ala...ayu nmpk kurus je tue, hehe..
sy lg chubby n brat, huhuhuhuhu~.. T_T

wan nurul hezrina said...

hahaha nurul tak sanggup wat entry berat naekkk .malu sero...nurul 66dah skang dgn tinggi 165cm..overweight dah daku

shu said...

xkisah gemuk ke kurus..yg penting sihat..sy nk berisi sikit pun xnaik2..meh bg skit :P

nanieybarnieylurviey said...

kasik kat nani la selera makan tu skit. nani hilang selera makan kot minggu ni. serious xsuke...

maintain 48kg? heee mcm nani laa.. I mean dulu2 selalu nk maintain 48kg je tp lately ni da turun skit dri 48kg :(

Haryati Faizal said...

kecik je akak tgk ayu...berat tang mana pulak...?

izan mama mia said...

rasanya gemuk atau kurus atau berapa kg tak sama dengan orang lain kan...ayu bayangkan,..berat akak ni 50ke 53 kg,..tetap orang kata kurus gak....akak ni hairanlah ayu sama jer barat dgn akak kenapa kata gemuk lak?....mungkin sebab ayu pipi kembung kot..hihhhi..tapi,..ayu oklah camtu,...kurus sangat tak cantik ler

Eiqa Almond said...

Amboii, awal2x dahplan nak khawin nanti 48kg je. hahaa Berat eiqa just 47kg je sila jealous ye.. :P

Cik Nur said...

oklah tu, cuma lepas ni kena kawal..
tapi jgn belapar pula..nanti sakit..

PILOT LOVER said...

tak macam berat pun...huhu kurus je kita tgk.. ^_^

Bui Junaidi said...

TAHNIAH..WELCOME TO THE CLUB (CLUB BERAT 50 KE ATAS)..HIHIHI

sHaRiNa eLyaNa said...

kita sama..hehe tp kamu up skit hehe

Misz Mieza said...

MM plak nak kena tambah lagi 8 ke 10 kilo baru normal.. Skang dalam kategori kurus keding.. Huhu! T_T


Pssstt! Klik2 lagi! ^_~

Karukord Jagau's said...

aku tgk OK je...mana ada gemuk..

dya bunga said...

ayu jom jogging..bgi berat turun..hihi

Chic Na said...

eh kira ideal la tu still bawah 54kg kan. tp lepas ni kena jaga makan la sbb ayu cepat naik badan. bestnya kalau cikna pun mcm ni. huhu..

boni kacak said...

mohon dapatkan berat 50kg.. :)

C'Jai said...

biasa lah ayu..hujan2 ni kerap lapar...

tapi tak naik mana lah kot...akak tengok..

9n0L4 said...

sile godek tips kurus kat entry lame. hihi.

Cik Aini said...

hihihi
gud luck Ayu..tp kan pp tu ttp mantain kalo kecik pun kan..adoii cemana eh nk bg pp pun turun gak..meh la kongsi ckit..

cik nana said...

yang penting sihat. yeayyyy ! kite nak berisi makan kemain banyak tapi tak tambah2 berat. huu -.-'

Si Matatajam said...

Diet jangan x diet Ayu...

::CIK LYNN:: said...

xpa...janji comel :) ayu, tggi kita lbih kurang la...

nuyui a.k.a miss YUI said...

alahai..ringn je tu..hihi.

Nyue said...

nyue pon tgk cam ok je..huhuuuhu

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

xgemok mana pun tu....ok jer la ayu hehe

Azlina bt. Azis said...

masih ringan tu. tapi kena jaga. dah berat cam akak nanti, pening nak turunkan. eh ?? tinggi kita samalah

Aleeya Atinza Saaid said...

slm ziarah..raun2 sampai sini.. =)

Mieya Atiera said...

Okey je. Biasalah tu, kekdang kita tengok berat kita naik padahal takde nampak apa-apa perubahan pon pada diri.

Che Rosliza Che mat said...

kikiki...biasalah tue makin meningkat umur makin cepat naik badan...kena buat senaman selalu..

nanakimie said...

dulu selalu jugak timbang kat mines,heee.....

Nurul Husna Mohd Hassan said...

berat akak lebih kurang macam ayu :)

aryocahyalesmana said...

tambah beautiful.. hehehhee :)

Miss BaNu said...

hehe slmt berdiet tpi rasanya badan ayu ok jer x nmpk gemuk pun

shuhadaothman said...

Setuju dgn sis deqla. hehe. tgok bdn ayu maintain je. x nmpk gemuk pon. mkn selagi tgh sihat :)

QasehnyaRania said...

ciksu lpas kawin xdapt dh 45kg ke 50kg
semuanya 51-55kg.penah naik sampai 59kg gara2 try minum susu anmum..

ingtkan dah preggy..huhu