Saturday, 25 January 2014

Trip Jakarta-Bandung Day 3



Salam semua..

 Ok,sikit lagi cerita trip nak habis tinggal lagi dua hari..bolehlah jadi sedikit panduan untuk sesapa nak pergi nanti..hari ni cerita hari ke 3 pulak ya..

13 Jan 2014

  • pagi2,lepas breakfast kitaorang checkout dari hotel,lepas tu terus ke Euger Shop dekat Cihampelas.dekat sini memang penuh beg Euger dari kecil sampai besar.yang penting ada warrantry setahun..sempat rembat 1 beg sempat ayu tak cukup beg gi sana.haha
shopping2,gambar tak lupa..hehe
  • Lepas tu kitaorang jalan2 lagi dekat Outlet dekat sana.memang banyak outlet so sambung jalan lagi..hehe..
    sambil2 jalan cuba ice cream durian.yang ni kena cuba jugak! 
    sebab sedap!!ada durian sebiji dalam tu..hehe..sekali cuba memang nak lagi ;-)

     Ice cream durian..ada pulut hitam+durian+ice cream..marvelous! 1 dalam RM2.50 ;-)
  • Sebelum gerak ke Jakarta kitaorang singgah Kartika Sari untuk beli brownies..femes dekat sini.wajib singgah ok!
 boleh tahan sedap jugak.kena cuba!
  • Tengahari kitoarang terus gerak balik ke Jakarta sebab nak jalan2 dekat sana pulak,berhenti makan dekat RNR dekat sana ja,pastu terus gerak dalam pukul 4.30pm kitaorang sampai Jakarta.
  •  Disebabkan Menara Monas antara tarikan pengunjung kitaorang pun nak lah try gi tengok kan..sayangnya tempat tu tak terjaga sangat..jadi agak kotor lah sikit..

     Menara Monas..



    Menara Monas dan Tugu apa ntah..hehe
  • dah nak dekat maghrib kitaorang pun singgah di Masjid Istiqlal.tak salah masjid yang terbesar di asia.memang besar sangat..tandas pun sekali bilik mandi,setiapnya macam bilik2.memang besar sangat.banyak tingkat ada.Subhanaallah.

 Masjid Istiqlal..besar kan?sangat luas dekat dalamnya..

Church berdepan dengan Masjid..sangat besar pulak tu..

  •  Malamnya,kitaorang singgah Hard Rock Jakarta beli baju..member2 ja yang beli..hehe..lepas tu terus balik rehat dekat bilik..

     Hard Rock Jakarta..jalan2 cuci mata..hehe

ok..next day dah tiba balik KL..hehe...

10 comments:

Farah Waheda Wahid said...

kalau bandung ni part shopping akak suka...he he he...

Ann Ishak said...

seronok :)

Chegu Anuar said...

Wah.. syok nyaaa.. mesti berbundut shopping niii.. Haha

unsecretostory said...

Bestnyaaa dapat jenjalannn :D

Cik Nur™ said...

syg tempat cantik tp xterjaga...

besar betul masjid tu kan...!

Deqla Manjew said...

best.. eskrem doysn tu nmpk menyelerakan lah! ayu bawak blk x gitar berlampu tu? hihihi..

Yana Libra said...

bestnye~~ :)

Rosmiza Ali said...

Wah! Besarnya Masjid tu Ayu.. Dah macam shopping complex dah MM tgk.. Subhanallah, indahnya rumah Allah.. Doakan MM murah rezeki dapat melawat ke Masjid ni ye.. Tingin nk jln2 kat sana..

Chic Na said...

sakan ayu berjalan ye.. dah terliur tengok aiskrim & brownies tu.. huhu..

Cik Aini said...

Ai x pernah smp lg sini..best x Ayu?kalo ada rezeki nti..in shaa Allah nk pergi jugak lah :)