Wednesday, 20 March 2013

Kecelaruan melanda

Salam Rabu semua..sebelum tu ayu mohon maaf ya semalam tak dapat jenguk rumah korang..huhu..sekarang dah buzy sangat kerja pun dah banyak kena betul2 fokus sebab bulan 5 dah review..mana projek yang tak berjaya kena kaji betul2 kena bagi berjaya jugak..tidak KPI sikit lah tahun ni..hihi..banyak besar ja projek kan?haha..

rasanya lepas ni mungkin ayu tak dapat BW hari2..tapi jangan risau eh lambat pun ayu terjah jugak..mungkin update pun tak dalah sekerap dulu mana sempat ayu buat.huhu..tiba2 rasa sedih plak..hehe.. apa pun ayu hargai sangat kunjungan korang yang selalu singgah blog ayu..ayu pasti balas tapi lambat sikit ya..

oppsss berkenaan tajuk tu sekang memang tengah pening sikit..ada ayu gitau dah apply untuk sambung belajar kan?tiba2 datang plak dalam fikiran ni rasa nak tukar bidang..wah tiba2 ja kan..hehe..memang dari mula dah ada angan2 tak nak kerja 'makan gaji' selamanya..

cadang tu nak teruskan bidang bakery sambung dari mama ayu.ingatak ambil kursus2 untuk tambahkan lagi ilmu yang ada kan.tapi tula tengah pening nak sambung belajar bidang sains,nak buka kedai atau nak pilih dua2?arghhh tiap2 hari pikir..tapi tak nampak petunjuk lagi sekarang..harap2 dapatlah buat pilihan nanti..jalan selamat kena ambil dua2 pilihan tu..tapi tula..ntah apa la dalam otak ni pikir..ada cadangan tak?huhu..ayu ni kadang2 tak tetap pendirian bila dah pilih pasti dok teringat pilihan yang tak pilih tu..huhu..

apa pun bidang yang pilih pasti kena ada ilmu kan.pastu hala tuju masa depan.kalau nak lebih berjaya memang ayu nak pilih dua2..kira nanti boleh pilih mana bidang betul2 ayu yakin..confirm super duper buzy lah kalau kedua2 nya ayu buat kan..hehe..tapi tula..tak tau apa yang bermain dalam fikiran ni.runsing ja bila pikir balik.moga Allah bagi petunjuk untuk jalan yang harus ayu pilih..huhu..

sekarang ayu ikut ja..kalau ada rezeki belajar sambung dulu la kan..sambil tu belajar jugak yang bakery tu..ilmu jugak kan..mana2 pun ok..kah2..itu jala mampu oikir buat masa sekarang..kalau tak buzy tak namanya hiduplah kan..


KataAyu:rehat kejap..terjah mana sempat ;-)

30 comments:

BungaTulip said...

Rezeki ada dimana2. teruskan berusaha :)

Nurzakiah Hanum said...

singgah pagi

AyueJean AJ said...

Apapun yang Ayu nak buat, semoga berjaya okay... =D

CikZaniff said...

bz beno ayu ye..jaga kesihatan sma tau..:)

Ratu Hatiku said...

bagus tu ayu kalau amk course bakery... :D

Arina Shamsul said...

solat istiqarah sayang :) Allah tahu mana yang lebih sesuai untuk kamu :)

good luck :)

Mrs Velentine said...

xpe apa pun pilihan kena usaha semuanya dgn bersungguh

Masmira Masri said...

hehehe ok lah tu bz...mya ni haa boring jer dok umah....

Amanina said...

Gudluck ayu! :)

Haryati Faizal said...

minat bakery ye...

Cik Fiza Comel said...

moga dipermudahkan segala urusan ye. amin.. ;)

Chic Na said...

jangan pening2 tau ayu. just follow the flow. mungkin yg ayu dapat tu dah ditentukan utk ayu. apepun good luck! ;)

Chic Na said...

lupa nak bagitau. cenderahati dari ayu baru dpt tadi. thanks tau. kiut sgt. ;)

Yumida Huda said...

beznye klo dpt masuk bidang bakery ni

Cik Nur™ said...

ermm..akalu itu yg ayu rasa okay..
teruskanlah....

Nur sokong dari belakang.... :)

nanieybarnieylurviey said...

Same here!!! Nnti kena wat terjah komen secara pukal. :)

Aine Ainun said...

bestnya BAKERY..
bagus tu...=))
ble bisnes sendiri nanti..=))

nik ros said...

lambat terjah tak pe. asl terjah jugakkan

moga nnt blh buat pilihan. dua2 pun bagus kan

Solehah Shamsuddin said...

solat istikharah je. nt dpt jwpn :)

boni kacak said...

dah cuba solat istikarah dah ayu?? mana tau boleh dapat jawapan..

Deqla Manjew said...

psl x dpt update & bw selalu its ok dear.. kami paham kebizian ayu tu..huhu... haihh mmg sgt pening kan kalo kena buat pilihan antara 2 ni..solat istiqarah yer.. in shaa Allah akan diberi petunjuk utk memilih yg mana lebih baik.. =)

Cik Aini said...

x rugi ayu blajar dua2 cuma keadaan n masa tu sgt terhad kan..kalo ambik bakery pun mmg sesuai tuk smbung warisan mama ayu nih.hehehe
apapun ai wish gud luck tuk ayu no :)

HeNRieTTa JoSe said...

sambung study? bagus tu....buat la keputusan yang terbaik...bg rietta, rietta akan ambil bidang yang rietta suka, supaya xstress masa study...

BaNu Syah said...

good luck n all the best yer ayu..moga sntiasa sukses..thanks gak sbb bagi keychain tu..dh sampai umah smlm hehe cantik keychain tu =)

Nur Hidayu Bolia said...

huhu...samela ngan yumi...xnk mkn gaji smpai biler2...sbb tu, keje fisioterapis tp buat jgk part time herbalie bisnes...

lelamaisara said...

semoga dipermudahkan urusan kamu ayu..:)

N.Aima K said...

pilihlah yang terbaik utk Ayu k

9n0L4 said...

go go go ayu. pelan pelan kayuh. moge dipermudah sumenye. :)

Si Matatajam said...

Moga Ayu success walau apa pun bidang yg Ayu ceburi..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

moga dipermudahkan segala urusan utk ayu yer