Tuesday, 6 August 2013

Kuih Raya feveret Ayu





Salam 28 Ramadhan..

hampir sebulan kita berpuasa,mesti ada yang ramai dah buat kuih raya ataupun beli kan.ayu macam biasa sejak2 merantau ni tak sempat tolong mak buat kuih raya.sempat buat yang biasa2 ja bawak balik.hehe.se saja nak rasa mood raya.huhu

ayu jenis tak kisah sangat kuih raya ada ataupun tak.kira tak cari sangat.tapi feveret ayu dulu sampai sekarang 1 ni memang tak dapat lepas..hehe

 cornflake madu

kalau mama buat suka letak kacang and kelapa parut kot orang panggil.dah luap dah.memang sedap. ;-)..dan biskut2 lain yang rangup2 ayu suka jugak makan kira bedal jala mana yang sedap ;-)

korang pulak?
                                                                                                                                                      

27 comments:

Busyra Bt Takiyudin said...

sedapnya ayu.. busyra pown suka sngat kuih ni.

Nurzakiah Hanum said...

yahoo x sabar nak raya

Deqla Manjew said...

suka jugak ni.. sedap kan..kalo kunyah tu nak lagi dan lagi..!! hihi

Farah Waheda Wahid said...

kuih favourite akak tart nenas dan juga semperit... yummy...

Cik Aini said...

sedap..kalo ari raya ai x layan sgt kueh2 raya ni..tggu lps semggu mula la cari kueh raya.ms tu suma kueh jd sedapppp.hahhahaha

Ratu Hatiku said...

Sedap...ank akk suka yg coklat.. :P

cik didiey said...

didiey n family buat kuih ni last week...hehehe..mmg sedap

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

Shakira tak pastilah suka yang mana.. hehe semua Shakira bedal je :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

samalah..kalau sempat esok nak buat..hihih

aizamia3 said...

conflakes madu tu memang laku dimakan oleh anak2.. ;)

ejulz said...

nak sikit.. :)

9n0L4 said...

fevret akak jugeeeeeeeee. hehe. mesti carik cornflakes ni dulu. :)

lelamaisara said...

Tahun ni akak buat satu jenis je kuih..kuih ni la confleks madu..hehee

selamat hari raye Ayu...

HeNRieTTa JoSe said...

Conflake madu...rietta piwn sma,xksah pown kueh raya...asal ada...biasa rietta buat yg adik adik suka jerr..

Psss...selammat hri rya....rietta mohin ampun dan maaf andai ada slah dan slp slma ini...

Nurfaezah Abdullah said...

fae suka kuih tapak kuda hehe

Lelaki said...

sama gak la.

Cik Nur™ said...

ingat lagi Nur buat biskut madu...
adik sepupu usung balang tak berhenti..sabo je lah...

Nur suka simpul kasih tu, conflaks mahu ni pun suka jugak.. :)

atiqa aris said...

best gila kot kueh nii.. gila jugak kalau raya asek lantak kuih ni je.hihi

Masha Meisters said...

yang sedap tu la yang fav....hehe
makin tembamla pipi ayu pasni hek? hehe

SimplySeoul said...

ni juga antara kuih yang paling senang dibuat. hehe.

nanieybarnieylurviey said...

Nani suke almond london.. Tp skg ni mcm kurang makan biskut time raya :)

Amanina Mads said...

sedapkan cornflakes madu.. suka kuih makmur.

Chic Na said...

rajinnya ayu. sempat lagi buat kuih raya. cikna paling favret almond london. sbb ada coklat. hhehe..

Ct Noraishah said...

sedapnya..tapi sy main tunjuk je hehe

Mimi Azirah said...

Sefap je mkn nih..crunchy2 jer

Maria Firdz said...

sedap dan mudah nk buat..:)

mama3heroo said...

m3h paling feberet kuih tart..hehe