Tuesday, 30 April 2013

Selamat Hari Buruh Selamat Berpolitik!






Salam semua..esok cuti!hehe...macam lama ja kan cuti..apa pun tetap cuti walaupun sehari tetap best!yang tak suka cuti sila datang kerja..hihi..tapi kena bertemanlah bahaya sorang2.hehe

sekarang demam PRU13 semakin menjadi-jadi kan..takut pulak dengar..sana sini gaduh pasal politik..seeloknya biarlah berhemah..kalau kita bising tak tentu pasal nampak keburukan orang saja tu menunjukkan diri kita sebenar..sama ja kita jika kita pun turut sama macam orang mengata kita..

biarlah 5 MEI 2013 terjawab segala persoalan segala apa yang kita mahukan..paling tak suka tengok orang melayu bergaduh sesama sendiri kerana fahaman berbeza..apa kata bersatu..masing2 nak tunjuk hebat nak tunjuk parti dia yang betul..

selagi kita tak kenal seseorang tu kita tak mampu nak cakap apa2..maklumat yang kita dapat boleh jadi betul boleh jadi tidak..pandai2 lah kita menilai..pilihan di tangan kita..memang pening jugak kan untuk menilai tetapi tu lah tanggungjawab kita untuk memilih pemimpin yang patut di pilih..tuntutan agama kan..di 'sana' nanti kita jugak akan di soal..

UNDI adalah RAHSIA..tapi kini rasa tiada rahsia dah..hehe..masing2 keluar tunjukkan parti masing2..bab nak tanda nanti tak tau lah kan ;-)..peace no war!maaf kalau tersilap cakap..ni pendapat peribadi ayu..setiap orang ada pendapat masing2 kan..yang mana baik kita ikut..tak baik jadikan teladan ;-)




p/s:yang tanya pasal produk ayu pakai t ayu review eh..ayu pun baru cuba ;-)

16 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

hihi.slmt bercuti dan mngundi.

tak sbr nak tunggu review n nak tgk rupa bserta harga =)

Ratu Hatiku said...

Selamat bercuti Ayu... :)

Rosmiza Ali said...

Yeay! Esok cuti.. Haha! Insha Allah takde aral nak balik kampung beraya! Raya PRU13.. Walaupun tak kenal calon yang bertanding.. Huhu~~

Tanggungjawab sebagai rakyat Malaysia perlu dilaksanakan.. =)

Kakzakie said...

Lima hari lagi kita memangkah undi Ayu. Pangkah yg terbaik!!

Farah Waheda Wahid said...

yesh...part cuti esok tu yang best tu...he he he...

wan nurul hezrina abd halim said...

YUP undi adalah rahsia..tapi nampak ke gayanya kat putrajayanie penyokong pakatan rakyat mmg dasyat..huhu..kalau wat ceramah ribuan yang hadir maa..huhu..ku tak campur sangat politik2nie.apapun 5 mei penentu segala..

6kilo turun sbb minum 4 liter sehari n adalah amalkan fiber tapitulah terkejutgak turun byk gak2..huhu

cik didiey said...

ada org terlalu obses dgn parti masing2..tu yg jd gaduh tu

Deqla Manjew said...

semlm kat area umah ida pun dorang bz berparti keadilan.. tp ida xde la join.. huhu... mgkn jugak dorang undi yg lain kan..sape tahu? Allah je la yg tau...

Mrs Velentine said...

BETUL TUE UNDI SKG DAH TAK RAHSIA MASING2 DOK CANANG KAT fb

Kesuma Angsana said...

yg penting cuti tu hehehe

jaakechik said...

semoga semua org mghadapai PRU13 ini dgn cara yg berhemah...heeee!

jaakechik said...

p/s : tahniah coz dpt tawaran pjj. jaa dulu orientasi bulan julai, bulan 9 baru ada kela.... ayu amik pusat wilayah mana? bila kena orientasi tu?

Chic Na said...

betul tu ayu. jgn nak ekstrem sangat kan. sakit mata je tengok org dok gaduh2 pasal politik.

happy labor day!

Cik Nur™ said...

tak sabar tggu 5 mei..
sbb dah tak larat nak baca apa2 post pasal PRU kat tenet ni...

hhuhuhu./..

selamat bercuti ayu...
dan selamat mengundi..

Cinta Misteri said...

selamat semuanya.

tak sabar tunggu PRU. moga lps 5hb ni takda lagi manusia berbalah kerana undi.

9n0L4 said...

selalu tu ade je gmbr tiap entry. ni takde pulak. gmbr amek sdiri tu? hihi.