Friday, 30 August 2013

Merdeka kah kita?






Salam Jumaat semua..

Alhamdulillah esok kita akan sambut kemerdekaan negara yang ke 56 tahun..banyak erti kemerdekaan bagi kita kan?dari skop yang besar sangat bererti bagi semua kita rakyat Malaysia kan.syukur

dari sudut diri sendiri,sudahkah kita merdeka?tanpa kita sedar kadang2 minda kita di jajah. banyak faktor dan banyak benda2 yang boleh buatkan kita alpa dan leka dan tanpa kita sedar diri kita belum merdeka

kalau kita tak dapat melawan nafsu pun kadang tak merdeka jugak kan.contoh tak boleh kalau tak makan MCD.arghh maknanya minda kita sudah setting(yg ni cntoh tau,tuan blog pun tak makan dah.hehe).kalau berjaya lawan nafsu kita yes!syaitan kalah dan kita merdeka!hehe..betul tak?

dan macam2 lagi lah,so inshaallah belajar untuk merdekakan diri dari sekarang!                      

sekadar pendapat kerdil tuan blog yang banyak khilaf ;-(

23 comments:

Nurzakiah Hanum said...

merdeka

Kesuma Angsana said...

yg penting diri & pemikiran kita kena dimerdekakan dulu

Rosmiza Ali said...

Ada betulnya kata tuan blog tu.. =)
ZON PERMAISURI CHOMEL

diana said...

merdeka ke tidak ye..nak kena buat entry nih..heheh

lelamaisara said...

baik la cik ayu..akak akan belajar memerdekakan diri akak dari sekarang..merdeka merdeka......

Noor said...

btul tu..merdeka dari mata kasar..

Deqla Manjew said...

selmt menyambut kemerdekaan yg ke 56.. bersama kita hayati erti kemderdekaan sebnr.. ;)

Solehah Shamsuddin said...

hahaha lawakla ayu ni.tu nafsu makan meluap2.

Haryati Faizal said...

salam kemerdekaan ayu...

ejulz said...

tunggu la 9 bulan lagi.. mesti terpampang kat muka akhbar..

Cik Nur™ said...

byk lagi benda yg perlu kita merdekakan kan...

Chic Na said...

banyak aspek sebenarnya kan kalau nak cerita pasal merdeka. selamat hari merdeka ayu..

LYAfrina said...

salam merdeka ayu

Mizz ErMa said...

betul tu ayu..bak kata patah2, nk seribu daya, xnak seribu dalih..pape pon, selamat ari merdeka jgk..hehe

zulhilmi tempoyak said...

ohhhh... Malaysia.. :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

salam kemerdekaan ayu

Amanina Mads said...

ada lg sesetengah masyarakat yg tak merdeka mindanya.. huhu

HeNRieTTa JoSe said...

btul tu....kita perlu merdekakan diri kita dengan erti sebenar...

Ema Johari said...

salam kemerdekaan.

nik ros said...

tu la kan. susah nak kawal nafsu ni.

Cik Aini said...

selamat hari merdeka Ayu..
merdeka dlm erti kata sebenar :)

Cinta Misteri said...

Merdekakan diri kita dari anasir2 yg merosakkan.

yuk penuhkan panggung, selami TANDA PUTERA

rabiatul adawiyah said...

stuju kak...:)