Thursday, 17 January 2013

Bercuti dari Berblogging

Fuh harini aku nak mengisytiharkan cuti lah..
mood hilang so nak mintak cuti boleh???haha...
acah mak labu ja tu bak kata Jagau..;)..
ok mood okla sikit dari sebelum2 ni..
maybe terbawak2 sebab bos nak tinggal aku sama kot..
terfikir siapakah nak bela nasib aku pasni??huhu..
kot2 jela..manalah tau sebab tu mood aku hilang..hehe..

aku pun nak cuti panjang gakla memandang kan
 hujung tahun lepas tak ambil cuti pun..
aku nak claim cuti untuk minggu depan dari
 26 Januari - 3 Februari 2013..lama tak??hehe..
tak lama pun kejap ja..balik rumah ada ja aktiviti nanti..
hari2 sentiasa penuh..haha..dengan nak balik Penang lagi..
tu yang eksaited nak cuti ni..hehe..

dah habis pasal cuti sekarang nak cerita pasal sambung study pulak
tengah konfius sebenarnya..aku tak minat sains
tapi macam terpaksa ja sambung sains sebabnya
tak banyak U yang tawarkan PJJ,kos pun terhad
and sains related dengan kerja..ohhh tidak!
tetapi apa kan daya..tu yang tak apply2 lagi..haha

motif sambung??pun ke laut..sebabnya tak nak buang masa ja
tumpang tak kahwin lagi tak da komitmen lagi
itu jela motif aku..huhu..tapi 4 tahun gak la kalau sambung.he3
pendapat kawan2??huhu..buntu ;(


mutiara kata :

Semakin jauh kita cuba lari dari menyelesaikan masalah, 
semakin dekat ianya datang menghampiri kita…

45 comments:

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

wahhh lama tu cuti....

Anum said...

sambung2

AyueJean said...

Wahhh.. Lama ye cuti... =D
Selamat bercuti.....

QasehnyaRania said...

as-salam u :D

ciksu sokong kalau nak sambung blaja skrg.semntara tak da komitmen lain lagi.

in shaa ALLAH akan dipermudahkan urusan u nanti :D

selamat bercuti.pergi penang jgn lupe beli jeruk.. sedapppnya :D
take care

izan mama mia said...

selamat bercuti,..ayu..eloklah kalau nak sambung belajar

iima ❥ said...

ayu nak amek kos apa? jgn tangguh2 sementara ada semangat tuh nak belaja..ilmu ni penting :) hehe
kita pun baru start nak buat pjj gk...

Nyue said...

amboii ayu sakan la cuti yea..hehehe..bestnya..hehehe...

4tahun? lama gak...kalu ayu stdy ok la

Deqla manjew said...

amboii cuti sakan eh..seminggu je eh??..kalo lama mmg deqla isytiharkan ayu TAK boleh cuti tau! hahaha

Ema Blog said...

kalau belum kahwin mmg mudah utk sambung..yg dah kahwin agak rumit sikitlah..banyak tanggungjawab

Ratu Hatiku said...

Bestnya cuti...selamat bercuti ya nnt :D

CikZaniff said...

eh hari ni mood ayu x kelaut sgt kann.
kalo ayu msih ada pluang & minta..bek teruskan je..itu lebih baik..:)

Sue PeLik said...

kalau say?? sambung jerk. huhuhu kawen pun boleh belaja jugak. hehehe.

Kakzakie said...

Belajar tak boleh paksa Ayu tapi pada kakak terlanjur usia masih muda baik teruskan...

dya bunga said...

selesaikan mlsh tu secept mungkin..xde masalah tu hampiri kita..hihi..

TiranaAduka said...

tak pe sis..ta tetap disini

Solehah Shamsuddin said...

ok ayu. its ok ye. selamat bercuti. ha, pasal study tu kan. better ayu ikut kata hati supaya ayu xnyesal kemudian hari. sbb klu ikut apa yg kita nak, kita tau yg kita akan berusaha sungguh2 untuk mendapatkannya. kan3? :)

Cik Nur said...

lamanya cutiii..!

