Sunday, 4 August 2013

Makanan feveret Ramadhan kali ini








Alhamdulillah 26 Ramadhan 2013 dah kita.cepatnyaaa pejam celik dah di penghujung Ramadhan.moga ibadah dan amalan kita sepanjang bulan yang mulia ini di terima Allah SWT.

time bulan puasa ni selalu nya tak da sangat yang ayu mengidam.macam ayam percik ke atau apa2 yang susah nak jumpa bulan lain kan.janji buka puasa ada nasi dan lauk cukup untuk ayu.kuih2 tak ada pun tak pa.hehe

tapi yang kerap beli tahun Nasi Ayam Berempah.rasanya 3-4 kali jugak beli.sebab tak tau nak makan apa.yang lain tu pergi kedai pesan ayam paprik,ayam goreng kunyit,telur bungkus,sambal udang.itu jelah kot yang selalu rotate makan bulan puasa ni.hehe

tapi ada 1 menu yang first time ayu cuba.tak sangka pulak sedap.dapat jugak lah beli 2x bulan puasa ni
 tauhu bakar

first time try memang nak lagi.hehe..dekat serdang ni RM3.00 ja.banyak pulak tu.kiranya makan ni tanpa nasi pun dah kenyang ;-)

apa pulak menu ramdhan korang?

19 comments:

the malay male said...

bulan ramadhan ni saya minat pulak berbuka dengan kambing golek.huhu

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

Assalamualaikum ayu
wah nampak sedap la ayu

Salam ramadhan & Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin yer :-)

Yumida Huda said...

nampak sedap la ayu
nyum nyum..
peberet yumida bulan posa..bubur kacang hijau

Cik Nur™ said...

alamak..sedapnya nampak...
kat mana nak cari nii.hehehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

sedapnya ayu..

MAY said...

Nasik kukus kg baru sodap..:) ari ni menu itu..

Harith Iskandar said...

nmpak sedap tuh, tp kuah dia pedas tak?sbb kkdang sy trkena kuah pedas2

eita said...

hari tu makan masin...adehhhh

ejulz said...

sedap x? kalau ayu blanja mkn ni mesti sedap.. benda free semua rasa sedap. hehe

Uncle Lee said...

Hello Noor Alina, this coming to you from Canada.
you have a beautiful name.
And saya suka tu tauhu bakar, da lama ta'makan.
I can just imagine the smell of the sauce. Sedap best tu!
Whats the menu for hari raya? Ada nak pergi mana2 Or balk kampong?

Anyway, happy holidays to you, selamat hari raya.
Salam ceria selalu dan jangan lupa gembira di hati.
Bagaikan sentiasa kedengaran alunan lagu merdu.
Lee.

Deqla Manjew said...

tauhu bakar? err... 1st time tgk...hihi.. sedap sgt eh? murah la tu RM3.. ;)

mama3heroo said...

salam ramadhan # 27
m3h x pernah rasa lg tauhu bakar ni..tauhu sumbat pernah le..hehe

shark said...

eh..
br 1st time cuba..
hehe..
rugi ler lambt rasa..
mmg sodap nie..
rasanyer kt penang terbaek masak ni kalu x silap.

Cik Aini said...

ai selalu sambal udang ato sotong ja.sedap ka Ayu x pnh try lg tauhu bakar tu..

Amanina Mads said...

sedap ke tauhu bakar? nina xpenah mkn lg.

9n0L4 said...

akak pulak, balik balik ikn goreng, sayur goreng je. hehehe.

Masha Meisters said...

tahu bakar johor lagi sedap....haha...tak nak kalah gak! :p

nanieybarnieylurviey said...

Xthu la apa yg feveret. Byk plak..

Chic Na said...

sedap nihh. cikna pun suka tau..