Tuesday, 3 January 2012

Kahwin awal

bez ke kahwin awal?kalau boleh kahwin awal nak tak?haha..ntah kenapa aku teringat pasal kahwin..kalau lah aku kena kahwin awal nak ke erk?bagi aku bukan senang jugak kahwin awal ni..memang la bagus kan..tapi sebelum tu kena cek dulu dari segi mental dan fizikal dah ready ke belum..ni checklist aku..
  1. dah bersedia nak pikul tanggungjawab seorang isteri..(rasanya ada tapi tak sepenuhnya..huhu)
  2. dah kukuh ekonomi baru..hehe(yang ni memang sah2 tak kukuh lagi..huhu)
  3. dah da rumah,kereta??(confirm tak da lgi..waaa)
  4. dah bersedia nak masuk alam perkahwinan (yang ni ada jugak tapi takut jugak..hehe)
  5. dah pandai masak??(hahaha ni lagi satu hal..cikit2 ja boleh..huhu)
  6. dah cukup ilmu pasal kahwin??(confirm tak cukup lagi pengalaman pun tak da..haha)
kalau nak ikutkan checklist aku mentah2 aku  tak layak kahwin lagi..kalau keseronokan yang di cari memang tak kemana..silap2 aku bagi telor goreng ja kat laki aku nanti..hehe..tapi bagi aku kalau ekonomi dah stabil and dah bersedia why not kan..huhu..daripada buat dosa baik kahwin..bagi aku dua2 pihak kena bersedia and tahu tanggungjawab masing2..baru boleh..huhu..tapi kalau aku kena kahwin dalam masa terdekat ni boleh ke erk..haha..pa pun kena terima seadanya lah kekurangan aku ni..

6 comments:

CINTA UNTUK KITA said...

ikut hati n keyakinan masing2.. ;p

are_lin@yu said...

aha kan..tapi mcm tak ykin ja..hehe

A'ishah Kamaludin said...

suke topik ni sbb saya kawin awal masa umur 20 tahun... 20 tahun kira awal ke? Dah gatal beno.. Hmm, masa saye kahwin semua yg di atas tak cukup lagi... Cume nombor 1 dan 4 tu je mungkin ada. Apa-apa pun boleh, yang penting kesediaan dan pengorbanan nak ikut perintah Allah..Tp, setiap orang berbeza... Asalkan berade di landasan yg betul...

are_lin@yu said...

tu la kan..kena yakin..thniah sebab berjaya lksanakan sunnah nabi dn jlnkn tnggungjwb sbgai sorang isteri..huhu

intan_blur said...

salam perkenalan..
selamat thn baru ye
nice ur blog ;)

are_lin@yu said...

salam perkenalan utk awak juga..;-)