Monday, 5 November 2012

Jualan tapak niaga MAHA 2012

 ni pic aku ari sabtu,keluar nak tengok tapak.hihi

Sebelum ni aku ada post untuk cari rakan niaga di tapak MAHA 2012.
teruja jugak nak berbisnes dengan sorang partner ni
.pastu disebabkan tapak tu agak mahal memang
 kitaorang plan nak cari lagi sorang untuk kongsi tapak.
memang banyak yang call tanya pasal tapak tu.
tak menang tangan aku nak layan..hehe..

tapi last-last aku dengan partner aku ni tak dapat nak niaga 
sebab kitaorang ada komitmen lain.
nak tak nak tapak niaga MAHA ni kena jual kat orang lah.
.dan Alhamdulillah semalam dah settle,
kitaorang dah dapat 3 orang untuk kongsi niaga dekat tapak tu..
memang best kalau dapat niaga dekat MAHA,

maklumlah 2 tahun sekali ja,10 hari pulak tu..
so bila dibahagi 3 harga murahlah sikit..
ada lagi mahal tapak ni..ikut tempat jugak.yang aku dapat ni RM4000.00..
amekaw kalau sorang botak jugak lah..hihi..
tapi insyaAllah sambutannya memberangsangkan 
yela hampir 3-5 juta pengunjung kot setiap kali ada MAHA ni..
insyaAllah aku akan join jugak nanti..
sesapa yang nak pergi MAHA jom lah..
gipun dekat ja dengan ofis aku..hihi..


tengah tunggu partner kat ofis ni..
brsama kesayangan aku yang sebelah tu.hihi

inilah tapak yang patutnya aku niaga..hihi
yang no 27 tu..nanti singgahla eh
insyaAllah tak niaga pun aku akan turun gak bagi support..hihi


sekarang tak ada khemah lagi
MAHA 2012 start 23 Nov-2 Dis
singgahlah dekat bahagian parking C nanti ;-)

47 comments:

Anum said...

wow duty on MAHA

teratak hati said...

Wah bestnya ayu dpt niaga camni..tp mmg mahal la kan tapak tu..harap2 dpt pulangan lumayan..biasa msti pergi setiap kalu maha..nnti blh la g gerai ayu..:)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waa..buka bisnes kat MAHA.. :)

ejulz said...

RM400 sehari..? wow.. hehe

:: Mrs.Eady :: said...

comel!

nanieybarnieylurviey said...

nk gie nyibuk la nnti kat Ayu niaga.. :) xpernah pegi.. slalu nk pegi tapi dan2 ada hal

♥ Miss Hearty ♥ said...

wahhh..bestnyerr.rasa macam nak pegi je :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

amboi ayu comel aih...ala jauh gak tu nk pegi ayu hehe

Sue Echan said...

Ayu berniaga apa....

Ikmal said...

Assalam, pergh! sekali bayar memang botak kepala, kering kocek dibuatnya... tapi insyaAllah, bila dapat pulangannya, lebat kembali rambut di kepala, menebal kembali kocek sampai nak koyak tu... hahaha... good luck erk...

Nyue said...

wow....best la ayu...hehehhehe.... cm menarik je niaga2 nie kan...ehhee

nanakimie said...

insyaAllah akan singgah:)

Mrs Velentine said...

lah tak jadi yea..tkpe next time try lah

nur anis said...

tak pernah lagi ergi MAHA ni..

Cik Cyida said...

kte dtg follow dan balas kunjungan :D

Nurul Husna Mohd Hassan said...

mesti ramai customer ayu nanti :)

Karukord Jagau's said...

Best2 saya selalu pegi pameran maha ni....sehari suntuk pun x abes pusing...

kinara kinatara said...

huhu..betul cakap akak maha mang meriah..huhu..kina penah pegi 2 kali je...huhu:)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

hai ayu..comel la..singgah lg ni :-)

Nadia Elena said...

ada nampak ciri2 usahawanita berjaya ni. hehehe.. ^_^

Wan Widget said...

http://wanwidget.com/

maha ni aper, boleh ceritakan x, saya mcm berminat niaga niaga nih

Cik Nur said...

lorr..ayu xdapat nak join ke..
sayangnya..
tapi tak pe lah, mgkin tak ada rezekikan...

cuba tahun depan ya.. :)

Chic Na said...

tak pernah lg pegi. mama ngn abah pernah la. mcm2 diorang borong. huhu.. best jgk eh kalau dpt niaga. tp 10 hari tu, mana nak dpt cuti. huhu..

Mya Abdullah said...

See u there akak,ayah saya ada masuk pertandingan kt situ :) hihih

Tihara said...

as salam

bulan 6 hari tu akak ada plan nk jumpa kawan akak kat sini setelah 10 tahun tak jumpa dia..dan awal bulan July dia telah pergi dijemput Illahi..akak penah pegi sini sekali je dulu thn 2008..lama dah sangat :)

QasehnyaRania said...

best ni.pergi nanti nak cari ayu la..boleh;)

QasehnyaRania said...

best ni.pergi nanti nak cari ayu la..boleh;)

LYAfrina said...

gud luck ayu..
lya doakan moga semuanyer dpermudahkan..

drzirakudo said...

waaahh gud luck meniaga...!!!

Detective Fiqa said...

insyaAllah nanti kite singgah :D

Misz Mieza said...

Wah! Berbisnes pulak cik ayu kita.. =) Btw, jalan2 klik2 nuff kat sini.. =)

boni kacak said...

dekat mana ye Maha ni ayu?

N.Aima K said...

waaaah selamat meniagaaaa

E'in said...

wahhhhh business woman... good luck ayu... :)

dya bunga said...

insyallah dya akan singgah.:)

wan nurul hezrina said...

dulu2 mmg tak lepas g maha.suka sangat tapi laa nie ngan 2 anak tak g dah kot..oklah dapat niaga kat maha..masyukkk..tapi ayu tak jadik pulakkan?takper nnt2 boleh apply semula taun depan

ooo taun nie dia pakai parking plak ek tapak2..oklah kan..

NoEn said...

ayu meniaga ape?

Haryati Faizal said...

syoknye...tp jauh sgt nak pi....

Chegu Anuar said...

Wah ayu.. merempit jugak nooooo.. Hhehehe..

9n0L4 said...

tak dapek den nak join. huhu. ade kat tranung. :)

Deqla manjew said...

utk maha kali ni hubby deqla x bertugas..maha yg dulu dia kena stay kat sna..huhu..

Cik Aini said...

alololo comeii aih pic tu..x nmpk chubby pun yg ni..
jauhnya nk g tgk..apatah lg nk kalo nk join.huhuhu

Si Matatajam said...

Mahal gak na tapak kat situ..harap2 Bisnes Ayu sukses nnt..

::CIK LYNN:: said...

kalau dkt, bleh la p tgk2...cuci mta kt sna...hehe

sal said...

tumpang tny la..
saya ada gak nak sewa tapak maha ni, lokasi sama tp no 49..cuma ada terbaca kat tenet n fb maha yg tapak ni tak wujud, ada penipuan..nak tny ayu, ayu bayar payment booth tu cam mana n dpt tapak dr mana?tenet jugak ke?

Anonymous said...

Ayu sy nk shred tpak dgn ayu sy jual cordial roselle, ade lg x kosong? Hafiz 0172258041 urget.

nurul said...

nice!