Friday, 24 January 2014

Trip Jakarta-Bandung Day 2


 Salam semua..hari ni nak cerita pasal hari kedua di Bandung pulak..hari kedua pun full jugak aktiviti..

12 Jan 2014 

  • Dalam pukul 7.30am kitaorang turun makan dekat Orange Hotel ni..boleh tahan jugak makanan pun sedap..sebelum berjalan kena isi perut dulu ;-p

peace yo!tanda makan sedap..hehe
  • pagi2 lepas sarapan kitaorang terus gerak ke Tangkuban Perahu.dengarnya gunung berapi kat sini masih active.tak taulah betul ke tak.tapi masa pergi tu memang berasap ja.hehe..memang best tangkap gambar dekat sini,cantik viewnya.
     ok,kita dah sampai..ini semua membertrip@ofismate yang pergi..
    memang sejuk gila dekat sini..

     adoi,tertutup plak mata..tak palah janji da pic kan.hehe

     kah3..ala2 model kat sini..berangan kejap ;-p

     Subhanaallah cantik kan?macam lukisan ja tengok..
     4 of us ;-)
    pokok CT..hihi.pandai2 ja bagi nama.hehe.
  • video klip apa ntah CT buat dekat sini
  •  lepas tu perut pun dah lapar terus pergi makan.kali ni kitaorang order lauk pulak.gambar tak sempat snap semua dah lapar.hehe
  • dah kenyang semua kitaorang pergi Pasar Baru.dekat sini segala jenis pakaian semua ada.yang paling best lace murah kat sini.telekung.semua2 lah.hehe.
  •  Terus gerak ke Factory Outlet dekat Bandung.memang banyak sangat,sepanjang jalan ada bangunan2 outlet.murah tu memang murah siapkan duit ja.hehe.. salah satu outlet yang femes, Rumah Mode,best jugak dekat sini banyak pakaian..

     setiap Outlet lebih kurang ginilah keadaannya..yang suka shopping wajib pergi..hehe
  • dah jalan penat sampai ke malam..dalam 11 lebih kitaorang gerak balik hotel ;-)
 
ok nanti continue hari ketiga pulak ya ;-)
 

22 comments:

Abil Fikri Ahmad said...

Ada g lunch kat Sapu Lidi tak?

izan mama mia said...

wah pergi bandung..banyak ke shopping ayu

NinaAz said...

Sejuknyaaaaa tgk kabuss tuu

Kakzakie said...

Kakak rasa cuaca sekarang laaagi sejuk di sana sebab sekarang dah dilanda angin laut cina... agaknya kabus pun makin tebal.

dya bunga said...

dya berkenan lah ngn sua ayu tu..hahaha

nana kimie said...

Subhanallah...memang cantik tempat tu...nak pergi jugak...nak pergi jugak:)

- said...

cantik sungguh pemandangan tu...

Deqla Manjew said...

bestnyer.. mmg cantik la air terjun tu. eh air tejun ke? heee.. mmg mcm lukisan je nmpk.. eh cantik la seluar ayu.. heee..

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Best berjalan-jalan tengok tempat orang macam ni.

Kesuma Angsana said...

wah jalan jauh, seronok nampaknya tu !

ewanthology said...

takde RM la nak shopping skrg ni..hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah..best2..

Hanis Nizam said...

perempuan yg paling penting shopping kan. hehehehe

edayu nurdin said...

Syoknyaaa!! Hehe. Have fun sis!

Cik Nur™ said...

pokok ct...mmg ade tulis ke yg siti permah buat vedio klip kat situ?hehehe

best tgk ayu jejalan. :)

Yana Libra said...

mcm tu rupenye gunung berapi dari dekat ye..takut gak tgk..huhu~

Rosmiza Ali said...

Cantiknya tempat gunung berapi tu Ayu.. Serius teruja sangat nak pegi sana.. Huhu.. Ada rezeki nnti mesti nak kena pegi nih..

Chic Na said...

cantiknya view kat wisata alam tu.. mmg macam lukisan..

Cik Aini said...

mmg cantik sgt kat situ..ms Ai pergi terngkuban perahu tu pun mmg mcm tu Ayu..dgr pun aktif smp skrg..last month kwn ai g sana tp ditutup sbb bahaya..yg tggal situ pun dipindahkan..

tony transport bandung said...


Assalamualaikum Wr.Wb. Tuan / Puan

Kami menawarkan kereta yang baik dan selesa untuk sewa dengan pengalaman dan pemandu mesra dalam mengendalikan pelancong baik di Bandung maupun di Jakarta.