Pasal study tu,bagusss..tapi apa kata tanya pendapat org tua ayu dulu...lepas tu apapun keputusan terserah pada ayu... :)

BERT said...

amboi lame cuti hihi.. mst syok!

tgh bujg nila nk smbungg blja sng sket nti dh kawen myb susa sket nk pokus.. tp ader org dah kwin lg berjaya drpd org bujang.. bgntung pada usaha msing2... bgus teruskn blaja smntara muda ni ayu

zila manaf said...

nk ole-ole hohoho

nuyui a.k.a miss YUI said...

ayu plh mana yg terbaik ya..hati2 nanti blik kg.

wan nurul hezrina abd halim said...

sambung jer ayu sementara tak kawin laginie....hehe

boni kacak said...

buat apa yang awak rasa nak buat.. itu adalah yang terbaik :)

Mrs Velentine said...

sambung lah belajar kalau niat tue ada

Nurul Ain Zulkarnaind said...

ramai org cuti blog skg ni hehe

nanieybarnieylurviey said...

PJJ sgt terhad kosnye ayu fikir lek lok psl course tu nnti kang stress lak nk bwk sbb xminat n terpaksa .. :)
Bestnye cutiiiii

jaakechik said...

try le apply pjj usm ayu... jaa pun buat gak, bru di tahun pertama. jaa amik course 'sains kemasyarakatan' pengajian selama 4 tahun. yuran pun murah RM1500 setahun.

hana hadi said...

confirm lah pilih sains?

ros_reeza said...

amboi..lamanya Ayu nak bercuti ye :)

the malay male said...

Selamat bercuti

Pen Biru said...

assalam..singgah dan follow sini :)

9n0L4 said...

selagi ade mase ni, sambung la ayu. tak rugi pun. ;)

Che Rosliza Che Mat said...

cuti balik penang ya hihihi

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

ayu nak blk kg eh...boleh jumpa hehehehe

Bui Junaidi said...

SELAMAT BERCUTI AYU..JGN LUPA UPDATE AKTIVITI MS BERCUTI TU..HEHE

Si Matatajam said...

Akak ni bercuti blogging sb terpaksa..hu hu

Cik Aini said...

balik kg eh?
bleh2 jumpa..yeayyyyyy!hahahaa
jgn lupa souvenir mama.hahahaha

pasal study tu ai sokong actually..sbb beda tu x rugi Yu..tuk jaminan masa depan..skang mmg nmpk cam ssh,mn dgn kj,mn dgn tusyen lg kan..mcm2 lah..yg penting masa kita akan jd sgt terhad lps ni..pikir sebaiknya :)

Haryati Faizal said...

selagi mampu study la dulu...

LYAfrina said...

seminggu gak bercuti.. pela..cuti rehat2kan minda..

bg lya selagi xde komitmen ni x salah klo ambik pluang u samb pelajaran di peringkat tertinggi.. klo dah kawin.. byk komitmen.. nk tumpu pd study pon susah.. ilmu x rugi..

Nisah Idham said...

tak pe dik.. sambung blaja tak perlu ada motif, tp perlu ade perancangan. pilih apa yg kita perlukan...

>> pas spm akak amk course Multimedia Visual.. tetiba dah keje, dah kawin, MV ni xde kena mengena gan apa yg telah akak kecapi skang. jadi akak amik course PJJ > DPA < .. sebb akak pilih DPA, coz akak keje arena banking + admin . so DPA setakat ni sesuai .. mana2 department pun bole apply... (^_^)

lelamaisara said...

wah lame nye ayu nak cuti...syok tu...

Yana Libra said...

setuju kalau ayu nak sambung belajar, tp pastikan tu sesuatu yg ayu inat supaya ayu takkan bosan~ :)

Misz Mieza said...

Selamat bercuti Ayu! Pendapat MM kalau nak sambung study baik amik apa yang kita minat.. =)

nanakimie said...

kalau da ada niat tu baik sambung aje ayu:) semoga dipermudahkn urusan....:)

Nur farahiza said...

try ur best jew ayu , aklau nak sambung ta slaah , tapi cist belaja banyak sikit la kan pakai duitnye

Chic Na said...

jom sambung belajar ayu. cikna pun apply pjj ngan fulltime usm. ada rezeki InshaAllah.