Monday, 19 August 2013

Hidup sebagai Perantau



Salam 12 Syawal semua.alhamdulillah semalam selamat sampai di bumi Serdang.hari ni dah masuk kerja..aduhai lama cuti masuk kerja pun tak semangat.mood ada dekat kampung lagi ni..macam mana eh?hehe

mohon mood bertukar cepat!hehe..so kena buat kerja cepat2 bolehlah lupa pasal kampung.kadang sedih jadi perantau ni,kadang best jugak bila nak balik kampung ja eksaited gila,tapi hidup mesti diteruskan walau apa yang jadi kan.huhu

ramai yang dah start kerja kan?nak ambil mood kerja korang sikit boleh?hehe..
 

33 comments:

Nurzakiah Hanum said...

salam singgah pagi

nanakimie said...

chaiyok chaiyok!heee....

aizamia3 said...

minggu lepas ai keje, makanya hari ni turn ai pulak cuti.. hehehe.. ;)
Lepas raya nak amik mood balik bekerja memang payah.. kepala ingat kampung je.. hehehe..

lelamaisara said...

bnest nye coti lame...akak dah lame masuk keje tau...

BERT said...

monday blue la ye ayu heheh kerja2...

Lynn Hamzah said...

memang betul tu...tp bila jadi perantau ni time raya comfirm excited giler...sebab teruja nak balik kampung...

Mrs Velentine said...

Mv pun takde mood ni

kayyana said...

biasalah bila da lama bercuti nak keje mmg payah btul nak start.. monday blues la kite arini

Harith Iskandar said...

hidup sbg perantau?mm sy pernah xmkn 1 mngu sbb xde wit nk makan...ehehe

diana said...

selamat bekerja..:)

Fienazzuki said...

fighting!!!

Deqla Manjew said...

biasa la tu ayu.. kalo dah lama cuti.. mmg mood keja ke laut china selatan ler jawabnye.. kohkohkoh..

Haryati Faizal said...

nanti ok la mood tu....ye.. biasalah...

Chic Na said...

selamat bekerja ayu.. :)

izzah said...

cuti ni memang best lan ayu...tp bila lepas cuti, masuk keje tu memang lemah longlai je rasa...hehe...jd anak perantau ni kadang2 best jgk ayu sbb bila blk kmpung, mak ayah smbut bagai...sy pn dh dkt 15 tahun merantau...xpenah duk dkt dgn mak ayah..huhu...

nuyui a.k.a miss YUI said...

sonok juga sbg perantau kan..

♥ Miss Hearty ♥ said...

selamat bekerja ayu..maaf lambat terjah..hehe

eMMe said...

Salam Aidilfitri Ayu!
meh singgah lak blog akak, tgh mood raya.. hope berjangkit la, heee~

lieyalatif said...

mmg bercinta nak amik mood kerja kan...hope dah okey yeak...kalo tak jom sambung cuti lagi ekekekeek

Kakzakie said...

Lama betul Ayu cuti ye. Baru naik kerja, kakak dah kerja minggu lepas lagi..

E'in said...

untung laa cuti lame... huhu

Cik Nur™ said...

selamat hari raya...
kita sama...nur pun baru masuk kerja semalam..huhu

Ct Noraishah said...

selamat berkerja ayu..

Rosmiza Ali said...

Selamat kembali bekerja Ayu! ^^,

::CIK LYNN:: said...

betul tu...paham perasaan ayu sebab lynn pn dh jd prantau....cuti raya pn kejap je...huhu

Mimi Azirah said...

Dh cti lame memg mls la nk start keje lik

Ratu Hatiku said...

Kalau cuti lama mmg mcmtu jd nya..hihihi

boni kacak said...

sebenarnya jadi perantauan ni lebih bermakna.. perasaan sayang dan rindu terhadap keluarga kita makin menebal dan kuat... :)

dya bunga said...

dya teringin nk jdi anak perantau..hehe..

LYAfrina said...

xpe la..demi mcari rezeki ...

Amanina Mads said...

best dok di perantauan.. syok bila balik raya.. hehe

pha is said...

bila jadi perantau, baru best balik kampung.. pha is ni study pun dktj je ngan rumah.. balik beraya mcm balik tiap2 minggu je.. heheh

mama3heroo said...

selamat bekerja ayu