Free & Eazy Program Tour (up to you)

Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej)

Rate Kereta Taip Daily/14 hour from 8am yo 10 pm

Suzuki APV ( 7seat ) 130 RM

Toyota Avanza ( 6seat ) 130RM

Toyota Innova ( 7seat ) 160 RM

KIA Pregio ( 10seat ) 170 RM

Isuzu Elf ( 10-15 seat ) 215 RM

Isuzu Elf Long (16-19seat) 270 RM

Mengenai untuk pengesahan tempahan kereta kita perlu maklumat penerbangan anda / nombor atau nama hotel di mana anda tinggal di Bandung. Kami percaya pelanggan kami. Apabila anda mengatakan bahawa tempahan kereta untuk tarikh tertentu disahkan, maka ia disahkan. Kita tidak memerlukan wang pendahuluan . Sila ingat bahawa Kami akan menjemput anda jika anda mengatakan bahawa tempahan kereta disahkan.
Jika anda mempunyai sebarang soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya melalui e-mel atau sms panggilan.

CALL / hubungi / sms / whatsapp / konsultasi percuma : +62 858 6137 8328

WhatsApp : +62 858 6137 8328

pin blackberry : 30D1 82F0

email:
tonybandung@smartfren.blackberry.com

or

tonytransportbandung@gmail.com

larva bandung holiday said...

ASSALAMUALAIKUM WR WB
TUAN / PUAN FYI

1 CAR TOYOTA AVANZA 2013 FOR 2-5 PAX
PAKET MURAH PROMO "1" : RP 400.000 / 115RM
INCLUDE:

> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG
AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
> PLUS PARKING TAX
> TIDAK TERMASUK TIKET LAWATAN TEMPAT PELANCONGAN
> DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET + TRANS STUDIO THEMES PARK + SAUNG ANGKLUNG UDJO +TOKO TIGA + RUMAH MODE)


PAKET MURAH PROMO "2" LEMBANG AREA - TANGKUBAN PERAHU TOUR : RP 425.000 / 125RM
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG
AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI
ATER, TANGKUBAN PERAHU, TEA PARK, STRAWBERRY FARM)
> TIDAK TERMASUK TIKET LAWATAN TEMPAT PELANCONGAN

PAKET MURAH "3" CIWIDEY : RP 450.000 / 135 RM
INCLUDE:
> 12HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG
AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH
PUTIH , JALAN CIBADUYUT,FACTORY OUTLET BANDUNG)




PAKET MURAH "4" JAKARTA - BANDUNG : RP 775.000 / 230RM
INCLUDE:
> 16 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT
( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


NEED HOTEL BUJET DENGAN HARGA BERPATUTAN?
raffleshome hotel, mine home hotel, amirah hotel, ardelia hotel, hyperinn hotel, patradisa hotel, asoka hotel, emia hotel etc : RATE 90rm/room/day all included free buffet breakfast and rate includedbtax and services

WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX , 17 PAX , 22 PAX,27 PAX, 33, 44 PAX, 59 PAX.

CALL OR TEXT : MOHD RAFHI
whatsapp : +62 8788 0444 031

Bandung Trip said...

Salam,,blog nya cantik sangat (y) .. nak izin share pakej ke Bandung kami ni..

Bandung Trip 3D2N RM200/pax .. ehh x percaya? baca dulu hingga finish,, lepas tu whatsApp kami :)

Bandung Trip | Bandung tour 3 hari 2 malam atau (3D2N) 4 orang hanya RM200/pax dan ada pakej lain nya

Bandung trip Itinerary tour 3 hari 2 malam:

est tiba pagi pulang petang.

Day 1 - Welcome to Bandung kat Bandung airport (cadang tiba 8.00 am) terus shopping kat Pasar Baru Trade Center, lunch at local restaurant, shopping jeans kat Toko TIGA, terus bandung utara kawasan shopping area Riau, Dago dan setiabudi macam The Summit, Heritage, Stamp FO, Grande, Episode, Blossom dan factory outlet lain yang masih satu kawasan, dinner kat local restaurant, dan check in Hotel.

Day 2 - After breakfast at hotel (8.00 am) go to tangkuban parahu, terus De'Ranch, terus Rumah Mode dan factory outlet lainya, get lunch at Rumah Makan Mang Engking (One of the best sundanese food), shopping kat Cihampelas, get dinner at local restaurant, back to hotel.

Day 3 - After breakfast (8.30 am) terus kartika sari untuk beli oleh-oleh kek khas Bandung, jika masih sempat boleh pegi Pasar Baru lagi, lunch at local restaurant dan terus airport Huseinsastra negara Bandung tok check in Flight. terima kasih.

masih ada banya factory Outlet yang belum kami masukan dalam itinerary.. jom Shopping till drop

Jika akak dan abang berminat atau ada pertanyaan sila contact kami :)


- WhatsApp +6281322731636
- Email : emirtourtravel@gmail.com

tqsm :)